Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimovoústecký Sokol výrazně posiluje. K Neužilovi přijde i internacionál

 
středa, 9. srpna 2023, 08:12

Sezimovo Ústí – Jednou jste nahoře, jednou dole. Platí to v životě a i ve sportu, potažmo ve fotbale. Své by o tom mohli vyprávět sezimovoústečtí sokolové. V zimě 2022 odhlásili po podzimu A-tým z krajského přeboru pro nedostatek hráčů a přihlásili jen I. B třídu. Tu vyhráli a po skončení táborského béčka přivítali několik hráčů, takže teď daleko příjemnější starosti. A na hřiště Za řekou má nakročeno i jedna z fotbalových osobností. Hovořili jsme o tom s předsedou klubu Ladislavem Šebkem.

Vaše mužstvo v letní přestávce přivítalo několik nových hráčů. Jaké bude mít ambice?

S trenérem Jelenem jsme se o tom bavili a došli jsme k závěru, že by bylo dobré skončit do 5. Místa. Úspěchem by bylo umístění do 3. místa. Podle mě je jednoznačným favoritem soutěže Meteor Tábor. Už jenom jeho výsledky v přípravě jsou toho důkazem. Určitě nahoře dále bude opět Chýnov a i Dačice. Kádr nebudou mít špatný Slavie Č.B. a Jistebnice.

Říká se, že by Vás měl posílit Honza Šimák. Co je na tom pravdy?

S Honzou jsme v kontaktu, má samozřejmě své povinnosti jako trenér B-mužstva Táborska. Do jakého zápasu za nás nastoupí, záleží na programu Táborska ve 3. lize a na trenérovi našeho týmu Miroslavu Jelenovi. Honza je stále top hráč, ale jak říkám, uvidíme, jak se to dá skloubit dohromady.

Minulé sezony Sokola S. Ústí

2016/17 I. A třída 2. místo (postup)
2017/18 Krajský přebor 14. místo (sestup)
2018/19 I. A třída 1. místo (postup)
2019/20 Krajský přebor 16. místo
2020/21 Krajský přebor 14. místo
2021/22 Krajský přebor (odstoupil)
2022/23 I. B třída 1. místo (postup)

Majstrštykem je získání kanonýra Neužila. Toho vám asi budou závidět všechny kluby...

Samozřejmě víme o tom, že David měl několik nabídek do jiných týmů a my jsme hodně rádi, že ho u nás máme. Je to top hráč a osobnost jak na hřišti, tak i mimo něj. To dokazuje od prvního tréninku.

Kádr budou tvořit i mladící s končícího béčka Táborska, které hrálo vloni krajský přebor.

Ano, přišli z Táborska i mladíci Fišer, Kupka, Ott, Mikuláštík, ale také Radek Trantýr a Jakub Škarda. Dále musím zmínit i příchod trenéra Míru Jelena z Táborska B a od prvního tréninku je to super. Tak kvalitní a připravené tréninky, to je něco neskutečného. I on je velká posila pro náš klub.

Nedávno jste musel pro nedostatek hráčů odhlásit po podzimu KP (více zde). Teď asi máte s hráčským kádrem opačné starosti, ne?

Momentálně máme opravdu široký kádr a i z toho důvodu jsme znovu založili B tým.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Sokol Sezimovo Ústí
 


 
Reklama