Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Sezimovo Ústí odstoupil z krajského přeboru! Musí zaplatit pokutu 50 tisíc

 
čtvrtek, 27. ledna 2022, 19:45

Sezimovo Ústí – Kritická situace s nedostatkem hráčů dosáhla v „Paďousích“ vrcholu. Klub nahlásil na direkci do Č. Budějovic, že odhlašuje mužstvo mužů z krajského přeboru. Od STK dostal mastnou pokutu, torzo hráčů si hledá jarní angažmá. O vyjádření požádal Jihočeský fotbal předsedu sezimovoústeckého Sokola Ladislava Šebka.

Proč jste se rozhodli dobrovolně odpískat sezonu?
Začnu asi takhle. V létě jsem byl rozhodnutý s naším výborem nepřihlásit KP, ale 1. A třídu nebo 1. B třídu, a to z toho důvodu, že jsme měli úzký kádr, dlouhodobě vážně zraněné hráče a hlavně, neviděl jsem u hráčů elán, s kterým by měli jít po covid pauze opět hrát fotbal a mistrovské zápasy v KP. Posily nebylo možné sehnat, mnoho týmů mělo ty samé problémy jako my. Nakonec den před losovacím aktivem za mnou přišli hráči, že mají chuť hrát KP a že tomu dají maximum, co budou moct. Nakonec jim elán nevydržel ani do prvního přátelského utkání, který jsme hráli doma. To se nás sešlo šest a já musel honit na poslední chvíli kluky z béčka. No a tak to vypadalo celý podzim, občas jsem musel dokonce jít hrát i já, protože nás bylo deset, jedenáct. Několikrát, no spíš pravidelně, s námi museli chodit hrát hráči z béčka a to pak nemělo jak pomalu odehrát svoje zápasy a museli za ně hrát hráči ze staré gardy. Někteří hráči přes týden normálně trénovali, přišel pátek a na zápas nejeli, protože prý nejsou stoprocentně zdraví a nejeli i přesto, že věděli, že nás kolikrát je dvanáct.

Variantu získat hráče v okolí a dohrát jaro za každou cenu jste neřešili?
Ale já jsem na tom pracoval už od září, protože jsem věděl a viděl, že jsme v průseru. To nebylo tak, že jsme se s výborem sešli 3. ledna a řekli si, končíme v KP. Od září jsem oslovil několik hráčů, klubů, jestli by nám nepomohli dohrát jaro a pak jsme šli o jedno, dvě patra níž. Bohužel, když už jsem se domluvil s hráčem, tak klub dal takovou částku, která šla stěží akceptovat. Nastala situace, že jsme částku akceptovali, abychom pro dohrání soutěže udělali všechno a co udělal mateřský klub hráče? Když zjistil, že domluvenou částku dáme, tak nám jí obratem zvýšil, někdy dokonce dvakrát. Ve finále šlo vlastně o to, že ty kluby se nechtěly domluvit. Pak vám každý řekne, my nepotřebujeme peníze, my potřebujeme hráče a ty bohužel na okrese Tábor k mání momentálně nejsou.

Co bude s klubem dál? Jaké chystáte kroky?
Na začátku ledna jsem odeslal na KFS do Budějovic oficiální dopis o odhlášení našeho mužstva ze soutěže. Kubu Škardu jsme uvolnili na přestup do Jindřichova Hradce, o některé další naše hráče je zájem z 1. A třídy nebo 1. B třídy a momentálně jednáme o jejich uvolnění. Nabídnul jsem všem hráčům, že odehrajeme jaro s béčkem okres a pak se přihlásíme do 1. A. Jelikož ale momentálně nám zbylo torzo z kádru áčka, uvidíme, co v létě přihlásíme. Samozřejmě hráči odejít můžou, ale musí si uvědomit, že oddíl je za nemalé peníze kupoval a díky jejich situaci budeme platit nemalé peníze za odstoupení ze soutěže. Proto tito hráči, jak uvádím, odejít můžou, ale cena je daná a já osobně neslevím ani halíř! Oddíly najednou intenzivně volají a chtějí naše hráče. Ovšem já nezapomenu, jak se k naší situaci na podzim svým jednáním postavily některé oddíly a jak s námi jednaly. A to jim teď do puntíku vrátím, pokud ty samé oddíly chtějí některé hráče z našeho oddílu. My jaro dohrajeme v okresní soutěži a po sezoně se rozhodneme, jestli půjdeme do 1. A třídy, nebo 1. B třídy. Vzhledem k tomu, že jsme odehráli půlku soutěže v KP, jsme první sestupující a v létě můžeme přihlásit jakoukoliv soutěž od KP dolů. Určitě ale budeme mít jen jedno mužstvo dospělých i v nejbližší budoucnosti.

Jakým směrem se klub bude ubírat?
To je úplně jasný, rozjeli jsme u nás mládež, která nám po nějaké době zase funguje i díky našim trenérům, ale také hlavně sponzorům. Tady patří velké dík Městu Sezimovo Ústí, firmě C-Energy, firmě Faliko a geodetické kanceláři Pavla Dvořáčka, bez kterých by to absolutně nešlo. Dál budeme trpěliví a počkáme, až nám kluci dorostou a převezmou štafetu v mužích. Mládež je naše budoucnost! My musíme dál naším trenérům, dětem a i rodičům poskytovat takové zázemí a podmínky, aby zde byli spokojení a bavilo je to.

Co říkáte na padesátitisícovou pokutu od svazu?
My samozřejmě respektujeme výši pokuty i v tak těžkých chvílích, jakých se některé kluby včetně nás potýkají, a uhradíme ji. Další postih je, že bychom měli zaplatit týmům, které u nás hrály podzimní zápasy, cestovné. To už je prý na dobrovolnosti klubů, tak uvidíme, kolik nám přijde faktur od oddílů.

Oficiální zpráva krajské STK

STK Jč. KFS proto předává oddíl TJ Sokol Sezimovo Ústí DK Jč. KFS v souladu s § 14/6 SŘ se žádostí o vyloučení ze soutěže. Následně po provedení tohoto vyloučení bude na příštím zasedání STK anulovat všechny dosavadní výsledky oddílu v KP mužů včetně určení náhrady cestovného oddílům, které do doby vystoupení sehrály svá mistrovská utkání v Sezimově Ústí.

Oddíl TJ Sokol Sezimovo Ústí STK považuje za prvního sestupujícího a v dalším ročníku se může (v případě dořešení všech svých závazků do termínu 30.5.2022) přihlásit do soutěže Jč. KFS I.A nebo I.B třídy. STK Jč. KFS v souladu s RS uděluje oddílu TJ Sokol Sezimovo Ústí za vystoupení družstva ze soutěže KP mužů po losovacím aktivu pokutu ve výši 50.000,- Kč (viz RS, příloha 9, bod g).

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama