Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Roudné a Hluboká rozdávaly nášupy. Týn dokonale zúročil přesilovku

 
neděle, 28. dubna 2024, 14:24

Jihočeský kraj – Druhý Olešník se ve 22. kole protrápil k povinnému vítězství s předposledními Dražicemi. Zaváhání favorita odvrátil pouhé dvě minuty před koncem Martinec. Rozdílem třídy vyhrály Hluboká a Roudné. Třebětice pod novým trenérem Koutným úspěšně dotahovaly manko v T. Svinech. Třemi zásahy se zaskvěli roudenský Ladislav Vávra a Vladimír Dobal z týnské Olympie, která v početní výhodě dorazila Třeboň třemi brankami.

V sobotním větrném odpoledni na Doprastav stadionu si Cepákovi svěřenci připsali další výrazné vítězství. Malšané jasně ovládli derby s Rudolfovem. Od úvodního hvizdu dominovali a za čtvrt hodiny si vytvořili třígólový náskok. Roudenští přehrávali soupeře ve všech směrech, po přestávce ubrali z tempa a dalších gólů se dočkali až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy to v rudolfovské obraně znovu hořelo. Ladislav Vávra završil hattrick, třiatřicátý gól si připsal kanonýr Viktor Kadlec. Skóre nakonec mohlo být ještě výraznější, ale dvě minuty před koncem zahodil penaltu Vlk. Brankář Hřebejk udržel na jaře již pátou nulu. „Od začátku jsme byli lepším týmem a naše výhra byla zasloužená. V poločase bylo prakticky rozhodnuto,“ hodnotil vysoké vítězství 7:0 roudenský kormidelník Pavel Cepák. „Jediným pozitivem je zapojení dorostenců, kteří si ve druhé půli nevedli proti těžkému soupeři špatně,“ sdělil po debaklu trenér Rudolfova Jan Šindelář.

V Písku se utkaly dva týmy, které mají na jaře výbornou formu. Semice hostily Hlubokou a očekával se zajímavý duel. Hlubockým písecká umělá tráva svědčila víc, než se očekávalo, a vedoucí celek tabulky si odvezl až nečekaně vysokou výhru. Zajímavostí je, že stejným výsledkem 6:0 skončilo i podzimní měření sil obou mužstev pod hlubockým zámkem. Tentokrát bylo o výsledku rozhodnuto už po půlhodině hry. Hluboká dala během třinácti minut čtyři góly a o vítězi utkání nebylo pochyb. Lídr kraje prokázal svou kvalitu. Až za rozhodnutého stavu se ve druhém poločase dostali k ohrožení hostujícího brankáře také Semičtí. Hluboká však měla vývoj utkání pod kontrolou a zdramatizování zápasu nedopustila. Dvěma góly naopak své vítězství pojistila. Po dvou gólech zaznamenali Kössl, Tauber a Škoda.

V Protivíně se utkali sousedi v tabulce. Oba celky se ale rozešly nerozhodně a rozdíl mezi oběma soupeři zůstává i nadále čtyřbodový. Domácí získali jeden bod, ale vzduchotechnici měli mnohem blíže ke třem. První poločas byl jasně v jejich režii, hráli výborně, velmi dobře se pohybovali, kombinovali, nutili domácí k chybám, které přicházely, a tím se dostávali do šancí. Naštěstí pro domácí měl gólman Váverka výborný den a několik vyložených šancí pochytal. Přesto byl poločasový stav 1:2. Ve druhé části Protivínští trochu vyrovnali hru, ale do vyložených šancí se nedostávali. Přesto se jim podařilo srovnat skóre. Za domácí se prosadil v 67. minutě Martin Říha, který měl významný podíl i na prvním gólu, a zápas tak skončil nerozhodně 2:2. „Víc než bod jsme si nezasloužili,“ řekl k utkání trenér Protivína Miroslav Říha. „Pro nás se opakuje pořád stejný scénář. Šance neproměňujeme a sami ze všeho inkasujeme,“ povzdechl si po další bodové ztrátě milevský trenér Tomáš Smrčina.

V Týně nad Vltavou viděli diváci pohledné utkání okořeněné sedmi góly. Domácí Olympie dokázala oproti předchozím zápasům proměňovat šance, a tak se zrodilo její překvapivé vítězství v poměru 5:2. Týn zahrál výborně první poločas, ve kterém se dostal do dvougólového vedení. Domácí branky vstřelili Radim Štos ve 24. minutě a těsně před odchodem do šaten Vladimír Dobal. Ve druhém poločase dostala Třeboň domácí tým pod tlak a Martinem Průchou brzy snížila na rozdíl jednoho gólu. Střelec třeboňského gólu byl ale záhy za protesty vyloučen a Týn začal své vedení navyšovat. Po dvou gólech Dobala a Vaníčka vedla Olympie už 5:1, Třeboň korigovala Matouškem až v závěru. „Zlom v zápase nastal po vyloučení hostujícího hráče. V přečíslení jsme postupně navyšovali skóre,“ zhodnotil zápas trenér Týna Roman Hřib.

Po poslední porážce se Semicemi odjížděli fotbalisté Třebětic k utkání do Trhových Svinů už bez trenéra Marka Černocha. Do konce sezony byl jmenován novým koučem Zdeněk Koutný z Jemnice a jeho asistentem Petr Kelbler. Ve Svinech ale Třebětičtí začali velice špatně. Spartak se dostal do vedení už ve 3. minutě, kdy skóre otevřel Lukáš Gažák. V 11. minutě pak po krásné akci Gažáka a Brůhy zvýšil Jiří Macák na 2:0. Ve 30. minutě však obrana Spartaku chybovala a Radim Tříletý snížil na 2:1. Hosté se chytli a čtyři minuty před pauzou Petr Švarc vyrovnal. Druhý poločas začal stejně jako první a Lukáš Gažák po osmi minutách vrátil Trhovým Svinům vedení. Spartakovci ho ale ani tentokrát neudrželi a nakonec se museli smířit jen s bodem. „Asi bychom to nebyli my, kdybychom neposadili soupeře na koně,“ označil remízu za spravedlivou domácí kouč Martin Písko.

Po minulé domácí prohře s Protivínem byl hrající trenér Dražic Miloš Veselý s výkonem svého mužstva hrubě nespokojený. Ujišťoval, že v příštím utkání podají Dražice výrazně lepší výkon. Tým, který je namočen do bojů o udržení, však cestoval na hřiště druhého Olešníku, který v posledních dvou kolech nastřílel svým soupeřům patnáct gólů. Rozdíl mezi oběma soupeři v tabulce ale nebyl znát tak, jak se očekávalo. „Asi máme nějaký syndrom Dražice, protože oba zápasy s tímto soupeřem byly z naší strany strašidelný,“ řekl k utkání olešnický trenér Roman Chlumecký. Olešníku se vůbec nedařilo, roli favorita ale nakonec domácí naplnili. Už se zdálo, že hosté si odvezou z Olešníku senzační bod, když dvě minuty před koncem rozhodl o domácím vítězství Jakub Martinec.

V dresu Jankova poprvé na jaře nastoupil "hecíř" Bürger a jeho přítomnost na hřišti byla znát. Ostatní své spoluhráče vyburcoval k nejlepšímu jarnímu výkonu, alespoň co se úvodní půlhodiny týče. Jenže velká šance Lovičky v brance neskončila a pak si Jankovští začali sami pod sebou řezat větev. První hrubku potrestal Jan Hoch, druhou Jakub Říský a domácí byli silně vykolejeni, čehož ještě jednou v závěru poločasu znovu využil osecký kapitán Hoch. I vstup do druhého poločasu měl Jankov aktivní, jenže gól se vstřelit nepodařilo a otěže tak postupně zase přebral Osek. Vytvořil si několik šancí, ale skóre 0:3 se už v Precis aréně nezměnilo.

Podobně jako v Protivíně i na strakonické Křemelce se sousedi v tabulce rozešly smírně. Domácí Junior měl dobře našlápnuto za třemi body a v samém závěru prvního poločasu dvakrát pokořil obranu Mirovic. Ve 40. minutě proměnil penaltu tradiční exekutor Karel Krejčí a v posledních vteřinách připojil druhou branku Jaroslav Váchal. Vstup do druhé půlky zápasu se ale Strakonicím nepovedl. Nováček se kontaktním gólem kapitána Jana Císaře vrátil zpět do hry a po hodině také získal výhodu pokutového kopu, který Radek Převrátil proměnil. Po druhém napomenutí a červené kartě hostujícího obránce Jiřího Vitáka měli Strakoničtí záverečných dvacet minut výhodu přesilovky, ale Mirovice už nerozhodný stav udržely. „Pro nás má remíza trošku hořkou příchuť, protože všichni cítíme, že jsme měli ke třem bodům blíž,“ litoval domácí trenér Přemysl Šroub. „Chtěli jsme bod, máme ho. Mohli jsme mít všechny anebo taky žádný,“ poznamenal mirovický lodivod Michal Čadek.

Výsledky 22. kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné – SK Rudolfov 7:0 (4:0)

Góly: 10., 37. a 71. Vávra, 8. Zíka, 17. Vařil, 68. Kadlec, 81. Vlk. Rozhodčí: Frček - Brych, Ovčáček. Bez karet. Diváků: 140.

FC AL-KO Semice – TJ Hluboká n/Vlt. 0:6 (0:4)

Góly: 20. a 71. Kössl, 25. a 89. Tauber, 28. a 33. Škoda. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Petričák. Bez karet. Diváků: 60.

FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 2:2 (1:2)

Góly: 38. vlastní (Kortan), 67. Říha - 17. Souček, 43. Bártík. Rozhodčí: Krčín - Leiš, Smola. ŽK: 1:2 (Zeman - Volf, Süsmelich). Diváků: 170.

FK Olympie Týn n/Vlt. – TJ Jiskra Třeboň 5:2 (2:0)

Góly: 44., 65. a 75. Dobal, 24. Štos, 60. Vaníček - 49. Průcha, 87. (pen.) Matoušek. Rozhodčí: Pravda - Kaštánek, Němec. ŽK: 0:3 (Průcha 2, Hromádka). ČK: 0:1 (52. Průcha). Diváků: 250.

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Sokol Třebětice 3:3 (2:2)

Góly: 3. a 53. L. Gažák, 11. Macák - 30. Tříletý, 41. P. Švarc, 77. Trávníček. Rozhodčí: Nedvěd - Vican, Novotný. ŽK: 1:7 (Macák - Habr, R. Nehyba, Novák, Trávníček, F. Nehyba, Kelbler, Cech). ČK: 0:1 (87. Cech). Diváků: 170.

FK Olešník – TJ Dražice 1:0 (0:0)

Gól: 88. Martinec. Rozhodčí: Kříž - Kollmann, Votava. ŽK: 3:3 (Szó, Řepa, Heller - M. Stuchlík, Vačlena, Hořejší. Diváků: 100.

SK Jankov – TJ Osek 0:3 (0:3)

Góly: 28. a 42. Hoch, 36. J. Říský. Rozhodčí: Šťastný - Barva, Kollmann. ŽK: 3:1 (Jirkovský, Bohoněk, Lovička - Carda). ČK: 1:0 (90.+2 Bürger). Diváků: 188.

FK Junior Strakonice – SK Mirovice 2:2 (2:0)

Góly: 40. (pen.) Krejčí, 45. Váchal – 51. Císař, 63. (pen.) R. Převrátil. Rozhodčí: Hrušková - Pravda, Smola. ŽK: 5:5 (Váchal, Bílý, Kubeš, Lízal, Smola – J. Viták 2, Císař, J. Převrátil, Král). ČK: 0:1 (71. J. Viták). Diváků: 182.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Jan Škrle, Miroslav Jánský