Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník získal nad Třeboní šestou výhru v řadě. Rudolfov mrzela zahozená penalta. Dvouciferná kanonáda u Malše

 
středa, 8. května 2024, 20:52

Jihočeský kraj – Uprostřed týdne se v krajském přeboru předehrává poslední kolo. Už v úterý prohrál Rudolfov s první Hlubokou těsně 0:1. Středeční program na den osvobození, kdy si připomínáme konec druhé světové války, načalo střetnutí předních celků soutěže v Olešníku, v němž domácí přehráli Třeboň. Důležitý krok k udržení učinily Semice vítězstvím v Protivíně, o němž rozhodly v poslední minutě. Jankov ukončil střeleckou mizérii, ale Týn i bez distancovaného Dobala otočil v nastavení skóre. Rekordní výsledek se zrodil v Roudném. Malšané zavařili ukazatel stavu (není na dvouciferná čísla) a vyprovodili T. Sviny kanonádou 11:0.

Rudolfov hostil již v úterý v podvečer vedoucí Hlubokou a všechny tři body si podle očekávání odvezli do podzámčí hosté. Hlubočtí skórovali už ve čtvrté minutě, kdy se z trestného kopu trefil po signálu Tomáš Pecka. Jak se později ukázalo, byl to jediný gól tohoto střetnutí. Vedoucí tým tabulky měl i v dalších minutách prvního poločasu výraznou převahu, hostující Krejčí však mířil jen do břevna. A to byla jediná příležitost favorita. Ve druhé půli se proti zataženému obrannému bloku domácích už vůbec neprosadil a Rudolfov nakonec mohl pomýšlet i na zisk bodu. To by ale Štěpán Prokeš musel v 66. minutě proměnit penaltu za faul na Sládka. Gólman Konečný ji vyrazil a uhájil posedmé za sebou čisté konto. Fotbal zhruba stovku diváků za nevlídného počasí moc nezahřál.

Šlágrem předehrávaného třicátého kola krajského přeboru byl bezesporu středeční dopolední duel mezi domácím Olešníkem a Třeboní. Tým trenéra Romana Chlumeckého porazil Jiskru podruhé v sezóně. Na podzim Olešník uspěl v Třeboni 3:2 a také v jarní odvetě dokázali hráči Olešníku pokořit druhou nejlepší obranu v soutěži třemi góly. Tentokrát Olešník vyhrál 3:0 i bez Davida Lafaty v základní sestavě. Nejzkušenější domácí fotbalista do utkání zasáhl až v posledních pěti minutách. Třeboň byla oslabená o svého kanonýra Martina Průchu, který byl vyloučen před čtrnácti dny v Týně nad Vltavou. Účet zápasu otevřel ve 22. minutě Matúš Beko, na něj navázal o jedenáct minut později proměněnou penaltou Robert Szó. Na začátku druhé půle dostal červenou kartu třeboňský Pavel Tůma a v deseti už to měli hosté složité. Účet zápasu uzavřel v předposlední minutě Jakub Toth.

Semice protivínské prostředí dobře znají z podzimního azylu. Domácí od začátku tahali za kratší konec a měli jen štěstí, že hosté zahodili, co se dalo. Prosadili se až v 59. minutě po rohu zásluhou obránce Jiřího Sádla. „Ve druhé polovině jsme konečně dali gól a úplně přestali hrát. Protivín začal hrát aktivněji a srovnal,“ komentoval středeční duel semický trenér Marcel Nousek. Čtvrt hodiny před koncem domácí zaslouženě vyrovnali po rychlém brejku dorážejícím Patrikem Hrachovcem a utkání směřovalo do remízového konce. „Naštěstí jsme to nevzdali a v 90. minutě nakonec rozhodli,“ dodal spokojený Nousek, jehož tým po téměř beznadějném podzimu podruhé v sezoně opustil sestupové pozice a na předposlední Dražice už má tříbodový odstup. Vítěznou trefu obstaral v hodině dvanácté po ideální připhrávce Marka Valacha Pavel Keclík.

Po dobrých minutách Jankova v samém úvodu utkání přišla první velká šance na druhé straně, kdy se za obranu dostal Vaníček, ale trefil pouze tyč. Ve 24. minutě chybovali v obraně hosté a střeleckou mizérii Jankova díky tomu protrhl Petr Borovka. Olympie svůj výkon zlepšovala a v závěru poločasu, kdy sáhla k dvojnásobnému střídání, dvakrát zahrozila po centrech a zakončeních Broma, ale Komárek odolával. Po změně stran měli Týnští výrazný tlak a vyrovnání se dočkali po penaltovém zásahu Jana Meidla. Otočku skóre zaznamenal hlavičkují Radim Štos. Dvě minuty před pauzou druhou trefou v zápase vyrovnal Borovka a už už to vypadalo, že se Jankovští dočkají prvních jarních bodů. Jenže v nastaveném čase hlavičkoval po rohu Mezera, nastřelil domácího Matěje Skláře, od něhož se odrazil míč do vlastní branky, a jankovské čekání na letošní body prodloužil na devět zápasů.

Dvouciferných výsledků za poslední roky se v krajském přeboru moc neurodilo. Střelecké manévry se ve středečním podvečeru konaly na roudenském Doprastav stadionu. Malše nemá ve střílení gólů konkurenci a na kontě už jich má 96. Mladé mužstvo trenéra Pavla Cepáka udělalo ze svinenské obrany ementál a zaznamenalo rekordní dvouciferné vítězství. Téměř polovinu obstaral Viktor Kadlec, nejlepší střelec přeboru nasázel pět gólů a u dalších asistoval. Dvakrát se prosadil v první půli Martin Vlk, blízko k hattricku měl střídající Martin Benda. Parádně se z trestného kopu trefil Václav Míka a tečku za kanonádou učinil premiérovou brankou Martin Zach. „Od začátku jsme byli aktivní a vyústilo to v jedenáctigólovou kanonádu. Už o poločase jsme mohli vést větším rozdílem. Hosté se k ničemu nedostali, ve druhé půli na ně padla deka a my to korunovali vysokým výsledkem,“ uvedl kouč Malše Pavel Cepák.

První jarní výhry se dočkali fotbalisté Třebětic. Pro první tři body si Třebětičtí přijeli do Oseku, který k domácímu zápasu nastoupil v silně improvizované sestavě. Tři hráči oseckého áčka se totiž zranili při nedělní vážné autonehodě, když se vraceli z utkání B-týmu ve Volyni. K duelu s Třeběticemi tak trenér Dejmal povolal čtveřici mladíků z béčka. V průběhu druhé půle navíc sanitka odvezla ze hřiště Jakuba Říského a pro zranění odstoupil chvíli poté i stoper Martin Carda. Třebětice v utkání jednoznačně kralovaly. Do vedení šly v 10. minutě zásluhou Vojtěcha Habra. Osecký kapitán Jan Hoch vzápětí vyrovnal, Třebětice ale byly lepším týmem a přidaly ještě další čtyři góly. Dvakrát se trefil Vojtěch Švarc a po jednom gólu přidali Filip Solař a Petr Švarc. „Utkání jsme dohrávali v neúplné sestavě a se zatnutými zuby,“ smutnil trenér Oseku Jindřich Dejmal.

Dražičtí přivítali na svém hřišti Junior a byli štědrými hostiteli. Domácím se zápas nepovedl a Strakonice vyhrály naprosto zaslouženě. Hosté podali jeden z nejlepších venkovních výkonů sezóny a Dražicím nedali šanci. „Můžeme být spokojeni, podali jsme výborný výkon,“ nešetřil chválou trenér Přemysl Šroub. Strakonice se v Dražicích předvedly jako kompaktní tým, hrály kombinačně a ovládly střed hřiště. Na vedoucí gól Toma Bílého z první minuty po zahajovacím výkopu domácích dokázal zareagovat vyrovnávací brankou Tomáš Běhoun ve 28. minutě, to bylo ale ze strany Dražic všechno. Bílý vrátil ve 36. minutě Strakonickým vedení, a to už nepustili. Ve druhém poločase pojistili Junioru tři body ještě Jaroslav Váchal a Karel Krejčí. „Dnes rozhodla individuální kvalita ofenzivních hráčů Strakonic,“ přidal svůj postřeh dražický trenér Miloš Veselý, jenž nastoupil na pozici stopera.

Derby mezi Milevskem a Mirovicemi mělo velmi dobrou úroveň, k čemuž rovnoměrně přispěla obě mužstva. Body brali domácí. „Byli jsme o něco lepším týmem, ale i Mirovice ukázaly, že mají velice kvalitní kádr,“ řekl kouč vzduchotechniků Tomáš Smrčina. Své svěřence nabádal, aby se proti soupeři, který měl výškovou převahu, snažili hrát po zemi. To se také Milevským dařilo a vstup do utkání měli výborný. Už ve 2. minutě dostal průnikovou přihrávku do vápna Jakub Kortan a sám před gólmanem se nemýlil. Do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu, neboť v nastavení mirovický Petr Dolejš využil nedorozumění mezi domácím gólmanem a stoperem a vyrovnal. Rozhodnutí přinesla 69. minuta. Jeden z domácích hráčů dostal dobrý balón za obranu, přihrávkou pod sebe našel ve vápně Jana Huška a ten vstřelil rozhodující gól. „Bylo to derby se vším všudy, od první do poslední minuty se pořád něco dělo,“ potvrdil trenér poražených Mirovic Michal Čadek.

Výsledky vloženého 30. kola krajského přeboru


SK Rudolfov - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:1)

Gól: 4. Pecka. Rozhodčí: Brych – Frček, Petričák. ŽK: 3:1 (Prokeš, Mráček, Pouzar – Rubick). Diváků: 110.


FK Olešník - TJ Jiskra Třeboň 3:0 (2:0)

Góly: 22. Beko, 33. (pen.) Szó, 89. Toth. Rozhodčí: Šťastný – Krčín, Novotný. ŽK: 1:4 (Szó – Tůma, Andres, Širhal, Schneider). ČK: 0:1 (54. Tůma). Diváků: 200.


FK Protivín - FC AL-KO Semice 1:2 (0:0)

Góly: 75. Hrachovec – 59. Sádlo, 90. P. Keclík.  Rozhodčí: Smola - Frček, Kaštánek. ŽK: 1:1 (Sádlo – Hrachovec). Diváků: 200.


SK Jankov - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:3 (1:0)

Góly: 24. a 88. Borovka - 68. (pen.) Meidl, 73. Štos, 90. (+5) vlastní (Sklář). Rozhodčí: Hrušková - Dunovský, Brych. ŽK: 3:2 (Točík, Kočí, Borovka - Brom, Hudeček). Diváků: 208.


TJ Osek - FK Sokol Třebětice 1:5 (1:3)

Góly: 13. Hoch – 23. a 75. V. Švarc, 10. Habr, 45. P. Švarc, 53. Solař. Rozhodčí: Kollmann – Nedvěd, Novotný. Bez karet. Diváků: 150.


FC ZVVZ Milevsko - SK Mirovice 2:1 (1:1)

Góly: 2. Kortan, 69. Hušek – 45. (+1) Dolejš. Rozhodčí: Mrosko – Leiš, Valeš. ŽK: 1:3 (Bártík – M. Viták, Císař, Dolejš). Diváků: 250.


TJ Dražice - FK Junior Strakonice 1:4 (1:2)

Góly: 28. Běhoun – 1. a 36. Bílý, 55. Váchal, 62. Krejčí. Rozhodčí: Krčín – Šťastný, Vican. ŽK: 6:3 (Turek 2, D. Štecher, Mareš, J. Štecher, M. Stuchlík – Kubeš, Krejčí, Zvonek). ČK: 1:0 (59. Turek). Diváků: 150.


Malše Roudné - Spartak Trhové Sviny 11:0 (5:0)

Góly: 22., 35., 47., 56. a 76. Kadlec, 9. a 41. Vlk, 63. a 71. Benda, 17. Míka, 88. Zach. Rozhodčí: Novák – Ondřej, Vejčík. ŽK: 1:3 (Vařil – Horelica, Fatura, Baštýř). Diváků: 120.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Jan Škrle