Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 24. kola KP

 
středa, 15. května 2024, 20:40

Jižní Čechy – V tabulce po anglickém týdnu k žádným změnám nedošlo. Na čele se drží suverénní trojice Hluboká, Olešník a Roudné, na chvostu usilují o udržení Semice, Dražice a Jankov, který stále v jarní části nebodoval. Souboj hrajících trenérů na trávníku Dražic vyzněl celkem jasně pro rudolfovského Jana Šindeláře. Osek v improvizované sestavě obdržel od Protivína osmigólovou nálož. Mirovický Radek Převrátil dokázal střílet do obou branek.

Výsledky 24. kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné – TJ Jiskra Třeboň 5:1 (3:0)

Góly: 9., 50. a 55. Kadlec, 15. Vlk, 34. Zachař - 78. Hromádka. Rozhodčí: Leiš - Krčín, Novotný. ŽK: 3:4 (Hřebejk, Míka, trenér P. Cepák st. - Radosta, Matoušek, Průcha, Širhal). Diváků: 150. Ve 24. min. nedal penaltu hostující Hromádka.

Roudné: Hřebejk – Zíka (82. Vařil), P. Cepák, Zach, Vogl – Wohlgemuth (63. Šrámek), Míka, Zachař, Vávra (71. D. Cepák) – Kadlec (86. Benda), Vlk (89. Michálek). Trenér P. Cepák st.

Třeboň: Flaška - Kubata, Zavadil (79. Vranovský), Pánek, Andres – Matoušek, Hromádka, Radosta, Schneider (56. Širhal), Průcha, Vrána. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Kadlec, celý tým – nikdo.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Výsledkově to sice vypadá na jasnou partii, Třeboň nás ale na začátku hodně potrápila. Zahájili jsme dobře a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvougólový náskok. Možná se to lámalo zahozeným pokutovým kopem, kdyby jej hosté proměnili, mohli se vrátit zpátky do zápasu. Hodně nám pomohl třetí gól. Od té doby už jsme byli ve hře lepší, což jsme korunovali ihned po přestávce dvěma brankami za deset minut. Viktor Kadlec zahrál výborně, byl u všech gólů. Bylo to těžké utkání, výhra nás těší. Třeboň ukázala svou kvalitu. Upevnili jsme si třetí místo, ale rozhodně nemáme vyhráno. Na závěr nás čekají těžcí soupeři.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Začátek zápasu začal zostra. Hra se přelévala. Bohužel jsme již v 9. min. inkasovali. Kadlec přešel přes naše tři hráče a skóroval. V 15. minutě jsme inkasovali podruhé, když jsme špatně odbránili protiútok. Za stavu 2:0 dostal Průcha dobrý míč mezi stopery a ve vápně byl podražen. Věřili jsme, že se vrátíme zpět do zápasu, ale penaltu jsme neproměnili. Soupeř nás potrestal do poločasu potřetí. Po chybě v rozehrávce jsme před vápnem přišli o míč a přišel trest. Ve druhém poločase jsme chtěli vstřelit kontaktní gól, ale po našich ztrátách míče měl soupeř bleskové protiútoky a hráč Kadlec nám v 50. a v 55. min. vstřelil další dva góly. V 78. min. čestnou branku vstřelil Hromádka. Roudné nás vyškolilo z produktivity. Zápas měl tempo, ale dostat pět branek je hodně.“


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:2)

Góly: 44. a 80. M. Otepka, 40. Píša. Rozhodčí: Kaštánek - Smola, Písek. ŽK: 0:1 (Rubick). Diváků: 180.

Týn: Kubík – Mravec (89. Hudeček), Brom, Maxa, Meidl (71. Gondek) – Gutwirth (78. Mezera), Ullrich (46. Procházka), Dobal, Vaníček (46. Houska), J. Hudeček – Štos. Trenér Hřib.

Hluboká: Konečný – Krejčí, M. Otepka, Antoš, Kössl – Kadlec (76. Křiváček st.), Rubick, Sypal (89. Pilný), Tauber (69. Škoda), Hrachovec (85. Dědina) – Píša (59. Křiváček ml.). Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: nehlášeni – celý tým.

Roman Hřib (trenér Týna): „Začali dobře a prvních třicet minut patřilo nám, měli jsme více balonu a šance. Štos šel sám na brankáře Konečného, ale ten ho vychytal. Pak měl z rohu možnost Dobal, ale trefil taky nepřesně z dobré pozice. Hra se změnila po hrubici Maxy, jeho rozehrávku zachytil Píša a nájezd proměnil. Ke konci poločasu navýšil z rohu nepokrytý Otepka. Do druhé půle jsme šli se záměrem dát kontaktní gól, který mohl vstřelit v 60. minutě Houska, který běžel sám na brankáře a neproměnil. Ke konci poločasu navýšil opět z rohu Otepka. Myslím, že jsme viděli pěkný zápas, měli jsme stejně možností jako soupeř, efektivita rozhodla. Nicméně jsme odehráli se silným soupeřem dobrý zápas, nejenom stav skóre je pro nás výsledek.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Na skvěle připraveném hřišti se ze začátku hrálo oboustranně opatrně. První větší šanci, kterou jsme přečkali, si vytvořili domácí. V závěru poločasu jsme se po chybě domácí obrany prosadili, když Píša proměnil svůj samostatný postup na brankáře, a minutu před poločasem se opět prosazujeme po dobře zahraném rohu. Druhý poločas jsme kontrolovali hru a deset minut před koncem jsme přidali třetí branku, znovu ze standardky. V závěru mohli domácí korigovat, ale proti byl brankář Konečný. O našem vítězství rozhodla lepší efektivita.“


FC AL-KO Semice – FK Junior Strakonice 2:4 (0:1)

Góly: 75. J. Keclík, 84. M. Valach - 30. Legdan, 66. Krejčí, 70. Bílý, 90. (+2) Máška. Rozhodčí: Ondřej - Kollárik, Handšuh. ŽK: 2:3 (Listopad, Holub - Zahrádka, Bílý, Krejčí). Diváků: 250.

Semice: Dvořáček – Listopad, Holub, Sádlo (16. Micka) – Hrdlička, J. Keclík, Blažek, Hrala (46. Kačírek) – P. Keclík, P. Valach (59. M. Valach), Veleman (46. Pohnán). Trenér Nousek.

Strakonice: Lízal – Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola – Váchal (59. Máška), Zahrádka (95. Tomšovic), Pomej, Bílý (91. Prokop) – Míčka (70. Prajzler) – Krejčí (90. Stöger). Trenér Šroub.

Nejlepší hráč: nikdo – celý tým.

Marcel Nousek (trenér Semic): „Zápas se nám hrubě nepovedl. Možná na nás dolehla únava z více zápasů v poslední době a početné absence. Od první chvíle jsme měli očividně těžké nohy a neslo se to po celý zápas. Po poločase jsme prohrávali 0:1 a chtěli něco změnit, ale nic se nám nedařilo a rázem prohráváme 0:3. Když už jsme se ke konci nadechli a snížili na 2:3, tak zase dostaneme jednoduchý gól na konečných 2:4.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Utkání se Semicemi se hrálo na písecké umělce a bylo to znát. Přechod na umělou trávu nám dělal hlavně v prvním poločase velké problémy a myslím si, že hlavně kvůli tomuto faktoru jsme nevedli vyšším rozdílem už do pauzy. Když to nešlo kombinačně, tak jsme si pomohli standardní situací a zásluhou hlavičkujícího Legdana jsme vedli 1:0. Druhá půle byla plně v naší režii a navýšili jsme skóre až na 3:0. Od 70. minuty jsme domácí dostali do hry naší lehkovážností. Mysleli jsme si, že je hotovo. Do té doby jsme Semice nepustili vůbec do šance, ale dva góly po naší nedůslednosti zápas zbytečně zdramatizovaly. Na konci jsme dali na 4:2 a pečetili naprosto zasloužené vítezství.“


FK Protivín – TJ Osek 8:0 (5:0)

Góly: 23. a 33. Z. Vorel, 26. a 30. Bečvář, 39. a 81. Hrachovec, 79. Stropnický, 87. Kulík. Rozhodčí: Votava - Hanzlíková, Černý. ŽK: 1:2 (J. Pícha - Hoch, Vachulka). Diváků: 150.

Protivín: Váverka – Polanský (46. Sháněl), Abatawa Leroy, Nedvěd, J. Pícha – Hrachovec, David Bečvář, Daniel Bečvář (65. Zach), Z. Vorel (55. Stropnický), Zeman (46. Štěpka) – J. Vorel (81. Kulík). Trenér Mir. Říha.

Osek: Pokorný – Balogh, Martin Čapek, Gondek, Matěj Čapek – Brabec (68. Hromek), Hoch, Kroupa (58. Sýkora), Šůs (37. Šulc) – Diviš, Vachulka. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráč: celý tým – nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Proti oslabenému soupeři jsme zaslouženě vyhráli. Cením si toho, že i za poločasového stavu 5:0 jsme chtěli přidat další góly a zápas zodpovědně dohrát. Muži zápasu byli Zbyňa Vorel a David Bečvář, kteří vstřelili důležité první branky a de facto zlomili soupeře. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo Kulíkovské bodlo, které stanovilo konečný výsledek. Vašek tento populární kop pravidelně trénuje a konečně ho také prodal v zápase.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Před tímto utkáním jsme měli objektivní problémy se sestavením mužstva, protože minulý víkend hrál náš B-tým ve Volyni, jemuž vypomáhali čtyři hráči áčka, a při zpáteční cestě měli těžkou autohavárii. Čelně se srazili s protijedoucím vozem. Pro jednoho našeho hráče musel přiletět vrtulník. Ostatní byli převezeni do nemocnice ve Strakonicích. Obě auta jsou na demolici, neopravitelná. Naštěstí nedošlo k žádnému smrtelnému zranění. Smůla nás ale neopustila ani ve středečním utkání s Třeběticemi, neboť museli pro zranění odstoupit klíčoví hráči Carda, bratři Říští, z nichž Jakuba odvezla sanitka s těžkým otřesem mozku do nemocnice. A když k tomu připočteme ještě Němečka, který měl psí službu v zaměstnání a musel zasahovat u poruchy na elektrickém vedení, a Kuneše, pobývajícího v tu dobu v zahraničí, odjížděli jsme do Protivína oslabeni o sedm hráčů. Museli jsme improvizovat. Některé hráče jsem na srazu viděl úplně poprvé. Přesto bych jim chtěl poděkovat za účast a snahu nám pomoci.“


TJ Dražice – SK Rudolfov 0:3 (0:0)

Góly: 64. a 84. Sládek, 67. Prokeš. Rozhodčí: Nedvěd - Petričák, Vejčík. ŽK: 3:3 (Sváček, M. Stuchlík, Böhm - Peiger, Mrkáček, Pouzar). Diváků: 100.

Dražice: Počinek – Sváček, D. Štecher, Hornát, Turek (55. Studenovský) – J. Stuchlík (83. Böhm), Veselý (81. Bareš), J. Štecher, Běhoun (62. M. Stuchlík) – Horka (86. Cápek), Mareš. Hrající trenér Veselý.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák (84. Hajný), Mrkáček, Dvořák – Peiger, Šindelář, Pouzar, Boček (66. Toman), Prokeš – Fischer (89. Bláha), Sládek (89. Havel). Hrající trenér Šindelář.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým, Keřka, Peiger.

Miloš Veselý (hrající trenér Dražic): „Hráli jsme se proti soupeři, který je na tom v jarní části herně a výsledkově podobně jako my. Utkání bylo vyrovnané a příliš fotbalové krásy nepobralo. Bylo vidět, že se utkávají mužstva ze spodní poloviny tabulky. Bohužel my více bojujeme sami se sebou než se soupeřem, kromě technických nedostatků nám chyběla i patřičná bojovnost, nasazení a chuť se více porvat o výsledek. Bohužel nemáme v mužstvu nikoho, kdo by svým dobrým výkonem dokázal strhnout i ostatní. Zápas příliš nevyšel ani těm nejzkušenějším hráčům, kteří by je měli zvládnout lépe. Opět jsme nedokázali dát gól a v útočné hře jsme zcela neproduktivní, až impotentní. Utkání prakticky rozhodla první branka soupeře po naší jednoduché ztrátě míče před naším pokutovým územím. Po ní už bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, které nakonec zaslouženě zvítězilo.“

Jan Šindelář (hrající trenér Rudolfova): „Věděli jsme, že nás čeká těžký boj proti zachraňujícím se domácím. I přes jednoznačný výsledek to ze začátku tak jasné nebylo. V úvodu hrozily Dražice především ze standardek, často nám to létalo do vápna s řadou závarů. Z nebezpečných situací domácích se ale žádná vážnější příležitost naštěstí neurodila. Poločas skončil nula nula. Na začátku druhé půle nastřelily Dražice břevno. Byli jsme trpěliví, nakopl nás vedoucí gól. Domácí odpadli a my jsme se z řady dalších příležitostí prosadili dvakrát. Především Filip Peiger měl mraky šancí, výsledek mohl být diametrálně jiný. Těžké utkání jsme zvládli, kluci převedli velkou bojovnost a jsem za to moc rád. Tímto výsledkem jsme se asi definitivně zachránili. Za mě pochvalnému celému mančaftu.“


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 3:0 (2:0)

Góly: 18. a 70. Toth, 26. Vojta. Rozhodčí: Dunovský - Frček, Brych. ŽK: 1:3 (Vojta - Marvan, Bártík, Přibyl). Diváků: 150.

Olešník: Cihla – Miklík (70. Turek), Nohava, Kalášek, Tlapa – Beko (59. Pavlík), Szó, Vojta (86. Lafata), Martinec (77. Heller) – Toth, Řepa (37. Vrážek). Trenér Chlumecký.

Milevsko: Hejl – Pich, Marvan, Volf, Přibyl – Kotrba, Bártík (80. Samec) – Kortan (72. Baštýř), Hušek (80. Turek), Petřík (72. Souček) – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Cihla, Toth, Vojta – J. Hadáček, Volf.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Nabitý anglický týden jsme zakončili vítězstvím. Nebylo to jednoduché, poněvadž Milevsko hrálo velmi dobře takticky a mají v kádru plno šikovných kluků. Cením si další nuly vzadu.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Zase se ukázalo, co nám chybí na porovnání s prvními čtyřmi týmy. Velký rozdíl je v kvalitě řešení akcí ve vápně a před vápnem. To, co soupeř umí zakončit gólem, my do gólu dotáhnout neumíme. Ze zápasů Olešníku jsme věděli o rychlosti jednotlivých hráčů a rychlém přechodu. Nechtěli jsme za obranou nechat Olešníku prostor pro náběhy po dlouhých míčích. To se nám celkem dařilo, ale byli jsme až moc pasivní a hrálo se převážně na naší půlce. Olešník nám dělal problémy přes krajové hráče. Do druhé půle jsme hru vytáhli, domácí dřív dostupovali a naše hra byla druhý poločas rozhodně lepší než první. Škoda některých šancí, které nedotáhneme a nezdramatizujeme zápas. Olešník si zápas v celém kontextu v klidu pohlídal.“


TJ Spartak Trhové Sviny – SK Mirovice 2:1 (2:1)

Góly: 10. vlastní (R. Převrátil), 39. L. Gažák - 32. R. Převrátil. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Kollmann. ŽK: 0:3 (Čejdík, Převrátil, Husar). ČK: 1:0 (90. L. Gažák). Diváků: 50.

T. Sviny: Vrábek – D. Brůha, Tomek, Fatura (90. Baštýř), Pavel – Rolínek, Horelica, Hruška, L. Gažák – Zítek (72. Lukeš), Tůma (77. Borek). Mužstvo vedl vedoucí J. Gažák.

Mirovice: Čejdík – Mařík, Dolejš (70. Vondrák), R. Převrátil, Císař – Husar (81. Huleš), M. Viták, Peterka (46. Král), Kocourek – J. Viták, M. Štochl. Trenér Čadek.

Nejlepší hráči: neuvedeno – neuvedeno.

Jan Gažák (předseda a vedoucí týmu T. Svinů): „Hrál se oboustranně útočný fotbal. Hosté ohrožovali naši branku hlavně z rohových kopů a střelami za velkým vápnem, které ale vždy našly připraveného brankáře Vrábka. Jednou nám pomohla konstrukce branky. První gól zápasu dalo naše mužstvo, i když se jednalo o vlastní branku. Centr ze strany usměrnil za záda vlastního brankáře mirovický obránce. Hosté vyrovnali umístěnou střelou k tyči. Po rohu jsme odvrátili míč pouze za velké vápno a dali hostujícímu hráči dostatek času k přesné střele. Krátce před poločasem jsme si vedení vzali zpět po pěkné křídelní akci Horelici, který našel na zadní tyči volného L. Gažáka a ten neměl problém míč uklidit do prázdné branky. Ve druhém poločase již branku žádné mužstvo nepřidalo, i když naše velká šance Gažáka po gólu, jak se říká, volala. V poslední minutě to přehnal s důrazem Gažák, který zasáhl hostujícího hráče při napadání rozehry ramenem do hlavy a byl po zásluze vyloučen. Lukáše to moc mrzí, nebyl to úmysl. Moc se omlouvá a přeje brzké uzdravení. Tak jako celé naše mužstvo!“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Utkání po fotbalové stránce zhodnotím jen krátce. Vstup špatný, vlastní gól, vyrovnání, mohli jsme góly přidat, naopak jsme inkasovali do kabin. Z naší strany slabší fotbalový den. Všechny fotbalové věci zastínila událost z 86. minuty. Pak už je jedno, jestli body máte nebo ne. Chtěl bych poděkovat slečně či paní, která našemu hráči poskytla první pomoc. Domácímu hráči, který byl iniciátorem zranění, bych rád vzkázal, že Michal je doma u svých dětí, a i když ho bolí všechno, bude v pořádku.“


SK Jankov – FK Sokol Třebětice 0:4 (0:2)

Góly: 12. V. Švarc, 30. F. Nehyba, 60. Havlík, 69. R. Nehyba. Rozhodčí: Šťastný - Kollmann, Novotný. ŽK: 2:0 (Jirkovský, Beníšek). Diváků: 188.

Jankov: Komárek – Kysela, Kočí (43. Hütter), Jirkovský, Beníšek (46. Sklář) – Vokurka (83. D. Šindelář), Troup, Votava, Borovka – Točík, Lovička (28. Kocian). Trenér Kročák.

Třebětice: Zejda – Novák, Trávníček, Černoch, Havlík – V. Habr – V. Švarc (72. Gall), R. Nehyba, Solař (81. D. Kelbler), P. Švarc – F. Nehyba (59. Cech). Trenér Koutný.

Nejlepší hráči: nikdo – Havlík, R. Nehyba.

Martin Kročák, trenér Jankova): „V tomto domácím zápase jsme chtěli navázat na solidní vystoupení z předchozího zápasu, kdy nám body utekly až v nastavení. Bohužel se nám nepovedlo zachytit tempo zápasu a hostující tým si hned od začátku připravoval brankové příležitosti, kdy nás po jedné ze střel zachránila branková konstrukce. Jak je naším zvykem, opět jsme se nevyvarovali individuálním chybám, po kterých jsme inkasovali dvě branky, a bylo prakticky po zápase. Příliš nám nepomohlo zranění Lovičky a pak stopera Kočího, kdy oba odstoupili ze zápasu již během první půle. Ve druhém poločase jsme chtěli aspoň zkorigovat výsledek a se zápasem ještě něco udělat, ale bohužel se nám to nepovedlo a s přibývajícím časem nám docházely síly a hosté přidali ještě další dvě branky. V zápase jsme neměli prakticky žádné příležitosti, kromě jedné vyložené šance z první půle a tří střel ze střední vzdálenosti, které jsme vyprodukovali ve druhé půli. Dnes jsme působili unaveně a nováček soutěže si tak zaslouženě odváží tři body.“

Petr Kelbler (asistent trenér Třebětic): „Náročný anglický týden jsme zakončili na nádherném hřišti v Jankově. Úvod zápasu se nám povedl, na soupeře jsme vlétli, měli několik šancí a nastřelili i břevno. Náš úvodní tlak vyústil v první gól ve 12. minutě, kdy se po pěkné akci trefil Vojta Švarc. Poté jsme ale polevili a soupeř měl dobrou zhruba 10minutovku, kdy přišla šance a několik rohů. Druhý gól vstřelil Filip Nehyba po zisku míče při napadání. To nás uklidnilo a do poločasu jsme mohli přidat další góly, ale své šance jsme nevyužili. V druhé půlce jsme kontrovali hru, domácí jsme k ničemu nepustili a přidali další dva góly na konečných 0:4. Jsme šťastní, jak jsme tento týden zvládli, získali jsme sedm bodů a posunuli se do středu tabulky. Jako tradičně s námi vyrazil plný autobus fanoušků, kteří nás hnali za vítězstvím a společně jsme oslavili vítězství ve velkém stylu.“

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama