Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Chýnově se kvůli průtrži mračen hrálo téměř tři hodiny! Domácí s Jistebnicí ztratili výhru v samém závěru

 
pondělí, 6. května 2024, 11:16

Chýnov – Se zájmem očekávané utkání mezi domácím celkem a zachraňujícím se celkem z Jistebnice přineslo pouze průměrný fotbal a příkladně bojující hosté vybojovali prakticky z poslední své akce pro ně velmi cenný bod! S hosty přijela do Chýnova i velmi hlasitá divácká kulisa, která se nakonec dočkala po velkém zaváhání domácí obrany v 89. minutě i nečekaného jednobodového zisku.

Chýnovští fotbalisté si hned od úvodu utkání vytvořili mírnou územní převahu a neustále se tlačili před branku jistebnického brankáře Vavřiny. Již ve 3. min. nebezpečně odcentroval J. Rabiňák a jistebnická obrana na poslední chvíli stačila před zakončujícím F. Zadražilem odvrátit míč do bezpečí. Ve 13. min. se dostal do vyložené šance po dalším výborném centru J. Rabiňáka domácí Pajer, z otočky akrobaticky zakončil, ale trefil jen náruč Vavřiny.

Pak se však nad Chýnovem spustil prudký liják s kroupami a sudí Nedvěd byl nucen téměř na jednu hodinu zápas přerušit… Těsně předtím odstoupil z utkání pro zranění asistent rozhodčího Lukáš Toman a nahradil jej domácí kvalifikovaný sudí O. Jaroš. Po této nucené dlouhé pauze se začalo opět hrát a ve 20. min. si vypracovali domácí čistou gólovou šanci, ale přihrávka M. Rabiňáka na jeho zcela volného bratra Jiřího nebyla přesná a J. Rabiňák hlavičkoval v záklonu jen nad poloprázdnou branku Vavřiny…

Následně dal o sobě vědět jistebnický Stoszek, když hlavičkoval přesně k levé tyči Průšovy branky, ale ten své mužstvo výrazně podržel a jeho pokus na brankové čáře zneškodnil. Ve 23.min. zahrával trestný kop ze dvaceti metrů domácí Doubrava, ale Vavřina také vytasil vynikající zákrok.

Sprcha pro domácí celek ale přišla ve 32. min., kdy se nedohodli domácí stopeři s gólmanem Průšou a D. Ruber snadno dorazil míč do prázdné branky (0:1). Chýnovští se z tohoto šoku jen těžko dostávali a ve 39.min. mohli inkasovat podruhé, když po velkém závaru před Průšou nedokázali jistebničtí hráči dotlačit míč za brankovou čáru. I tak ale odcházeli do šaten hosté v daleko lepší náladě než domácí.

Začátek druhé půle však přinesl na hřišti zcela jiný obraz a Chýnovští během čtyř minut dokázali výsledek otočit. V 51. min. sice Mareš za faul na M. Rabiňáka neproměnil penaltu, ale z dorážky se již pohotově prosadil F. Zadražil a za chvilku dostal domácí celek do vedení svým důrazem Vl. Hruška (2:1). Domácí si vypracovali  F. Zadražilem, Havlíkem a Doubravou ještě další gólové šance k navýšení skóre, ale buď je vychytal Vavřina nebo nemířili přesně.

V 63. min. přišla na hrací plochu hostující hrající legenda, jednapadesátiletý Michal Sokolt a hned o dvě minuty později vyzkoušel tvrdou střelou domácího brankáře Průšu. Jistebničtí se začali dopředu více osmělovat, do šance se dostal v 80.min. Buchtele a v 87. min. hlavičkující Stoszek, ale Průša byl pokaždé na místě a zdálo se, že domácí směřují za očekávaným vítězstvím.  Proti však byl v předposlední minutě výborně hrající jistebnický kapitán Stoszek, který si naběhl na ideální centr Turnovce a přesnou hlavičkou nedal Průšovi šanci (2:2) a tím doslova zmrazil nejen domácí hráče, ale také početné domácí publikum… Za pár chvil se naposledy ozvala píšťalka hlavního sudího Nedvěda, který téměř tříhodinový zápas ukončil.

Josef Holub (trenér Chýnova): „Soupeře musíme potrestat mnohem dříve a zápas držet ve svých otěžích. Jistebničtí nakonec svou velkou vůlí v samém závěru vyrovnali a odvezli si od nás jeden bod. Tuto ztrátu musíme nyní nahradit v neděli na hřišti v Bernarticích a tam zvládnout další těžký zápas.“

Ladislav Brůžek (trenér Jistebnice): „Samozřejmě jsme rádi, že jsme si nakonec získali v  Chýnově v náročném zápase jeden bod a vybojovali v 89. minutě utkání  asi spravedlivou remízu. Pro nás je nyní v současné situaci v každém utkání bod dobrý.“

FC Chýnov – 1. FC Jistebnice 2:2 (0:1)

Góly: 51. F. Zadražil, 55. Vl. Hruška - 32. Ruber, 89. Stoszek. Rozhodčí: Nedvěd – Toman (střídaný O. Jarošem), Papáček. ŽK: 4:2 (Štrouf, Mareš, Pajer, Václ. Hruška - D. Ruber, Stoszek), 160 diváků.

Chýnov: Průša – Pajer, Rytíř, Doubrava, J. Rabiňák – Mareš, Havlík (89. Vácha), Štrouf (46. Kavka), Vl. Hruška (82. Hladík) – M. Rabiňák (68. Václ. Hruška), F. Zadražil.  Trenér Holub.

Jistebnice: Vavřina – T. Popelka (89. Mrzena), Houska (84. Dvořák), T. Ruber, M. Popelka – Horčička, Buchtele, Hejlík (63. Sokolt), Turnovec – Stoszek, D. Ruber (72. Šmejkal). Trenér Brůžek.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer