Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Bezpečné výhry vedoucího tria. Obrana Třeboně si nepohlídala snajpra Kadlece, Protivín neměl slitování s Osekem

 
neděle, 12. května 2024, 07:16

Jižní Čechy – Fotbalisté v krajském přeboru mají nejnáročnější program jarní sezony za sebou. Během jednoho týdne museli absolvovat tři zápasy. Stoprocentní zisk z nich vytěžil pouze vedoucí trojlístek Hluboká, Olešník a Roudné. Zraněními zdecimovaný Osek bez sedmi hráčů základní sestavy vysoko prohrál v Protivíně, malšané v souboji třetího se čtvrtým přehráli Třeboň a prostříleli se přes stogólovou metu. Venku se opět dařilo Strakonicím, které na umělce v Písku podruhé zvítězily na půdě zachraňujícího se soupeře. Omlazený Rudolfov po čtyřzápasové pauze bodoval v Dražicích.

Nováček od Malše jako první tým krajského přeboru v sezoně 2023/2024 pokořil hranici sta vstřelených gólů. Povedlo se mu to v utkání proti čtvrté Třeboni. Obrana Jiskry pětkrát kapitulovala, prsty ve všech gólech měl Viktor Kadlec. Roudenští v přímém souboji o třetí místo si už v úvodní čtvrthodince zadělali na dvougólový náskok, když se trefil po sólu Viktor Kadlec a za chvilku nato dorážel po jeho průniku Martin Vlk. Třeboň mohla snížit z penalty, ale Hřebejk Hromádkovu penaltu přečetl a zlikvidoval. Když po rohu zvýšil Matyáš Zachař už na 3:0, bylo o vítězi rozhodnuto. V nástupu do druhé půle znovu úřadoval dvěma góly Viktor Kadlec, jehož hostující zadáci nestíhali bránit. Na konci střetnutí hosté vsítili čestný úspěch Leošem Hromádkou. „Náročný týden jsme završili výhrou. Výborně zahrál celý tým a vyzdvihnout musím Kadlecův výkon,“ poznamenal kouč Malše Pavel Cepák. „Roudné nás vyškolilo z produktivity. Zápas měl tempo, ale dostat pět gólů je hodně,“ posteskl si třeboňský kouč Karel Bicenc, jemuž citelně scházel distancovaný stoper Tůma.

Týn sehrál s vedoucí Hlubokou velmi dobrou partii, ve prospěch lídra však rozhodla lepší produktivita. Olympia začala aktivně a během první půlhodiny se dostala i do několika výborných příležitostí. Sám na hlubockého gólmana šel Radim Štos, Konečný ho ale vychytal. Hlubočtí trpělivě čekali na svou příležitost a ta přišla pět minut před poločasem, kdy dal vedoucí gól utkání hostující Jakub Píša. Dokonalé K.O. zasadil domácím minutu před pauzou po rohu Matěj Otepka. Stejný hráč se trefil ještě v 80. minutě rovněž po rohovém kopu a Hluboká si vezla z Týna tři body za výhru 3:0 a poosmé za sebou udržela čisté konto. „O výsledku rozhodly standardky, ze kterých jsme dali dva góly,“ byl za výhru rád asistent trenéra Hluboké Petr Kadlec. „Pěkný zápas rozhodla větší efektivita soupeře,“ dodal kouč Olympie Roman Hřib.

Duel mezi Semicemi a Strakonicemi hraný na písecké umělce se lépe povedl hostům. Strakoničtí byli po celý zápas lepším týmem, přechod na umělou trávu jim ale zpočátku dělal potíže. Kombinace se hostům moc nedařila, tak si po půlhodině hry pomohli standardkou, po níž dal stoper Stanislav Legdan vedoucí gól Junioru. Ve druhé půli se větší kvalita Strakonic projevila výrazněji a Karel Krejčí a Tom Bílý navýšili vedení hostů na 0:3. Pak ale Strakoničtí polevili a málem se jim to nevyplatilo. Semice, které se do té doby do vážnější šance nedostaly, se během patnácti minut dotáhly po gólech kapitána Jakuba Keclíka a střídajícího Marka Valacha na rozdíl jedné branky. Zaslouženou výhru Strakonic však v nastaveném čase pečetil Jiří Máška. „Kvůli naší lehkovážnosti jsme si zápas zbytečně zkomplikovali,“ řekl strakonický trenér Přemysl Šroub.

Utkání Protivín – Osek bylo jednoznačnou záležitostí favorizovaného domácího mužstva. Protivín oslabeného soupeře deklasoval vysoko 8:0. „Jinak to ani dopadnout nemohlo. Byli jsme oslabeni o sedm hráčů základní sestavy,“ vypočítává trenér Oseku Jindřich Dejmal, jenž takový příděl nepamatuje. Z kádru mu chyběli například oba bratři Říští, a některé hráče viděl na srazu úplně poprvé. Protivín otevřel účet ve 23. minutě, kdy se po akci Nedvěda a Daniela Bečváře zblízka prosadil Zbyněk Vorel. V rychlém sledu pak Protivínští přidali další čtyři branky (David Bečvář 2x, znovu Z. Vorel a Hrachovec) a v poločase to bylo 5:0. Po přestávce v tréninkovém tempu skórovali domácí David Stropnický, podruhé Patrik Hrachovec a protivínskou kanonádu zakončil v 87. minutě krásným bodlem Václav Kulík. „Cením si toho, že i za stavu 5:0 jsme chtěli přidat další góly,“ zhodnotil výhru kouč Protivína Miroslav Říha.

Olešník byl v utkání s Milevskem lepším týmem a vzduchotechniky přehrál přesvědčivě 3:0. Milevsko má dlouhodobě problém s produktivitou, a to se naplno ukázalo i v tomto duelu. V prvním poločase se hrálo převážně na polovině hostů a Olešník svou převahu vyjádřil dvěma góly. V 18. minutě dal vedoucí branku Jakub Toth a na 2:0 zvýšil o osm minut později Lukáš Vojta. V polovině zápasu druhé mužstvo tabulky si vytvořilo náskok o dva góly. Ve druhém poločase se Milevsko zlepšilo. Hosté svou hru vytáhli dopředu, byli aktivnější než v první půli, zápas se jim ale zdramatizovat nepodařilo. Olešník naopak přidal v 70. minutě třetí gól, kdy se podruhé v utkání prosadil útočník Jakub Toth. „Velký rozdíl byl v kvalitě řešení akcí ve vápně a před vápnem,“ vysvětlil trenér Milevska Tomáš Smrčina, v čem jeho tým na sobotního protivníka ztrácel.

Oboustranně útočný fotbal viděli diváci v Trhových Svinech, kam přijely Mirovice. Spartak se rychle oklepal ze středečního debaklu v Roudném, navíc se musel obejít bez svého trenéra Martina Píska, který byl na dovolené. Mirovice byly v prvním poločase nebezpečné nejen pro trhovosvinenského gólmana Vrábka, ale také pro brankáře Mirovic Čejdíka. Toho v 10. minutě překonal vlastním gólem Radek Převrátil. Ve 32. minutě už mířil do správné brány a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Do kabin však odcházeli spokojenější hráči domácího Spartaku, jimž po akci Horelici zajistil vedení Lukáš Gažák, který skóroval v sezoně již po patnácté. Ve druhé půli už gól diváci neviděli. V poslední minutě byl vyloučen za faul na hostujícího hráče, jehož musela odvést záchranka do nemocnice, střelec vítězné branky Lukáš Gažák. „Lukáše moc mrzí zranění soupeřova hráče a přeje mu i s celým naším mužstvem brzké uzdravení. Nebyl v tom úmysl,“ vzkazuje vedoucí domácího týmu a předseda fotbalového oddílu Jan Gažák.

Významný krok k jistotě předčasné záchrany učinil Rudolfov na hřišti předposledních Dražic. V prvním poločase domácí spoléhali zejména na standardní situace a rudolfovské obraně zle zatápěli. Gól ale v první části hry nepadl. Dražice vstoupily aktivně i do druhého dějství, výsledkem jejich snahy však bylo pouze nastřelené břevno a gól, který však kvůli ofsajdu neplatil. Hosté byli trpěliví a jejich chvíle přišla v 64. minutě, kdy se Marek Sládek trefil na 0:1. „Domácí pak fyzicky odpadli a my jsme mohli nastřílet spoustu dalších gólů,“ řekl Jihočeskému fotbalu hrající trenér "Perštátu" Jan Šindelář. Rudolfovští dokázali skórovat ještě dvakrát. Za tři minuty po vedoucím gólu Sládka zvýšil na 0:2 Štěpán Prokeš a zbytek utkání mohli hosté dohrát v poklidu. Velké šance měl Filip Peiger, do střelecké listiny se ale zapsal už jen podruhé skórující Marek Sládek.

Tečku za 24. kolem udělal souboj posledního Jankova s nováčkem z Třebětic. Ten do Precis arény přijel posilněn středeční výhrou v Oseku a v podstatě od začátku se ujal vůdčí role na perfektním pažitu jankovského hřiště. Netrvalo dlouho a Motáci šli po zásluze do vedení. Akcí po pravé straně se až před Komárka prodral Vojtěch Švarc a s chladnou hlavou svou šanci proměnil. Uklidňující druhý gól vstřelil Filip Nehyba ve 30. minutě, který ještě před tím krásnou střelou rozezvučel břevno Komárkovy branky. Již tak oslabení domácí přišli ještě během první půle o Lovičku s Kočím a po změně stran se na nějaký větší odpor nezmohli. Utkání se dohrávalo v poklidném tempu, ze kterého se zrodily dva gólové okamžiky. V 60. minutě se hlavou prosadil Vojtěch Havlík a v 69. minutě překonal nadvakrát Komárka Roman Nehyba. „Hosté předvedli především v prvním poločase velkou kvalitu. Po přestávce trochu zvolnili, ale v našem rozpoložení jsme jim nemohli konkurovat,“ hodnotí domácí vedoucí mužstva Petr Maxa.

Výsledky 24. kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné – TJ Jiskra Třeboň 5:1 (3:0)

Góly: 9., 50. a 55. Kadlec, 15. Vlk, 34. Zachař - 78. Hromádka. Rozhodčí: Leiš - Krčín, Novotný. ŽK: 3:4 (Hřebejk, Míka, trenér P. Cepák st. - Radosta, Matoušek, Průcha, Širhal). Diváků: 150.


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:2)

Góly: 44. a 80. M. Otepka, 40. Píša. Rozhodčí: Kaštánek - Smola, Písek. ŽK: 0:1 (Rubick). Diváků: 180.


FC AL-KO Semice – FK Junior Strakonice 2:4 (0:1)

Góly: 75. J. Keclík, 84. M. Valach - 30. Legdan, 66. Krejčí, 70. Bílý, 90. (+2) Máška. Rozhodčí: Ondřej - Kollárik, Handšuh. ŽK: 2:3 (Listopad, Holub - Zahrádka, Bílý, Krejčí). Diváků: 250.


FK Protivín – TJ Osek 8:0 (5:0)

Góly: 23. a 33. Z. Vorel, 26. a 30. Bečvář, 39. a 81. Hrachovec, 79. Stropnický, 87. Kulík. Rozhodčí: Votava - Hanzlíková, Černý. ŽK: 1:2 (J. Pícha - Hoch, Vachulka). Diváků: 150.


TJ Dražice – SK Rudolfov 0:3 (0:0)

Góly: 64. a 84. Sládek, 67. Prokeš. Rozhodčí: Nedvěd - Petričák, Vejčík. ŽK: 3:3 (Sváček, M. Stuchlík, Böhm - Peiger, Mrkáček, Pouzar). Diváků: 100.


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 3:0 (2:0)

Góly: 18. a 70. Toth, 26. Vojta. Rozhodčí: Dunovský - Frček, Brych. ŽK: 1:3 (Vojta - Marvan, Bártík, Přibyl). Diváků: 150.


TJ Spartak Trhové Sviny – SK Mirovice 2:1 (2:1)

Góly: 10. vlastní (R. Převrátil), 39. L. Gažák - 32. R. Převrátil. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Kollmann. ŽK: 0:3 (Čejdík, Převrátil, Husar). ČK: 1:0 (90. L. Gažák). Diváků: 50.


SK Jankov – FK Sokol Třebětice 0:4 (0:2)

Góly: 12. V. Švarc, 30. F. Nehyba, 60. Havlík, 69. R. Nehyba. Rozhodčí: Šťastný - Kollmann, Novotný. ŽK: 2:0 (Jirkovský, Beníšek). Diváků: 188

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Lenka Průchová, Miroslav Jánský
 


 
Reklama