Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň vydřela postup v penaltách. Brankář Flaška přiváděl hlubocké exekutory k zoufalství

 
pátek, 26. dubna 2024, 08:19

Jihočeský kraj – Na mimořádný sportovní zážitek se na sklonku letošní sezony mohou těšit fotbalisté Jiskry Třeboň. Po vyřazení obhájce Hluboké si zahrají o pohárovou trofej ve finále Samson Cupu na Střeleckém ostrově.

Třeboň dokázala během jednoho měsíce podruhé připravit zklamání jinak suverénní Hluboké. Na konci března Jiskra ukončila v přeboru 16zápasovou neporazitelnost týmu z podzámčí a stopku mu vystavila i v semifinále poháru. „Asi jsme našli na Hlubokou recept. Potkaly se dva nejlépe bránící týmy v krajském přeboru, a i proto jsme rádi, že jsme Hluboké, která v soutěži dostala nejméně gólů, dali branku ze hry,“ odvětil na náš dotaz kouč Jiskry Karel Bicenc.

První minuty středečního duelu se pro domácí nevyvíjely vůbec dobře. Hosté šli pro proměněné penaltě Jiřího Rubicka rychle do vedení. „Už od šesté minuty jsme prohrávali gólem z penalty. Hluboká pak hrála svoji hru a nám ztěžkly nohy. Dobře jsme sice bránili, dostat se ale za hlubockou obranu pro nás bylo těžké. Ve druhém poločase jsme začali víc běhat a pookřáli jsme,“ řekl k průběhu dramatického semifinále Bicenc.  

V 56. minutě Třeboňští předvedli pohlednou kombinaci, po níž Radosta nacentroval před branku a Martin Průcha akci pěkně zakončil. „Za výkon ve druhém poločase jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání. Obranu Hluboké jsme pak dokázali rozebrat ještě jednou, náš gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Bylo to utkání dvou diametrálně rozdílných poločasů. Nám zachytal znamenitě brankář Flaška, který nás podržel při několika šancích Hluboké zejména v prvním poločase, kdy měl soupeř oproti nám navrch. Svůj výborný výkon pak korunoval v penaltovém rozstřelu,“ ocenil výkon třeboňského brankáře.

Právě Josef Flaška byl klíčovou postavou v následném penaltovém rozstřelu. 24letý gólman v něm doslova zářil. „Ještě jsem neviděl, aby gólman chytil tři penalty po sobě. Na penalty jsme si moc nevěřili, protože jsem si myslel, že Hluboké má kvalitnější forvardy, brankář Flaška nás ale výborně podržel,“ vyzdvihl Flaškův výkon. „Za postup jsme rádi,“ dodal na závěr Karel Bicenc.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Lenka Průchová