Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víkendová příprava. Do zápasových testů naskočily i divizní celky

 
pondělí, 29. ledna 2024, 20:35

Jihočeský kraj – O víkendu načala program zimních přátelských zápasů také divizní mužstva. Jako první si z krajských soutěží zahrál s míčem podzimní vítěz přeboru Hluboká. Katovičtí museli kvůli úzkému kádru zrušit i druhé střetnutí v řadě.

Hluboká nestačila na třetiligové béčko Táborska a již v poločase prohrávala na umělce na Soukeníku rozdílem tří gólů. Domácí hrozili především ze standardek, které zúročili dorážející Vysušil a Nešický ranou z přímého kopu do šibenice. „Projevilo se, že trénujeme už tři týdny, zatímco Hluboká teprve začala,“ uvedl na klubovém webu trenér Lukáš Zeman. „Jenom škoda, že v zakončení jsme nebyli více produktivní,“ dodal i přes vysokou výhru.

Z dalších účastníků ČFL Písek remizoval s favorizovanou Duklou Praha 1:1 (více v reportu). Rezerva Dynama vyrazila až do Rakouska a s amatérským týmem LASKu prohrála po boji 2:3. Ve 40. minutě Žmolíkovi svěřenci vyrovnali, avšak gólem do šatny znovu prohrávali. Krátce po přestávce budějovičtí mladíci znovu srovnali skóre, ale na gól Lince v poslední minutě z kopačky záložníka Vielguta už neměli čas odpovědět.

Po dvou týdnech nabírání kondice se poprvé ukázali na hřišti Jindřichohradečtí. Na Složišti je čekala dorostenecká „sedmnáctka“ Dynama ČB.  Přestřelka se nesla ve znamení dvou rozdílných poločasů, Hradec zvrátil výsledek po obrátce třemi zásahy. „Byl to klasický první zápas v roce po dlouhé přestávce. Výsledek nepřeceňujeme ani nepodceňujeme. Dorost Dynama je běhavý tým, byl pro nás dobrým sparingpartnerem, takže to splnilo účel. Několik dalších šancí jsme ještě neproměnili a určitě máme co zdokonalovat. Čeká nás ještě hodně práce,“ sdělil dnes Jihočeskému fotbalu trenér Roman Lukáč.

Na Složišti se předvedla také divizní Soběslav, která testovala Lukáše Macáka z T. Svinů a šanci dala dorostencům Hňupovi s Velichem. Po dlouhodobém zranění se vrátil obránce Zeman. Ligový dorost Dynama U19 dle očekávání spartakovce pořádně provětral a po třech týdnech kondičních tréninků se únava projevila ve druhé půli, kdy trenéři Hajič s Floriánem poslali do hry pětici čerstvých hráčů. Soběslav slibné brejky nedotáhla do gólového konce, zatímco na domácí straně rozhodl v 58. minutě Charvát.

Nucené volno měly podruhé divizní Katovice. Po Táborsku museli katovičtí činovníci odvolat i přátelské derby se Strakonicemi. „Omlouváme se fanouškům i soupeři, je nám to moc líto, ale je to reakce na aktuální stav vzhledem k probíhajícímu soustředění v Soběšicích, kde kluci makají na sto procent,“ vysvětlil na klubovém facebooku předseda klubu Tomáš Hajdušek, fyzioterapeut Pavel Vilím k tomu dodal: „Ze zdravotního hlediska by nám za současné situace tento zápas více vzal, než dal.“ Samotný kádr Katovic aktuálně čítá pouze 11 zdravých borců. Několik hráčů trápí zranění (Motl, Hnídek, Chylík), ale také někteří skončili (Švehla) či odešli jinam (M. Kostka či Janoch). Zatím se nezapojil pracovně vytížený Kahuj. Prvním novicem je písecký mladíček Čibera. V jednání je příchod dalších píseckých hráčů.


Víkendové výsledky zimní přípravy

FC Silon Táborsko – FK Příbram 3:2 (1:2)

Góly: 35. Sojka, 71. Svatek, 88. Kateřiňák. Více zde.

FC Písek - Dukla Praha 1:1 (1:0)

Góly: 21. Arzberger - 76. Holiš. Více zde.

LASK Linec amatéři - Dynamo ČB B 3:2 (2:1)

Střelci nehlášeni.

FC Táborsko B - TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (3:0)

Góly: 23. a 37. Vysušil, 30. Nešický, 77. Alozie.

SK Dynamo ČB U19 – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:1)

Góly: 26. Pechek, 58. Charvát - 37. Coufal.

SK Dynamo ČB U17 – FK J. Hradec 3:4 (2:1)

Góly: Šturma, V. Nikl, Vančata – Waník, Petr, Radosta, Žilák.

FK Junior Strakonice - SK Otava Katovice zrušeno

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama