Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nerozhodná příprava s druholigovou Duklou Praha

neděle, 28. ledna 2024, 09:47

Písečtí ve druhém zimním střetnutí hostili pražskou Duklu a s favoritem druhé ligy hráli smírně 1:1. Hosté vyrovnávali čtvrt hodiny před koncem po rohu Holišem. Pohledné střetnutí skončilo spravedlivou remízou. Po přestávce se několikrát vyznamenal písecký brankář Lukeš.

Pro Duklu bylo sobotní střetnutí zakončením šestidenního soustředění. Ve středu prohrála s Příbramí 1:3 a dlouho se nemohla prosadit ani proti dobře fungující písecké obraně v čele s Bělouškem. Během první půle si hosté žádnou vážnější možnost nevypracovali.

Písečtí (bez Sajtla a Bartizala) hrozili rychlými kontry a po dvaceti minutách prošel zkoprnělou obranou Dukly Tomáš Arzberger a přesnou ranou k tyči zpoza vápna poslal Písek do vedení. Náskok mohl zvýšit Koreš, ale váhajícího brankáře nepřekonal. Zanedlouho se Korešova povedená střela odrazila od břevna Štefanovy branky do autu.

Během poločasové přestávky oba celky prostřídaly sestavy a v 52. minutě musel vytáhnout domácí brankář Lukeš parádní zákrok proti přesné střele k tyči. Dukla poslala na hřiště kvalitní hráče, kteří hrají prim ve druhé lize, a to se postupem času projevilo. V písecké sestavě vyběhli především mladíci, ale výkonem rozhodně nezklamali. Ba naopak.

Dokázala svou aktivitou získat mírnou převahu, ale s koncovkou byla na štíru. A když už se Barac ocitl zcela sám před Lukešem, ani nadvakrát neuspěl. V 76. minutě už uhodilo. Po rohovém kopu se prosadil hlavou obránce Roman Holiš (rok 2021 strávil v Táborsku), který před týdnem prodloužil s Duklou kontrakt do roku 2026.

Na druhé straně nezužitkoval velkou možnost po chybě hostující obrany Kohout. V samotném závěru zahrozil střelou z úhlu Souhrada a následně mohl rozhodnout Pech, ale slabě zakončil přímo do brankáře Šťovíčka.

„Naši kluci cítili únavu, mají naběháno přes 150 kilometrů, trénujeme pětkrát v týdnu, ve čtvrtek měli posilovnu, takže jsem moc rád, že vydrželi se silami, zápas zvládli výborně a oproti minulému střetnutí jsme se vyvarovali zbytečných chyb. Především mladící se s tím popasovali velice dobře,“ hodnotil sobotní přátelské utkání trenér Milan Nousek, jehož svěřenci si za neprohru s Duklou vysloužili zasloužený odpočinek v neděli i v pondělí. „Hráči makají na sto procent a sami vidí, že se jim to vrací. Musím všechny pochválit,“ dodal spokojený trenér Písku.

Příští víkend budou mít písečtí hráči zápasové volno, až na úterý 6. února si pozvali Žižkov (novým trenérem je exbudějovický Marek Nikl) a v sobotu 10. února Příbram, čímž zakončí zápasový blok s druholigovými protivníky.

FC Písek - FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

Góly: 21. Arzberger - 76. Holiš.

FC Písek: Lerch (46. Lukeš) – Novák, Běloušek, Kašpar, Vokurka – Belej, Baďura, Koreš, Kašpírek – Arzberger, Voráček. Střídali Tlapa, Štěch, Souhrada, Kohout, Vonášek, Mařík, Dohnal.

FK Dukla Praha: 1. poločas: Štefan – Ullman, Kozma, Jeřábek, Ludvíček - Douděra, Hudec, Kozel, Hrubeš - Matějka, Zeronik.
2. poločas: Šťovíček – Vondrášek, Krejčí, Jeřábek, Holiš – Buchvaldek, Barac, Lehký, Moulis, Kozel – Matějka (80. Mikeš).

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama