Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohárové finále na Střeleckém ostrově si zahrají Třeboň a Semice

 
středa, 24. dubna 2024, 20:57

Křemže/Třeboň – Středa patřila semifinále Samson Cupu, v němž kvarteto mužstev usilovalo o postup do finále na českobudějovickém městském stadionu. Místenku do atraktivního klání si zajistily po tuhém boji Semice a Třeboň.

Pro přeborového půlmistra kraje z Hluboké je třeboňské hřiště zřejmě zakleté. Na startu jara okusil v útulném sportovním areálu na Hliníku jedinou prážku v soutěži a coby obhájce pohárové trofeje tu od Třeboně obdržel v semifinále stopku. Nepomohlo ani rychlé vedení, Jiskra kanonýrem Průchou vyrovnala a nerozhodný stav svítil na ukazateli skóre i po závěrečném hvizdu. O postupujícím musel rozhodnout penaltový rozstřel, v němž byli domácí daleko přesnější.

Pod Kletí sledovaly přes dvě stovky diváků, zda nedojde k dalšímu pohárovému překvapení na účet favorita. Sokol Křemže, účastník okresního přeboru, který nezadržitelně míří do I. B třídy, potrápil dalšího protivníka z krajského přeboru. Ve středečním semifinále ale stačil v samém závěru pouze zmírnit porážku zkušeným Pliškou a skvělé tažení pohárem skončilo před branami finále. Semice v náročném anglickém týdnu přidaly k výhře v Třeběticích další povedený výsledek.

Jiskra Třeboň – TJ Hluboká n. Vlt. 1:1 (0:1), pen. 3:1

Góly: 56. Průcha - 6. (pen.) Rubick. Rozhodčí: Němec – Černý, Ondřej. ŽK: 4:4. Diváků: 100.


Sokol Křemže – FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

Góly: 89. Pliška - 16. Veleman, 77. Šindelář. Rozhodčí: Novotný – Vejčík, Mrosko. ŽK: 1:3. Diváků: 210.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama