Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: V pátečních předehrávkách bodovaly Rudolfov a se štěstím i Hluboká

 
sobota, 20. dubna 2024, 12:57

Jihočeský kraj – V pátečních předehrávkách 21. kola krajského přeboru se dařilo domácím týmům. Hluboká se opět prosadila až na úplném konci utkání a gólem v posledních vteřinách porazila dobře bránící Strakonice 1:0. Rudolfov ukončil dlouhou šňůru zápasů bez vítězství a doma zdolal poslední Jankov 3:0.

V Rudolfově se střetly dva týmy, kterým se na jaře nedaří. Rudolfov i Jankov stále čekaly na první jarní výhru a na obou lavičkách došlo ke změně na trenérském postu. U domácích vyběhl z tria nových hrajících trenérů na trávník jen Radim Pouzar, zatímco Jan Šindelář a Jan Novotný sledovali na vlastní oči přímo v Itálii utkání italské série A, na které měli zakoupené vstupenky dlouho dopředu. Přišli tak o vítězný pokřik, který si rudolfovští fotbalisté s chutí zakřičeli poprvé od 22. října loňského roku. Jankov porazili bez problémů 3:0. V prvním poločase rozdíl mezi oběma soupeři ještě tak markantní nebyl, ale ve druhé půli už se hrálo jen na bránu Jankova. Za Rudolfov se dvakrát trefil Štěpán Prokeš a jednou Marek Sládek. Jankov dohrával již potřetí na jaře zápas v deseti. „Oproti předchozím zápasům jsme byli tentokrát kvalitní na míči a dokázali jsme si připravit předfinální fázi,“ radoval se z prvního jarního tříbodového zisku hrající kouč Rudolfova Radim Pouzar.

Hluboká potvrdila v utkání se Strakonicemi roli favorita, na výhru se ale dost nadřela. Proti soustředěné obraně hostů to ale neměl vedoucí celek tabulky vůbec jednoduché. Strakonice přijely do podzámčí s cílem neinkasovat a tomu podřídili taktiku. Domácí se dostávali ke střelám z dálky, s těmi si ale brankář Lízal poradil. Hosté útočili sporadicky, přesto ale mohli v prvním poločase dát gól. Tutovku měl Tomáš Janoch, jehož střela se ale mezi tři tyče nevešla. Druhá půle byla obdobná. Domácí drželi balón, avšak obranný val soupeře stále nemohli překonat. V jednom případě trefili tyč, z gólu se ale Hlubočtí radovat nemohli. Domácí ale ví, že trpělivost se vyplácí a už poněkolikáté v sezóně rozhodli v závěru utkání, kdy dohrávali bez vyloučeného Matěje Otepky. Strakoničtí měli i smůlu, když ve čtvrté minutě nastavení skončil centrovaný míč z kopačky kapitána Tomáše Antoše v jejich síti. „Věřím, že i tato prohra nás posílí do dalších zápasů,“ zůstal i přes porážku pozitivní strakonický trenér Přemysl Šroub.

Fakta z pátečních předehrávek KP


SK Rudolfov – SK Jankov 3:0 (1:0)

Góly: 14. a 72. Prokeš, 49. Sládek. Rozhodčí: Pečenka – Kollmann, Boček. ŽK: 3:3 (Sládek, Tyrpák, Peiger – Kysela, Prediger, Kočí). ČK: 0:1 (82. Hanzlík). Diváků: 70.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Junior Strakonice 1:0 (0:0)

Gól: 90. (+4) Antoš. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Jarolím. ŽK: 3:3 (M. Otepka 2, Tauber – Pomej, Bílý, Janoch). Diváků: 150.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michal Havelka
 


 
Reklama