Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výsledkový servis přátelských zápasů

 
pondělí, 12. února 2024, 19:14

Jihočeský kraj – Příprava pokračovala, fotbalové jaro se nezadržitelně blíží. Kluby třetí ligy a divize přecházející na režim jako v sezoně. Do startu krajského přeboru schází měsíc. Hluboká, lídr kraje, podruhé těsně padla, po Č. Krumlovu prohrála 1:2 i s Katovicemi. Soběslav jen remizovala s Olešníkem, který dvakrát dotahoval. Třeboň vyšla ve víkendovém dvojutkání naprázdno. V derby nestačila na mimořádně produktivní J. Hradec. Vydařený debut měl na střídačce Týna nový kouč Roman Hřib.

Týnská Olympie pod Hřibovým velením vyběhla k prvnímu utkání v přípravě proti D. Vodě. „Od začátku jsme si vytvářeli šance do zakončení. Zkoušeli jsme nové hráče i kluky z B-týmu. Z tohoto pohledu nám to dalo zpětnou vazbu. V zápase se nám objevilo ale i několik témat, kde se nám nedařilo a budeme je zlepšovat,“ uvedl týnský trenér Roman Hřib.

S koncovkou svých svěřenců mohl být nadmíru spokojený hradecký kouč Roman Lukáč. Na umělce v Třeboni nastříleli Hradečtí půltucet gólů. „Zápas se nám povedl, konečně jsme byli produktivní, takže v tomto ohledu panuje spokojenost,“ kvitoval Lukáč. „Nicméně pořád máme nějaká okénka vzadu a na tom musíme dále pracovat. Třeboňští se také dostali do několika šancí, ale ubránili jsme se. Přestože jsme hráli v omezeném počtu, utkání jsme zvládli.“

Celou řadu šancí si vytvořilo Roudné proti Plané. Malšané nastřelili třikrát brankovou konstrukci, z tuctu příležitostí proměnili polovinu. Hosty ještě podržel brankář Hotový. „Byla to dobrá příprava pro oba manšafty a s utkáním jsme maximálně spokojeni,“ řekl roudenský trenér Pavel Cepák, za jehož tým otevřel skóre 18letý Patrik Vařil.

Rudolfov utržil v přípravě další porážku. „Ani druhý přípravný zápas se nám nepovedl. Opět jsme museli řešit problémy se sestavou, museli jsme značně improvizovat, a na výkonu to samozřejmě bylo znát,“ posteskl si trenér Jiří Nárovec po utkání s rakouským klubem St. Martin, v němž nastupuje několik hráčů z české třetí ligy. „Rakušané byli od začátku lepší a zaslouženě zvítězili. Naši jedinou branku vstřelil po rohovém kopu Pavel Mrkáček,“ sdělil Nárovec.

Třetiligová rezerva českobudějovického Dynama hrála současně v sobotu jako A-tým s Baníkem Ostrava. Ligovou premiéru si odbyli hráči „béčka“ Böhm s Polanským. Žmolíkův tým znovu poměřil síly s rakouským protivníkem. „Ke spokojenosti chybělo hodně, protože zápas se nám nepovedl. Nehráli jsme v potřebném tempu a od toho se odvíjelo všechno. Výsledkově jsme zápas zvládli, jako tým jsme ale nehráli dobře,“ zhodnotil Jihočeskému fotbalu trenér Dušan Žmolík. Utkání s Rohrbachem rozhodl jediný gól, jehož autorem byl ve druhé půli Pechek.

Divizní Č. Krumlov měl vychýlenou mušku proti Kaplici a musel se spokojit jen s bezbrankovou remízou (více zde). Soběslav zásluhou dvou proměněných pokutových kopů Dumbrovského šla proti Olešníku dvakrát do vedení, ale druhý tým krajského přeboru trestal chyby soupeřovy obrany a stačil vždy srovnat skóre. Spartakovci stále zkouší Račáka (Týn) s Macákem (T. Sviny), Olešník měl poprvé k dispozici mladíčka Tlapu z Písku. Katovice v kvalitním střetnutí porazily domácí Hlubokou, když udeřily ze dvou centrů. Trenér Lubomír Vašica, který si pochvaloval předvedený výkon. Do druhé půle vyslal tři zimní nováčky, Čiberu (Písek), Jakuba Štěcha (Sušice), který uklidil míč z malého vápna do sítě a zařídil rozhodující gól, a brankáře Vondráška (Semice). 

V jediném nedělním střetnutí si Třeboň pozvala táborský Meteor a tentokrát dal kouč Karel Bicenc prostor dalším hráčům. „Ze základní sestavy nastoupili jen tři hráči, prostor dostali ostatní, aby byla naběhaná nějaká minutáž. Zápas po kondiční stránce splnil účel, ale nutno zmínit zklamání z finálního a předfinálního zakončení. Nastoupili jsme s dorostenci, kteří s námi trénují, v příštím týdnu dojde k zužování kádru,“ informoval nás kormidelník Jiskry.

Meteor Tábor, který se netají ambicemi na postup do kraje, také nastoupil na třeboňské umělce v improvizovaném složení. „S předvedenou hrou jsem spokojený i s ohledem na to, že náš kosí marodka a museli jsme přijet s částí B mužstva, které shodou okolností hrálo také v sobotu. Za mě spokojenost. Viděli jsme přehlídku neproměněných šancí, což nás docela zlobí i v soutěži, ale jsem velmi rád, že jsme udrželi nulu vzadu,“ těšilo trenéra Jiřího Smetanu po vítězství 2:0.


Nahlášené víkendové výsledky

SK Rudolfov – St. Martin 1:5 (0:2)

Góly: Mrkáček. UMT Stará Hlína.

Malše Roudné – SK Planá 6:1 (2:1)

Gólyza vítěze Vlk 2, Vařil, Kadlec, Míka, Navrátil. UMT Složiště.

FK Sokol Třebětice - USV Kirschlag 4:3 (2:1)

Góly: V. Švarc, R. Nehyba, Chvátal, Tříletý. UMT Lišov.

FK Benešov - FC Silon Táborsko B 0:0

UMT Benešov.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Spartak Kaplice 0:0

UMT Složiště.

FC Písek – 1.FK Příbram 2:2 (2:0)

Góly: 33. Arzberger, 40. Bartizal – 60. Fišl, 90. Fall. UMT Písek.

SV Windigsteig – SK Jankov 3:2 (2:1)

Góly: Kočer, Hütter. UMT Třeboň.

FC Sellier & Bellot Vlašim – FC Silon Táborsko 4:3 (2:0)

Góly: 19. a 34. Osuagwu, 78. Lacík, 81. Musil – 80. Sunzu, 84. Bláha, 88. Zeman. UMT Vlašim.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Ligmet Milín 2:4 (1:1)

Góly: Kortan, Kutil. UMT Milevsko.                             

FK Spartak Soběslav – FK Olešník 2:2 (1:0)

Góly: 39. a 67. (oba z pen.) Dumbrovský - 60. Martinec, 72. Lafata. UMT Hluboká.

SK Zlatá Koruna – FC AL-KO Semice 0:2 (0:1)

Góly: Veleman (pen.), J. Keclík. UMT Složiště.

TJ Jiskra Třeboň – FK J. Hradec 1910 1:6 (0:4)

Góly: Bicenc – Votava 2, Waník 2, Žilák, M. Mischnik. UMT Třeboň.

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Otava Katovice 1:2 (0:1)

Góly: Škoda – vlastní, J. Štěch. UMT Hluboká.

SK Dobrá Voda – FK Olympie Týn n. Vlt. 0:8 (0:1)

Góly: Meidl, Dobal, Procházka, Mezera, Vaníček, Šimánek, Stoklasa, Maxa. UMT Lišov.

SK Dynamo ČB B – UFC Rohrbach-Berg 1:0 (0:0)

Gól: Pechek. UMT Složiště.

TJ Jiskra Třeboň – FK Meteor Tábor 0:2 (0:1)

Góly: Lachout 2. UMT Třeboň.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Ján Honza, Jan Škrle, Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama