Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Týnská Olympie má nového trenéra. Naposledy působil na Vysočině

 
čtvrtek, 21. prosince 2023, 19:09

Týn nad Vltavou – Po závěrečném listopadovém kole podzimní části krajského přeboru skončil na střídačce Olympie po dva a půl letech Václav Mareš. Jak nám prozradil místopředseda klubu Zdeněk Hrdina, Týnští už sehnali nového kouče. Stal se jím čerstvě čtyřicetiletý Roman Hřib, který přijal novou výzvu.

Romane, co vás přivedlo do Týna?

Přivedla mě tam možnost trénovat jihočeský KP. Je to pro mě po roce a půl návrat z Vysočiny KP.

Sledoval jste podzimní výsledky Olympie? Moc se jí nedařilo a nakonec jsou z toho sestupové starosti…

Sledoval jsem celý krajský přebor, nějaké zápasy jsem viděl osobně, zbytek na videu. Mám jasnou představu o soutěži, přednostech i slabinách.

Přivedete si nějakou posilu? Kádr provázela zranění a možná to byl hlavní důvod nelichotivého umístění.

Přesně tak, posilami budou uzdravení Štos i Houska, mám domluvené dva kluky do přípravy a ještě o jednom uvažuji. Uvidíme, co se povede.

Pokud si dobře pamatuji, Roman Hřib chytával před 20 roky v Akře ČB. Vy jste pak dokázal hrát i v poli. Popište nám vaší fotbalovou dráhu?

Začínal jsem jako brankář v Dynamu, kde jsem byl do starších žáků, pak jsem byl už jako hráč - stoper v mladším dorostu v SKP, kde jsme vykopali divizi. Vybrala si mě do mužů Akra, kde jsem ale strávil jen jednu sezónu, pak jsem se dostal na delší dobu do Rakouska, po návratu jsem byl v Nové Vsi/Brloh a pak v Žirovnici, kde jsem postupně začal trénovat děti, B-tým a jako asistent u A-týmu. Následoval rok v Soběslavi na postu asistenta. Po této sezóně jsem měl možnost trénovat Slavoj Žirovnici jako hlavní trenér.

Při poslední trenérské štaci jste strávil v Žirovnici. Jak na tuhle zastávku budete vzpomínat?

Žirovnice pro mě byla v podstatě domovem a mám to tam rád, budu ji dál fandit a sledovat.

Na konci podzimu jste v B třídě oblékl rozhodcovský dres. Jak se vám tahle nevděčná role zamlouvala? Budete v ní pokračovat?

Ano, v polovině října jsem skončil v Žirovnici a měl jsem čas, tak jsem se domluvil s Jirkou Pečenkou, že zkusím mávat. Doporučuji to vyzkoušet každému. Je to jiný pohled na fotbal, není to jednoduché, ale bavilo mě to. Jestli to zkusím nevím, není to vyloučené.

Co jste říkal na průběh podzimu v krajském přeboru?

KP vnímám tak, že je pět silných mančaftů a další jsou vyrovnané, tam je možné cokoliv.

Kde by se měla na jaře pohybovat týnská Olympie? Jaký jste dostal úkol od vedení klubu?

Olympie by se měla držet v lepších pozicích, než je teď. Kádr je kvalitní, hráči mají dobré zkušenosti a návyky. Věřím, že budeme schopni zápasy lépe dotahovat, je to především o přístupu k tréninku a chuti vítězit. Týn byl v posledních sezonách úspěšný a udělám vše pro to, abychom na tuto dřívější kvalitu navázali a hráli v lepším postavení v tabulce.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto archiv Romana Hřiba
 


 
Reklama