Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Mareš opustil Týn. Chyběl nám střelec, říká

 
středa, 22. listopadu 2023, 20:00

Týn nad Vltavou – Závěrečný duel 15. kola krajského přeboru s Jankovem byl pro kouče Václava Mareš posledním u kormidla týnské Olympie. K týmu nastoupil v létě 2020 po postupu do krajského přeboru a u mužstva působil dva a půl roku. Čtvrtou sezonu (první předčasně ukončil covid) už do konce nedotáhne. Celkem odkoučoval 82 zápasy.

Olympie přezimuje až na 12. místě se ziskem 14 bodů a s tímto postavením panuje velké zklamání. „Takové umístění jsem si určitě nepředstavoval,“ poznamenal loučící se Mareš pro klubový web. „Myslím si, že hlavní problém byl především v tom, že jsme směrem dopředu neměli střelce, který by to vzal na sebe. Ztráta Dumbrovského, Maitaka, Štose a zranění Housky se ukázala jako zásadní,“ uvedl hlavní důvod, proč Týnští okupují nelichotivé pozice.

Mužstvo v létě doplnila čtveřice nových hráčů, na druhou stranu nebylo ani jednou kompletní a sestava se musela neustále lepit a to se projevilo i na trávníku. „Přišli Gondek, Gutwirth, Podhradský, Pícha. U prvních dvou obavy nemám, myslím si, že jejich čas ještě přijde, přeci jenom jsou to mladí hráči, kteří budou potřebovat nějaký ten čas. Skok z dorosteneckého fotbalu je velký. Podhradský u toho jsem popravdě čekal mnohem víc, myslím si, že se nenacházel v optimální formě. Pícha by byl určitě přínosem, ale zranění jej vyřadilo až do konce sezony,“ řekl na adresu nových tváří.

Ve druhé půlce podzimu vyhráli Týnští pouze jednou. S posledními Semicemi. V několika případech ztratila i dvoubrankový náskok. „Sám tomu nerozumím, ztratili jsme zbytečně body jak s Mirovicemi, tak s Jankovem. Pokaždé jsme vedli 2:0, ale nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce. Myslím si, že jsme byli lepším mužstvem, a kdybychom proměňovali šance, tak jsme ty zápasy zvládli,“ litoval čtyř ztracených bodů.

Olympie neměla pravidelného dodavatele gólů. Celkově má po Jankovu (16) a Dražicích (17) třetí nejhorší ofenzívu v soutěži. „Střelec nám chyběl, tam vidím hlavní příčinu. My jsme skoro ve všech zápasech horším týmem nebyli, ale nedávali jsme branky, a to hráče sráželo,“ sdělil Mareš k pouhým 18 vstřeleným gólům.

Na střídačce Olympie seděl dva a půl roku. Dvakrát za sebou ji dovedl k šestému místu, vloni s ní překonal bodový rekord klubu (46). „Chtěl jsem skončit už po uplynulé sezoně. Nakonec jsme se s vedením domluvili na pokračování, ale teď už to opravdu dál nešlo. Na svoje angažmá určitě nezapomenu, poznal jsem tu spoustu nových tváří a kamarádů. Rád se sem budu vracet a myslím si, že jsem v Týně nezanechal špatný dojem. Třeba se jednou vrátím, kdo ví,“ zrekapituloval účinkování v Týně Václav Mareš.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama