Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Poslední Semice si připsaly na konto druhý bod, Mirovice deklasovaly Jankov

 
neděle, 15. října 2023, 16:16

Jihočeský kraj – Vedoucí tandem nezaváhal ani v 11. podzimním kole krajského přeboru. První Hluboká porazila Peckovým gólem v derby třetí Roudné, druhá Třeboň na to odpověděla očekávaným vítězstvím s Dražicemi. Kontakt s čelem tabulky udrželo Milevsko tříbodovým ziskem z Oseka. Na třetí pozici poskočil Olešník, když zvládl derby na Rudolfově.

Hluboká v páteční ostře sledované předehrávce potvrdila pozici v čele i proti Roudnému. V derby s minimem gólů byla šťastnějším týmem. Více o souboji okresních rivalů čtěte zde.

Nováček Mirovice sedm kol po sobě nevyhrál a tuhle nelichotivou sérii hodlal ukončit s předposledním Jankovem. Původně to měl být zápasů o „šest“ bodů, ale na hřišti se od prvních minut odehrávala jednoznačná partie. Mirovičtí z první šance skórovali F. Čadkem, po čtvrt hodině střídal zraněného Janotu útočník Matěj Štochl a hned se přesnou střelou k tyči zapsal mezi střelce. Dva góly do šatny definitivně pohřbily naděje Jankov, v jehož sestavě musel opět od začátku zaskočit Martin Řezníček. „Navázali jsme na druhý poločas z minulého zápasu a na týmu bylo celý týden vidět, že už chce konečně uspět. Při vší úctě k soupeři musím konstatovat, že lepší časy už u nich byly,“ poznamenal mirovický kouč Michal Čadek, jehož svěřenci přidali ještě další dva góly a odskočili chvostu tabulky. Jankov přišel na delší dobu o zraněného Matěje Votavu.

Konečně naplno bodovat plánovali i v Semicích. Předchozí tři utkání sehráli na půdě soupeřů, ale bez kýženého zisku. Podruhé v protivínském azylu hostili T. Sviny, s nimiž v předminulé sezony postupovaly z I. A třídy. Již v 6. minutě otevřel skóre dorážkou Pavel Keclík, ale to bylo z domácí strany vše. „První poločas byl z naší strany docela dobrý, ale pak jsme odstoupili od kombinační hry. „Trhovky“ náš překvapovaly dlouhými balóny za obranu, my jsme to nedokázali několikrát pohlídat, je štěstí, že proměnili pouze jednu takovouto šanci,“ uvedl semický trenér Marcel Nousek. Domácí podržel brankář Dvořáček. Hosté zahodili i penaltu. Zaslouženého vyrovnání se spartakovci dočkali v 77. minutě Lukášem Gažákem, který skóroval ve třetím střetnutí v řadě. V 77. „Měli jsme hodně příležitostí, ale bohužel, když nedáme pět tutových šancí, tak nemůžeme vyhrát. Semice jistě nehrály špatně, ale měli jsme na to, abychom je porazili. Z naší strany jsou to ztracené body,“ litoval svinenský kormidelník Martin Písko.

Milevsko je ve formě a potvrdilo to i na oseckém trávníku. Šest zápasů neprohrálo a s prázdnou se nevracelo ani z Oseka. V první půli se vzduchotechnici dvakrát radovali po gólech Kortana a Filipa Hadáčka, ale domácí stačili odpovědět nejprve Cardou a v samém závěru Hochem po parádně proměněném trestném kopu. „Celkově jsme podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně a domácí Osek jsme kombinačně přehrávali celý zápas. Dvakrát jsme vedli, ale soupeř nám vždycky srovnal po nějaké ojedinělé akci nebo standardce,“ líčil trenér Milevska Tomáš Smrčina. Deset minut před koncem byl stav stále 2:2. „Remíza by pro nás byla málo, zasloužili jsme si vyhrát. Nakonec se nám to povedlo, když v závěru Ondra Souček dvakrát na konci akce zachoval chladnou hlavu a zkušeně proměnil,“ popsal gólový závěr Smrčina. „Nebýt zbytečných až dětských taktických chyb, mohli jsme bodovat,“ posteskl si osecký trenér Jindřich Dejmal.

Třeboňští kráčejí od jednoho vítězství ke druhému. Až na remízu s Třeběticemi posledních deset zápasů bodovali vždy za tři body. V nedělním dopoledni hostili čtrnácté Dražice a mělo se jednat o jednoznačnou záležitost Jiskry. Jenže v 7. minutě propadl míč u šestnáctky domácích a dražický forvard Běhoun se trefil přesně za Kopeckého záda. Jiskra zdolávala zhuštěnou obranu Dražic více než půl hodiny. Vyrovnání zařídil z trestného kopu zadák Tůma. Na konci poločasu hosté faulovali ve vápně Průchu a z penalty otočil stav Hromádka. „V prvním poločase jsme soupeře herně přehráli, ale ve druhém jsme se tolik do zakončení nedostávali, soupeř kvalitně bránil. Neproměnili jsme několik šancí a bylo to stále otevřené,“ uvedl třeboňský kouč Bicenc. Pojistku přidal až ve třetí minutě nastavení Pánek. V nervózním závěru obdržel červenou kartu na střídačce dražický Hořejší za urážku rozhodčího.

Olešník pluje na vítězné vlně a od porážek s Roudným a Hlubokou nenašel přemožitele. Sedmkrát vyhrál a jednou remizoval, což jej vyneslo na třetí místo. Tři body si po zásluze odvezl i z Rudolfova, který první poločas poctivě bránil, ale po přestávce už nestačil vzdorovat útoční síle Olešnických. Skóre otevřel Szó, domácí po čtyřech minutách srovnali Vejvarem na poločasových 1:1. Po přestávce už se hrálo za převahy hostujícího mužstva. Hned v nástupu mu vrátil vedení Lafata, v 73. minutě vsítil důležitý třetí gól obránce Vojta a otřesený Rudolfov dorazil dalším zásahem Toth. Tečku za derby učinil svým druhým gólem Lafata. Bývalý reprezentant a Jihočeským fotbalem vyhlášený Muž 10. kola je v posledních zápasech při střelecké chuti. Skóroval devětkrát z celkových 12 branek. Porážku domácích kosmeticky upravil v poslední minutě Fischer, jenž uzavřel na 2:5.

Stoper Stanislav Legdan (37) se stal hrdinou nedělního zápasu Strakonic s vltavotýnskou Olympií. Junior urval tři body, ale hosté mu dali v druhém poločase zabrat. „Nezachytili jsme vůbec začátek zápasu, jak se ukázalo, bylo to rozhodující. Hráče jsem na to upozorňoval, ale přesto jsme v 15. minutě prohrávali 1:3,“ povzdechl si kormidelník Týna Václav Mareš. Už po dvou minutách skóroval hlavou Legdan, zakrátko hosté zastavili nedovoleně Bílého a Krejčí z penalty zvýšil. Týnský Račák povedenou ranou do šibenice sice snížil, ale Legdan opět střílel do černého. Po půlhodině snížil na rozdíl jediného gólu Dobal. „O poločase jsme si pár vět řekli a druhá půle už byla v defenzivě v pořádku. Bránili jsme v bloku a vyráželi k brejkům. Týn byl opticky více na balonu, ale šance jsme měli hlavně my,“ uvedl po vydřené výhře 3:2 trenér Junioru Přemysl Šroub.

V Třeběticích se hrál zápas dvou zcela rozdílných poločasů. Domácí nezačali dobře a už od osmé minuty prohrávali, když vedoucí branku Protivína vstřelil Adam Petr. Třebětickému Jaroslavu Cechovi se sice brzy podařilo vyrovnat, hosté ale byli v prvním poločase lepším týmem a Patrik Hrachovec jim ve 29. minutě vrátil vedení. Po přestávce se Třebětice markantně zlepšily. Na domácích byla patrná snaha otočit zápas ve svůj prospěch, Protivínští ale svoje vedení drželi až do osmdesáté minuty. Pak se krásně trefil Roman Nehyba a vyrovnal na 2:2. Chvíli na to byl vyloučen domácí Jan Chvátal. „Nástup do utkání nám nevyšel, druhý poločas ale patřil nám. Bod bereme,“ řekl k utkání trenér Třebětic Marek Černoch.

Výsledky 11. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - Malše Roudné 1:0 (1:0)

Gól: 16. Pecka. Více zde.

SK Mirovice - SK Jankov 6:0 (4:0)

Góly: 16. a 55. M. Štochl, 7. F. Čadek, 40. Král, 45. J. Převrátil, 72. Mařík.

FC AL-KO Semice - Spartak Trhové Sviny 1:1 (1:0)

Góly: 6. P. Keclík – 77. L. Gažák. ČK: 1:0 (79. Pohnán).

TJ Osek - FC ZVVZ Milevsko 2:4 (2:2)

Góly: 31. Carda, 44. Hoch – 81. a 85. Souček, 26. Kortan, 36. F. Hadáček.

TJ Jiskra Třeboň - TJ Dražice 3:1 (2:1)

Góly: 33. Tůma, 44. (pen.) Hromádka, 90. (+3) Pánek – 7. Běhoun. ČK: 0:1 (88. Hořejší – na střídačce)

SK Rudolfov - FK Olešník 2:5 (1:1)

Góly: 27. Vejvar, 90. Fischer – 47. a 85. Lafata, 23. Szó, 73. Vojta, 79. Toth.

FK Sokol Třebětice - FK Protivín 2:2 (1:2)

Góly: 17. Cech, 80. R. Nehyba - 8. Petr, 29. Hrachovec.

FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:2 (3:2)

Góly: 2. a 16. Legdan, 11. (pen.) Krejčí - 12. Račák, 31. Dobal.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová, Jan Škrle, Ján Honza
 


 
Reklama