Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

David Lafata: Semice nehrají vůbec špatný fotbal

 
čtvrtek, 12. října 2023, 21:09

Olešník - Po nepřesvědčivém vstupu do soutěže se fotbalistům Olešníku začalo dařit a v poslední době už body neztrácejí. Jedním z hlavních strůjců úspěchů olešnických fotbalistů je David Lafata. V utkání se Semicemi, které Olešník vyhrál 5:1, jej výrazně podpořil kamarád ze Sparty a z reprezentace Bořek Dočkal, který si po půl roce opět přijel zahrát. Lafata nastřílel v zápase hattrick a my jej vyhlásili Mužem kola.

Vyhráli jste jednoznačně. Bylo znát, že hrajete proti poslednímu celku tabulky?

Musím říct, že výsledek vypadá sice jednoznačně, já bych chtěl ale semické hráče pochválit. Na to, že se Semice nacházejí dole, nehrají vůbec špatný fotbal. Snažili se hrát, a tak by to mělo vypadat, když se hraje fotbal pro radost. Jsem rád, že to hráči Semic takto pojali, a myslím, že to byl oboustranně dobrý fotbal.

Potěšilo vás, že si opět můžete zahrát se svým kamarádem Bořkem Dočkalem?

Potěšilo to nejenom mě, ale i všechny spoluhráče v Olešníku. Všichni jsme se těšili a jsme rádi, že si s námi Bořek zahrál. Taky je fajn, že jsme zápas vyhráli, když přijel.

Jak se vám líbila atmosféra utkání? Nečekal jste, že přijde víc diváků? Třeba na derby s Hlubokou přišla větší návštěva.

Byla sobota a v okolí se hrálo několik dalších zajímavých zápasů. Na to, jakou mělo naše utkání se Semicemi konkurenci, přišla solidní návštěva. Řekl bych, že se to povedlo.

Vy pravidelně trénujete a hrajete za Olešník. Jak se ale udržuje Bořek Dočkal, aby byl schopen jednou za čas naskočit do krajského přeboru?

Jednak chodí na exhibice a pak taky hraje padel. To je něco mezi tenisem a squashem a hraje se to na takovém uzavřeném tenisovém kurtu. Bylo vidět, že po fyzické stránce je Bořek připravený dobře.

Kdo z olešnických spoluhráčů dokáže Dočkala nejlépe nahradit? S kým se nejlépe doplňujete?

Přítomnost Bořka je pochopitelně znát, většinou se ale musíme obejít bez něj. V týmu máme dost šikovných kluků. Nemůžu nikoho jmenovat, ale podařilo se nám dát dohromady dobrý tým. Na náš fotbal se dá koukat a rádi si spolu zahrajeme.

Jste stále v kontaktu se sparťanskými fanoušky?

S některými fanoušky v kontaktu jsem, a očekávám, že až bude na jaře pěkné počasí, na nějaký náš zápas se přijedou do Olešníku podívat. Je příjemné se s nimi potkat.

Určitě sledujete i Spartu…

Sparta nám teď dělá všem radost a přál bych si, aby jí to vydrželo až do konce ligy.

Když jste do Olešníku přišel, měl jste hodně natrénováno ještě ze Sparty. Musíte nyní trénovat víc než dřív?

Připravuji se adekvátně ke svému věku. V Olešníku trénujeme dvakrát týdně, a pokud to jde, snažím se absolvovat všechny tréninky. Přivedli jsme několik mladých hráčů a řekl bych, že úroveň tréninků se celkově zvedla. Je znát, že máme dost lidí na tréninky i na zápasy.

Účastníte se stále fotbalových exhibicí?

Těch exhibičních zápasů je hodně především v létě. Když mám čas a není to daleko, rád si jedu zahrát. Spíš ale mimo sezónu, aby se to nekrylo se zápasy Olešníku.

Koho se podle vás letos stane krajským přeborníkem?

Největším favoritem je podle mě Hluboká a za černé koně bych považoval Roudné a Třeboň.

Jistě i Olešník bude chtít promluvit do boje o celkové prvenství?

My žádné postupové ambice nemáme, ale pochopitelně budeme rádi, když zamícháme kartami na čele tabulky. Jinak si ale myslím, že Hluboká a Roudné jsou před námi oprávněně. Ne, že bychom na ně neměli, ale tyto týmy na špici patří. Naším cílem je především zapracovat do sestavy mladší hráče, na nichž bychom chtěli v budoucnu stavět.

Stále trénujete děti? Jak jste spokojený v zaměstnání?

Trénuji na gymnáziu Česká a pak docházím na tréninky do akademie Dynama. Jsem spokojený, baví mě to, hlavně aby ale byli spokojení ti kluci, které trénuji.

Sestava 10. kola krajského přeboru


Lukáš Lízal (Strakonice)

Filip Hadáček (Milevsko), David Říský (Osek), David Širhal (Třeboň)

Arsen Fulei (Dražice), Jan Hoch (Osek), Matěj Volf (Milevsko), Jiří Rubick (Hluboká), Andrii Husar (Mirovice)

David Lafata (Olešník), Viktor Kadlec (Roudné)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama