Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenéři hodnotí víkendové zápasy krajského přeboru

 
úterý, 5. září 2023, 20:50

Jihočeský kraj – Nepříjemnou nulu na kontě smázly Třebětice v domácím střetnutí proti Strakonicím. I když nováček prohrával již od 1. minuty, do přestávky zvrátil stav a nakonec slavil s fanoušky premiérovou výhru 5:2. Bez ztráty kytičky zůstává na prvních dvou místech duo Roudné – Hluboká. V závěsu se drží Třeboň a Rudolfov. Na dně tabulky se usadily Semice s Dražicemi. Na zisk bodů stále čekají. Překvapením kola bylo vítězství Jankova na umělce v Milevsku. Protivín po skvělém rozjezdu tápe, ve dvou zápasech obdržel tucet gólů.

Výsledky 5. (4.) kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - SK Mirovice 3:0 (1:0)

Góly: 26. Tauber, 76. Rubick, 84. Kadlec. Rozhodčí: Boček - Kollmann, Herzog. ŽK: 4:1 (Krejčí, Tauber, Křiváček, Kolafa – Císař). Diváků: 160.

Hluboká: Konečný - Kössl, Rubick, Antoš, Krejčí (77. Křiváček I.) - Kadlec, Škoda (72. Rottenborn), Pecka, Tauber (85. Pilný), Hrachovec (62. Kolafa) - Píša (89. Dohnal). Trenér Otepka.

Mirovice: Čejdík - Mařík, J. Štochl, Kocourek, Viták (81. Huleš) - Peterka (64. Husar), Janota (83. Mašek), R. Převrátil, J. Převrátil (20. Král) - Císař, Vondrák (74. Pechar). Mužstvo vedl asistent Huleš.

Nejlepší hráči: celý tým - Císař, J. Štochl, Husar

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Do utkání jsme vstoupili aktivně a naše hra odpovídala tomu, co jsme chtěli hrát. První nebezpečnou šanci však měli hosté, když dobře zahráli nebezpečnou standardní situaci, kterou efektním zákrokem zneškodnil Konečný. My jsme si vytvořili několik vyložených příležitostí ke vstřelení branky, z nichž se nám podařilo skórovat jen jednou. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit opět aktivně a přidat rychlou branku, která by nám dodala více klidu. Opak byl pravdou. Opustili jsme od naší hry, která se často přerušovala, a těžko jsme se dostávali do tempa. Celkově jsme nehráli dobře. Až čtvrt hodiny před koncem jsme se do otevřené obrany hostů prosadili. V závěru utkání po individuální akci navyšujeme na konečný rozdíl tří branek.“

Michal Huleš (hrající asistent Mirovic): „Přijeli jsme k týmu, který chce hrát o horní příčky. A věděli jsme, že hraje rychlý kombinační fotbal. Chtěli jsme dobře bránit a co nejdéle držet nerozhodný výsledek, a tím domácí znervóznit, a pak se pokusit o nějaký brejk. První poločas na nás domácí celkem vlétli, měli nějaké šance, ale drželi jsme celkem dobře střed hřiště a nepouštěli jsme je do velkých příležitosti. Ve 26. minutě po naší chybě v obraně se domácí prosadili a zaslouženě po první půli vedli. Do druhého poločasu jsme trosku změnili rozestavení a poslali na hřiště tvořivého Husara, který naši hru oživil. Začali jsme lépe kombinovat a od 60 minuty jsme vyrovnali hru a řekl bych, že jsme na tom byli fyzicky lépe a začali jsme se více tlačit do zakončení a domácí se začali bát o výsledek. Když už jsme začínali mít více ze hry, tak domácím vyšel jeden brejk a zvýšili v 76. minutě na 2:0. Ale nás to nezlomilo a hráli jsme stále aktivně až do konce. V závěru jsme však dostali na 3:0. Myslím si, že kluci odehráli dobrý zápas a dokázali, že mohou hrát vyrovnané zápasy i s aspirantem na postup. Ale celkově byli domácí lepší a zaslouženě vyhráli, a tím jim gratuluji.“


FK Protivín - FK Olešník 1:5 (1:4)

Góly: 15. vlastní (Cihla) - 7. a 53. Lafata, 22. a 31. Martinec, 41. Toth.  Rozhodčí: Němec – Brych, Dunovský. Bez karet. Diváků: 150.

Protivín: Váverka - J. Pícha (46. Štěpka), Kulík, Z. Vorel, Zach - Leroy Abawata, Dan. Bečvář (70. Sháněl), J. Vorel, Říha (46. Hrachovec), Kozák - Petr. Trenér Říha.

Olešník: Cihla - Miklík, Nohava, Kalášek, Vojta (75. Vrážek) - Toth (85. J. Píša), Beko, Szó, Martinec (75. Knietel ml.) - Lafata, Řepa (75. Pavlík). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: nikdo - Martinec

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Do 30. minuty viděli diváci pěkný fotbal, šance se střídaly na obou stranách, ale jako vždy ve vzájemných zápasech jsou hráči Olešníku efektivnější. Ve 31. minutě jsme naší nekoncentrovaností při standardní situaci darovali hostům gól na 1:3, který nám zlomil vaz. Od této chvíle jsme vypadli úplně z role a soupeř zkušeně dovedl zápas do vítězného konce. Fotbal se rozhoduje v šestnáctkách a tam jsme bohužel nedůrazní a nezodpovědní.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „V prvních patnácti minutách padly branky na obou stranách. Poté neproměnili domácí dvě velké šance a to pro nás bylo varování a zároveň budíček. Dali jsem během deseti minut tři branky po  pěkných akcí. Do druhé půle jsme si říkali, že musíme dál zodpovědně, ale aktivně hrát a neuspokojit se výsledkem. Zápas jsme zkušeně dohráli do konce, možná i kvůli vzpomínce na utkání s Protivínem z minulé sezony.“


SK Rudolfov - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:0 (2:0)

Góly: 9. Šindelář, 32. Tlamsa. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Hanzlíková. ŽK: 1:2 (Šindelář – Račák, Maxa). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Novotný, Hajný - Tyrpák, Pouzar, Šindelář, Boček (78. Bláha), Peiger - Tlamsa (89. Keřka), Vejvar. Trenér Nárovec.

Týn: Milan Kubík - Račák, Gutwirth, Brom, Meidl - Stoklasa (46. Maxa), Podhradský, Dobal, Pícha (68. Ullrich) - Mezera, Gondek. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Teringl, celý tým - nikdo

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Velmi cenné vítězství s kvalitním soupeřem. Týn během léta zajímavě posílil, a tak jsme věděli, že nás nečeká jednoduchý zápas, což se v jeho průběhu potvrdilo. V prvním poločase jsme sice dali dva góly, ale v jeho průběhu měl soupeř několik vyložených šancí, ve kterých nás podržel brankář Teringl. Ve druhém poločase se Týn hodně tlačil dopředu a získal územní převahu, ale do žádné větší šance jsme ho už nepustili. Soupeř v závěrečné fázi zápasu změnil rozestavení, vsadil vše na jednu kartu a nám se několikrát otevřela možnost protiútoku do otevřené obrany. Další góly jsme ale nepřidali a závěr zápasu jsme si již dokázali pohlídat.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Byl to pro nás smolný zápas. Myslím si, že jsme nebyli horším mužstvem, ale neproměnili jsme vyložené šance. Především v prvním poločase jsme si jich vytvořili dost na to, abychom alespoň jednu proměnili, ale to, co jsme nedali, je trestuhodné. Nemohli jsme pomýšlet nad lepším výsledkem. Z Rudolfova jsme si měli něco odvést. Myslím si, že domácí nebyli v nejlepším rozpoložení, ale na rozdíl od nás byli v koncovce efektivnější a o to víc mě prohra mrzí. Máme tři body a můžu říct, že takový začátek jsme si určitě nepředstavovali.“


FK Sokol Třebětice - FK Junior Strakonice 5:1 (2:1)

Góly: 60 a 90. R. Nehyba, 9. Habr, 35. F. Nehyba, 78. V. Švarc - 1. Bílý. Rozhodčí: Pečenka – Barva, Novotný. ŽK: 3:2 (Habr, V. Švarc, Tříletý – na lavičce kouč Šroub 2). ČK: 0:1 (63. Šroub). Diváků: 280.

Třebětice: V. Zejda - Gall (25. V. Novák), O. Černoch, Trávníček, Tříletý - V. Švarc, Habr (75. Solař), R. Nehyba, F. Nehyba, Chvátal (81. P. Švarc) - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Strakonice: Kozlík - Váchal, Legdan, Fajtl, Smola - Kubeš (80. Horník), Kafka (65. Prajzler), Zahrádka, Štöger (65. Třeštík) - Bílý - Krejčí. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: R. Nehyba, M. Kelbler - Zahrádka

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Výsledek vypadá jednoznačně, pro nás to však bylo velmi těžké utkání. Po třech porážkách jsme chtěli už také zabodovat. Bohužel už v první minutě jsme udělali velkou hrubku a hosté šli do vedení. To s námi momentně zacloumalo a prvních patnáct minut patřilo jednoznačně Strakonicím. Poté jsme začali hru ovládat my a do konce poločasu jsme soupeře zatlačili a přehrávali, podařilo se nám i vstřelit dvě branky, což bylo pro další průběh zápasu zásadní. Do druhého dějství jsme však vstoupili rozpačitě a chvilku nám trvalo, než jsme se vrátili do našich kolejí. Soupeř také reagoval na dané skóre a svou hru vytáhl a průběh byl vyrovnanější. Aktivní hrou jsme si vytvářeli další šance a tři z nich proměnili a dali výsledku konečnou podobu. V závěru jsme ještě nastřelili tyč a břevno, Strakonice už za rozhodnutého stavu trefily také tyčku. Myslím, že naše vítězství bylo naprosto zasloužené.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V dalekých Třeběticích jsme začali skvěle a hned v první minute nás dostal do vedení Bílý. Bohužel do poločasu domácí skóre otočili. Na 1:1 jsme dostali po neobráněné standardce a na 2:1 po penaltě, kterou Kozlík chytil, poradil si i s dorážkou a až druhá dorážka skončila v bráně. Naši hráči přihlíželi na vápně. Měli jsme v první půli ještě tutovku, ale Zahrádku vychytal zázračně gólman. Druhou půli jsme začali opět dobře. Vytvořili si tlak a Bílého hlavičku vykopávali obránci z prázdné branky. Domácí se v době našeho největšího tlaku trefili z trestňáku a pak už to byla křeč. V závěru jsme obdržely ještě dva góly. Domácí, do čeho kopli, tak skončilo v bráně. Od nás další šance Bílého skončila na tyči. Nemáme ani štěstí. Musíme tomu ale dát mnohem víc. Řada hráčů zápas odchodila...“


TJ Dražice - Malše Roudné 0:4 (0:3)

Góly: 18. a 88. Kadlec, 4. Navrátil, 45. Míka. Rozhodčí: Vican st. – Vican ml., Ondřej. ŽK: 2:0 (Svojše, Veselý). Diváků: 120.

Dražice: Počinek - Veselý, Hornát, Sváček, Páša - Bareš, J. Stuchlík (58. Běhoun), J. Štecher, Studenovský, Svojše (65. Žamboch) – Mareš (89. Hořejší). Trenér Jaroš.

Roudné: Havlíček - Zíka (73. Pazourek), P. Cepák, Malý, Zachař - Navrátil, Wohlgemuth, Míka, Šrámek (56. Holý) - Vlk (63. Benda), Kadlec. Trenér Cepák st.

Nejlepší hráči: Sváček - celý tým

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Proti lídrovi soutěže jsme nastoupili ve značně oslabené sestavě a bylo to znát i na hřišti. Opět jsme nechytili začátek a proti skvěle hrajícím hostům jsme si skoro nic nevytvořili. Roudné bylo o level výš a zaslouženě vyhrálo.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „První poločas jsme odehráli velice dobře. Hned na začátku jsme dali gól, měli jsme i další šance a zápas jsme měli pod kontrolou. Druhý poločas už se spíš jen dohrával. Domácí bránili a my se dostávali i nadále do šancí. Nakonec jsme dali po pěkné kombinaci Kadlecem ještě čtvrtý gól. Naše výhra byla jednoznačná. Se ziskem 12 bodů ze čtyř zápasů jsme spokojeni, přijdou ale určitě těžší zápasy.“


TJ Osek - Spartak Trhové Sviny 5:2 (3:1)

Góly: 40., 70. a 90. (+2) Hosnedl, 32. Hoch (pen.), 42. Černý - 17. L. Macák, 56. J. Macák. Rozhodčí: Kaštánek – Nedvěd, Petričák. ŽK: 1:2 (Černý – L. Macák, Popovič). Diváků: 150.

Osek: Pokorný - Němeček, Balogh, Carda, Kuneš - Zhyhora (63. Brabec), J. Říský, Hoch, Matěj Čapek (76. Křížek) - Hosnedl, Černý (83. Zelenka). Trenér Dejmal.

T. Sviny: Popovič - D. Kodras, L. Macák, Valut (46. Zítek), Tomek – J. Macák, D. Brůha, O. Hruška, Chromčák - M. Kodras (46. Šafránek), L. Gažák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Hosnedl, celý tým - nikdo

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Celé družstvo podalo jak po fotbalové, tak i po taktické stránce velice dobrý výkon, podtržený střeleckou potencí Hosnedla a opět dobrým výkonem brankáře Pokorného, který v momentě, kdy se soupeř začal zvedat, chytil pokutový kop. Chtěl bych ještě vyzdvihnout výkon rozhodčího Kaštánka a jeho kolegů na pomezí, kteří dle mého soudu přispěli ke slušné podívané i pro diváky. Na každé straně byla odpískána správně penalta a i s udělením žlutých karet bylo vše v pořádku.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Na Osek se nám bohužel nedaří. Od začátku jsme nehráli to, co jsme chtěli. Sice jsme dali první gól, ale místo abychom zápas rozhodli, kdy bratři Macákové měli stoprocentní šance, tak uděláme školáckou chybu a inkasujeme z penalty. Od té chvíle už byl zápas v osecké režii a chyby, které vyústili v poločasový výsledek 3:1, se jen kupily. Druhý poločas jsme se mohli nadechnout na zvrat, ale neproměněná penalta nás vrátila zpět na zem. Pak to byla z naší strany už jen křeč a zaslouženě jsme prohráli.“


TJ Jiskra Třeboň - FC AL-KO Semice 2:1 (1:1)

Góly: 35. a 61. Průcha - 28. Pohnán.  Rozhodčí: Novotný – Dimitrov, Mráz. ŽK: 4:4 (Schneider, Kubata, Pánek, Průcha – Sádlo, Pšenička, Blažek, P. Keclík). Diváků: 180

Třeboň: Kopecký - Schneider (90. Meškán), Pánek, Širhal, Zavadil - Kubata, Matoušek (88. Vranovský), Hromádka, Radosta (81. Vrána), Činčura (64. Andres) - Průcha (90. Bicenc). Trenér Bicenc st.

Semice: Dvořáček - Sádlo (77. Linhart), Listopad, Hrdlička, Pšenička - Forman, J. Keclík, Pohnán (71. Holub), P. Keclík, Blažek - Veleman (46. Hrala). Trenér Vondrášek st.

Nejlepší hráči: celý tým - cely tým, Pohnán

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Věděli jsme, že Semice budou nepříjemný soupeř, který má výškovou převahu a hrozil hlavně ve vzdušných soubojích. V prvním poločase jsme více drželi míč, hosté hráli ve středním bloku a čekali na brejky. Vytvořili jsme si několik příležitostí, ale finální situace jsme řešili zbrkle. Ve 28. minutě přišel vysoký balon, po nedohodě v obraně propadl a Semice tak vstřelily branku. Chtěli jsme hrát stále stejně, držet míč a vytvářet si šance. Ve 35. minutě rozjel akci Kubata přihrávkou na Radostu, ten zavezl míč a našel Průchu, který se nemýlil. V první půli jsme měli několik šancí, ale do přestávky další gól nepadl. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním otočit výsledek. To se nám povedlo po standardní situaci opět Průchou. Závěr jsme si pohlídali a znovu vyhráli o branku. Nemůžeme čekat každý týden gólovou smršť, i když by to bylo hezké. Jsem rád, že jsme zakončili anglický týden vítězstvím. Chválím celý tým.“

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Rozhodně jsme nebyli horším týmem, bod jsme si zasloužili a domácí se museli bát o výhru do posledních vteřin. Bohužel, jsme stále bez bodu a jako trenér za to nesu plnou zodpovědnost. V týdnu musíme dále pokračovat v kvalitní přípravě, abychom již okusili vítězství."


FC ZVVZ Milevsko - SK Jankov 2:4 (2:2)

Góly: 15. J. Hadáček, 20. Kortan - 29. a 78. Votava, 45. (+1) Hájek, 85. Jirkovský. Rozhodčí: Kollmann – Krčín, Jeřábek. ŽK: 0:5 (Borovka, Hájek, Jirkovský, Hütter, Skála). Diváků: 100.

Milevsko: Neužil – Pich (81. Hejl), Vakoč, Marvan, Kotrba – Souček (68. Kálal), Volf, Süsmelich (60. Bártík), F. Hadáček – J. Hadáček, Kortan (89. Samec). Trenér Smrčina.

Jankov: Skála – Beníšek, Kočí, Jirkovský, Borovka – Vokurka, Votava, Hüttner (89. Hütter), Kocian, Sklář (90. Maxa) – Hájek (87. Kotnauer). Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: Pich, F. Hadáček, J. Hadáček – celý tým

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Tenhle zápas jsme si prohráli v hlavě. Říkám si, že se mi to snad zdá. V posledních čtrnácti dnech jsme přišli o dva důležité hráče, což je pro nás velká škoda, ale začátek zápasu ukázal, že máme kádr dostatečně široký a kvalitní. Prvních 25 minut jsme hráli asi nejlepší fotbal v sezoně a pak se stane něco, co si nedovedu vysvětlit. Asi nám vlezlo do hlavy, že je to až moc snadné, a začali jsme vymýšlet, kdo dá hezčí nahrávku na gól. Co jsme byli pak schopni naší nezodpovědností vymyslet při bránění, je až hrůzostrašné. Říkali jsme si, že oni budou jen nakopávat a hrát na brejky. Měli jsme být zodpovědnější v zajišťování a místo toho jsme předvedli tohle.  Jsem hrozně naštvaný za takový přístup, navíc celou práci v tréninku takovým výkonem hodíme do koše. Poněkolikáté si pouštíme, jak se máme zajišťovat, a místo toho hrajeme nesmyslně jeden na jednoho. Nakonec se i přes takovou chybu dokážeme vrátit v dobrém počtu, přesto dostáváme góly do prázdné brány v situaci, kdy jsme snad šesti na dva. Pokud se bude podobný přístup opakovat, tak budeme muset do sestavy víc sáhnout, protože tohle už znova vidět nechci."

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Chybělo nám několik hráčů a osobně jsem měl ze zápasu obavy. Nové věci, které zkoušíme, se osvědčily a kluci je splnili do puntíku. Fotbalovost nahradili bojovností a vůlí, tak bych si to představoval i v dalších zápasech. I když je pravda, že ve 23. minutě za stavu 2:0 jsem si říkal, že to asi nebude dobré... Ale kluci se z toho nepoložili a šli za tím. Nakonec se nám podařilo do poločasu vyrovnat. Druhou půlku sice mělo Milevsko držení míče asi 70 procent, ale nic si nevypracovalo. Dopředu bylo bezzubé. Defenzivu jsme odehráli výborně, sázeli na protiútoky a také jsme trestali kiksy domácích. Vytěžili jsme z toho dva góly. Jsem moc rád, že se nám povedlo bodovat. Pro kluky je to vzpruha i po psychické stránce. Přesvědčili se, že když budou podobně bojovat i v nadcházejících zápasech, že se s tím dá něco dělat.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Eva Štěpánová, Jan Škrle, Petr Vlasák, Ján Honza
 


 
Reklama