Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Souboj nováčků vyzněl pro Mirovice, první body si připsal Dejmalův Osek

 
neděle, 27. srpna 2023, 19:21

Jihočeský kraj – Do tří dnů se rozložilo v pořadí třetí hrané kolo jihočeského přeboru. Po dvou pátečních předehrávkách, v nichž naplno bodovaly T. Sviny a Hluboká, bodovali v sobotu na domácích hřištích nováčci. Roudné do třetice zvítězilo hladce nad Protivínem a je novým lídrem soutěže, Mirovice byly v duelu dvou loňských účastníků I. A třídy šťastnější než Třebětice, které znovu vyšly naprázdno. Osek se proti domácím Semicím dočkal prvního vítězství. AL-KO dokázalo pouze snížit a zůstává na nule. Týn doma podruhé padl, s Milevskem prohrál po dvou proměněných penaltách Petříka. V Jankově je silně podmáčené hřiště a nedělní utkání s Dražicemi se muselo odložit.

Rudolfov dvě úvodní střetnutí zvládl, ale na svinenském hřišti utržil v páteční předehrávce debakl 0:5. Spartak otevřel skóre již v 9. minutě Tomek, který z dálky překvapil zaskakujícího brankáře Jasanského. Hosté mohli vyrovnat, ale brankář Popovič svůj tým několikrát podržel. V závěru poločasu vytáhli domácí skóre až na 3:0 a druhý poločas se hrál podle jejich not. „Je jen škoda, že góly nepadly dříve a čekalo se na ně až do 87. a 89. minuty, kdy hattrickem ukončil zápas Lukáš Gažák,“ uvedl trenér vítězů Martin Písko. Sviny před vlastními diváky opět zabodovaly a ještě neinkasovaly (se skóre 8:0).

Olešník nastupoval proti Hluboké už s Lafatou a Tothem, ale z derby vyšel naprázdno jak střelecky, tak bodově. Ambiciózní tým z podzámčí se v týdnu ještě posílil o 29letého útočníka Tomáše Taubera, který se po pěti letech oklikou přes Č. Krumlov a Sokol Lom vrátil na Hlubokou. Do utkání naskočil na začátku druhé půle. V úvodním dějství hrozila obě mužstva ze standardek, rychlé protiútoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Až na konci poločasu došlo na změnu stavu, když Kryštof Kadlec zblízka dorazil míč do prázdné branky. K derby patřily i emoce. Hlubočtí dohrávali bez dvou vyloučených. Už v 60. minutě se vykartoval během sedmi minut Hrachovec a v 88. minutě viděl červenou kartu i obránce Kössl. Olešník z přesilovky nic nevytěžil, naopak hosté pojistili vedení v 80. minutě po brejku Pecky.

V utkání nováčků sáhly oba týmy k výměně brankářů. Poprvé stáli mezi tyčemi Mirovic veterán Zdeněk Čejdík, v třebětické svatyni Adam Pokorný. Hrdinou Mirovic byl střelec tří branek Matěj Štochl. Ten ve svém prvním střetnutí v krajském přeboru dokonale zúročil zkušenosti a třemi góly zařídil druhou výhru nováčka. Přitom Třebětice rozhodně nebyly horším týmem, hrálo se vyrovnané utkání, ale když už dokázaly vymazat dvougólovou ztrátu a srovnat na 3:3 dvěma zásahy během čtyř minut, vsítil za chvilku, v 78. minutě, rozhodující gól Matěj Štochl. „Dopřáli jsme mu luxusní prostor,“ kroutil hlavou Marek Černoch. „Nesehráli jsme vůbec špatné utkání, bodově však zůstáváme na nule. Musím říci, že opravdu jen naší hloupostí,“ uvedl ke třetí porážce v řadě.

Osek v Semicích domácím uštědřil lekci z produktivity a pod novým trenérem Dejmalem slavil první body v sezoně. „Po celý zápas jsme sice byli lepším týmem, vytvářeli jsme si gólové příležitosti, ale skórovat jsme dokázali až pět minut před koncem,“ litoval zahozených příležitostí domácí kouč Jaroslav Vondrášek. Hosté přečkali několik semických šancí a z ojedinělé akce udeřili Jakubem Říským. Sedm minut po přestávce se znovu prosadili hosté. Poprvé chytajícího brankáře Dvořáčka překonal Němeček. V závěru si Semičtí vytvořili velký tlak, ale vedl jen ke korekci skóre zásluhou Zborníka. AL-KO zůstává po třetím utkání stále bez bodu. „Dnes jsme o ně zbytečně přišli,“ dodal Vondrášek.„Defenzivní činnost celého mužstva byla po celé utkání téměř bezchybná, což bylo základem k našemu vítězství,“ těšilo Dejmala.

Protivín přijel k Malši se šesti body a bez obdrženého gólu, ale s nováčkem tvrdě narazil. Do 13. minuty vytvořily obrany tři chyby a stav byl rázem 2:1 pro Roudné. Kapitán domácích Cepák pak po rohu zvýšil na 3:1 a klíčové okamžiky se odehrály na konci první půle. Protivín se mohl vrátit do hry nařízenou penaltou za faul na Petra, ale střelu kapitána Jaromíra Vorla brankář Havlíček vychytal. V nastavení hosté faulovali v šestnáctce Kadlece a Vlk završil z pokutového kopu hattrick (4:1). Druhý poločas už se dohrával bez zbytečných emocí. Brankáře Protivína Branštýla musela odvést sanitka na vyšetření do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Malšané vedení ještě navýšili, gólové představení režíroval Kadlec (2+1) a hosty vyprovodili debaklem 7:2.

Ani ve druhém střetnut nepotěšila týnská Olympie své věrné fanoušky. Po Protivínu přenechala body i Milevsku. „Myslím, že jsme tentokrát byli spíš šťastnější, protože v prvních dvou zápasech jsme podle mě podali lepší výkon,“ řekl trenér vzduchotechniků Tomáš Smrčina. Výrazně se o to přičinil Daniel Petřík, který skóroval třikrát, ve dvou případech z penalt. Na první penaltu odpověděl zkušený Dobal a v nástupu do druhé půle už Olympie vedla po dorážce Gondeka. Jenže pak přišla pro domácí krutá pětiminutovka, v níž ztratili těsný náskok a hosté dokonali obrat na 3:2. „Týn hrál velmi dobře a dělal nám problémy. Z takového zápasu jsou pro nás body cenné,“ dodal Smrčina po bodovém importu.

Zápas v Jankově mezi dvěma posledními celky, které nemají ani bod a doposud nevstřelily ani gól, kam chtěla vyrazit s kamerou redakce Jihočeského fotbalu, byl po nedělním obědě odložen kvůli podmáčenému hřišti. Náhradním termínem zápasu Jankov vs. Dražice je po dohodě obou klubů středa 13. září od 17.30 hod.

Jediné nedělní utkání Na Křemelce bylo na góly z celého kola nejchudší. Strakoničtí vycházeli ze zajištění obrany, oproti tomu měli hosté z Třeboně zase míč častěji na kopačkách. Šancí bylo poskrovnu. Domácí Bílý v tutovce v první půli nastřelil jen brankáře Kopeckého, Třeboň po přestávce nastřelila tyč. Když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou bezgólovou remízou, zahrávali Třeboňští trestný kop a Průcha hlavou vsítil vítěznou branku. „Nezodpovědně jsme obránili poslední standardku a dostali gól. Je to škoda. Zodpovědný výkon si pokazíme v závěrečné vteřině...,“ litoval strakonický kormidelník Přemysl Šroub, jehož tým podruhé za sebou smolně prohrál na domácím stadionu poměrem 0:1. Do Strakonic se operativně vydal i natáčecí štáb JF TV.

Výsledky 4. (3.) kola krajského přeboru


Spartak Trhové Sviny - SK Rudolfov 5:0 (3:0)

Góly: 39., 87., 89. L. Gažák, 9. Tomek, 45. J. Macák.

FK Olešník - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:1)

Góly: 39. K. Kadlec, 80. Pecka.

SK Mirovice - FK Sokol Třebětice 4:3 (3:1)

Góly: 6., 28. a 78. M. Štochl, 37. Císař – 8. P. Švarc, 71. (pen.) O. Černoch, 75. V. Švarc. 

Malše Roudné - FK Protivín 7:2 (4:1)

Góly: 3,. 12. a 45. (pen.) Vlk, 56. a 64. Kadlec, 28. P. Cepák, 87. Goretki – 8. Kozák, 63. Petr.

FC AL-KO Semice - TJ Osek 1:2 (0:1)

Góly: 87. Zborník – 33. J. Říský, 52. Němeček.

FK Olympie Týn n/Vlt. - FC ZVVZ Milevsko 2:3 (1:1)

Góly: 27. Dobal, 49. Gondek – 16. (pen.), 67. a 72. (pen.) Petřík.

SK Jankov - TJ Dražice odloženo pro podmáčený terén

FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 0:1 (0:0)

Gól: 90. Průcha.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Lenka Průchová
 


 
Reklama