Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hodnocení trenérů z víkendového krajského přeboru

 
pondělí, 21. srpna 2023, 21:13

Jihočeský kraj – Další prázdninové kolo v nejvyšší soutěži v kraji máme za sebou. Kvarteto Protivín, Roudné, Hluboká a Rudolfov ve dvou zápasech doma a venku nasbíralo plný počet bodů. Naopak v nové sezoně se prvního bodového zisku zatím nedočkali v Třeběticích, Oseku, Semicích, Dražicích a Jankově. Zatímco v úvodním kole střelci pauzírovali, napodruhé se ukázali ve skvělém světle. Trojlístek roudenský Viktor Kadlec, Martin Průcha z Třeboně a čerstvý novic Rudolfova Martin Fischer si připsal hattrick.

Výsledky 3. (2.) kola krajského přeboru


Malše Roudné - FK Olešník 5:1 (4:0)

Góly: 31., 33. a 76. Kadlec, 8. Vlk, 19. Wohlgemuth. Rozhodčí: Dunovský - Votava, Brych. ŽK: 2:0 (Míka, Kadlec). Diváků: 300.

Roudné: Havlíček - Zíka, P. Cepák, Malý (82. Hrouda), Vogl - Benda (59. Pazourek), Wohlgemuth (89. Zach), Míka, Šrámek (79. Skála) - Kadlec, Vlk (67. Navrátil). Trenér P. Cepák st.

Olešník: P. Tomášek – Turek (66. Knietel), Kalášek, Nohava, Vojta (86. A. Píša) – Miklík, Szó (80. J. Píša), Heller, Beko (86. Pavlík) – Martinec, Řepa. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Kadlec, P. Cepák, Vogl - nikdo

Pavel Cepák st. (trenér Roudného): „V prvním poločase jsme hráli opravdu výborně. Jsme maximálně spokojeni, musím říct, že jsme mohli dát klidně o tři góly víc. Za stavu 4:0 se nám dýchalo mnohem lépe, zápas jsme měli pod kontrolou, přesto jsme si dokázali vytvářet další šance. Na zápas jsme se velmi dobře připravili, zvládli jsme ho takticky a Olešník prakticky neměl šanci.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Těžko se to hodnotí, když venku dostanete bůra. My jsme si zápas prohráli sami. Přistoupili jsme k tomu bohorovně, nepřipravení, bez pohybu a nabídky. Domácím jsme první tři góly darovali. Na druhou stranu chtěli víc než my. Je třeba se z toho poučit, aby se to už neopakovalo.“


TJ Dražice - FK Olympie Týn n/Vlt. 0:2 (0:2)

Góly: 28. Gondek, 41. Gutwirth. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Kollárik. ŽK: 2:3 (Sváček, Běhoun – Gutwirth, Podhradský, Dobal). Diváků: 100.

Dražice: Počinek - Veselý, Hornát, Sváček, J. Štecher - D. Štecher, Turek (46. Bareš), Studenovský (83. Páša), Fulei, Mareš (59. J. Stuchlík) - Horka (46. Běhoun). Trenér Jaroš.

Týn: Kubík - V. Pícha (90. Mravec), Hudeček (80. Liška), Maxa, Meidl - Račák, Podhradský, Dobal, Brom, Gutwirth (90. Procházka) - Gondek (71. Mezera). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: J. Štecher – celý tým

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V zápase jsme nebyli horším týmem, ale hosté na rozdíl od nás dokázali opět okamžitě potrestat naše zaváhání v obraně. K tomu se trápíme ve finální části, kde nedokážeme proměnit ani ty nejvyloženější šance a proto nemůžeme zatím pomýšlet na lepší výsledek.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Do Dražic jsme jeli s cílem samozřejmě bodovat, ale také napravit nepovedené domácí utkání. Věděli jsme, co nás čeká, a to se také ukázalo. Naši hráči ukázali svoji kvalitu a přistoupili k zápasu tak, jak jsme si řekli. Myslím si, že jsme po celý zápas byli lepším týmem, a kdybychom proměnili šance, které jsme si během zápasu vytvořili, tak mohl skončit i vyšším výsledkem. Každopádně nám domácí určitě nic zadarmo nedali, nebezpečné byly především jejich nakopávané míče, ale my jsme se na to dobře připravili a naše obrana měla vše pod kontrolou. Oproti domácímu zápasu jsme změnili rozestavení. Ukázalo se, že to bylo rozhodující, protože domácím naše hra směrem dopředu dělala velké problémy. Jsem rád za body, které si z Dražic odvážíme.“


FK Protivín - SK Jankov 5:0 (3:0)

Góly: 1. a 40. J. Vorel, 18. Petr, 51. Bečvář, 82. Štěpka. Rozhodčí: Pečenka - Dimitrov, Tomaň. ŽK: 0:1 (Bürger). Diváků: 200.

Protivín: Branštýl – J. Pícha (58. Sháněl), Kulík, Zach, Nedvěd – Hrachovec, Zb. Vorel (70. Kozák), Leroy Abawata (62. Štěpka), Dan Bečvář, J. Vorel – Petr. Trenér Říha.

Jankov: Skála – Borovka, Kočí (54. Kotnauer), Jirkovský, Tůma (46. Hütter) – Vokurka, Votava, Hüttner, Kocian (46. Řezníček), Sklář – Hájek (83. Bürger). Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Po venkovním vítězství jsme chtěli body potvrdit samozřejmě i doma proti Jankovu a to se nám podařilo. Jsem rád, že jsme zápas nepodcenili, ani nevypustili a zaslouženě vyhráli. Určitě nám pomohl rychlé gól hned v první minutě a třetí před přestávkou. Ve druhém poločase jsme přidali další dvě branky, ale hlavně udrželi vzadu čisté konto a relativně i koncentraci po celé utkání.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Očekávali jsme těžké utkání, navíc jsme se museli obejít bez tří hráčů. Mrzí mě, že jsme první dva góly domácím darovali. Po hrubých chybách jsme inkasovali další. Protivín vyhrál zaslouženě, ale my jsme mu to hodně ulehčili.“


SK Rudolfov - FC AL-KO Semice 6:3 (1:2)

Góly: 73., 79. a 81. Fischer, 46. a 62. Peiger, 24. Vejvar – 12. P. Keclík, 29. Listopad, 87. Veleman. Rozhodčí: Brych – Dunovský, Herzog. ŽK: 1:1 (Bláha – P. Keclík). Diváků: 100.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Dvořák – Bláha (61. Toman), Pouzar, Šindelář, Boček (84. Hajný), Peiger – Fischer (84. Štolba), Vejvar (80. Kocina). Trenér Nárovec.

Semice: Vondrášek – Císařovský, Hrdlička, Listopad, P. Valach (65. Linhart) – Forman, J. Keclík, P. Keclík, Pšenička, Šourek (46. Buchtele) – Veleman. Trenér Vondrášek st.

Nejlepší hráči: Fischer, Peiger - Hrdlička, Listopad

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „V prvním poločase jsme nehráli dobře. Byli jsme sice více na míči, ale pomalá rozehrávka a řada nepřesností nahrávala soupeři, který se navíc po naší nedůslednosti ujal vedení. Vyrovnali jsme, ale o pár minut později jsme opět inkasovali po dalekonosné střele z přímého kopu. Do druhé půle jsme vstupovali s tím, že máme na to, abychom zápas otočili, což hned v jejím úvodu potvrdil vyrovnávacím gólem Filip Peiger. Ten za čtvrt hodiny vstřelil svůj druhý gól, a potom už přišly velké chvíle pro Martina Fischera, který ve svém prvním zápase předvedl výborný výkon a navrch k tomu přidal čistokrevný hattrick. Škoda třetího gólu těsně před koncem, kdy jsme nedokázali pohlídat brejk soupeře. Naše vítězství bylo zcela zasloužené, a my se teď musíme dobře připravit na páteční zápas v Trhových Svinech.“

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme předvedli slušný výkon, vedli jsme 2:1. Druhý poločas měl pro nás katastrofický průběh. Dostali jsme pět gólů a rázem prohrávali 2:6. V závěru jsme kosmeticky upravili naši porážku. Teď se musíme pořádně připravit na nadcházející utkání.“


TJ Osek - FK Junior Strakonice 1:3 (1:2)

Góly: 11. Hosnedl - 40. a 89. Bílý, 45. Horník. Rozhodčí: Vican st. - Vican ml., Smola. ŽK: 2:4 (Černý, Hoch - Legdan 2, Lízal, Smola). ČK: 0:1 (38. Legdan). Diváků: 120.

Osek: Pokorný – Gondek (56. Němeček), Carda, D. Říský, Martin Čapek - Brabec, Balogh, Hoch, Hosnedl - Zhyhora (68. Černý), J. Říský. Trenér Dejmal.

Strakonice: Lízal - Kafka, Fajtl, Legdan, Smola - Bílý (90. Kubeš), Horník (76. Štöger), Zahrádka (90. Boukalík), Máška - Třeštík - Krejčí (85. Tipanic). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Carda, Brabec, Hosnedl, Gondek - Bílý, Máška, Fajtl, celý tým

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Z mého pohledu zbytečně prohrané utkání. Vedli jsme Hosnedlovou brankou. Ten samý hráč mohl přidat druhý gól, ale s brankářem obstřelil i zadní tyčku. A ještě jsme nastřelili Hochem tyčku a břevno. Soupeř využil našich zbytečných chyb v rozehrávce a utkání zvrátil na svou stranu. Nejlepším naším hráčem hlavně ve vzduchu byl Carda. A do doby, pokud jsme hráli do šířky, oba krajní záložníci Brabec a Hosnedl. Ještě bych rád vyzvedl pravého obránce Gondeka, který nahradil Němečka. Ten byl povolán do zaměstnání a mohl nastoupit až ve druhém poločase. Znovu ale musím podotknout, že toto utkání jsme si prohráli sami svými taktickými chybami. Navíc soupeř měl po vyrovnání větší vůli po vítězství. Věřím tomu, že jsme se poučili a že se v dalších utkáních vyvarujeme zbytečných chyb.“ 

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Do Oseka jsme jeli dobře naladěni s tím, že chceme odčinit smolnou domácí porážku s Rudolfovem. Osek nás ničím nepřekvapil. Byli jsme dobře takticky připraveni na dlouhé nakopávané míče od Hocha. Cardu a Říského jsme pokryli a i pres to, že jsme po půl hodině prohrávali 0:1 a přišli o vyloučeného Legdana, tak jsme zápas v deseti otočili třemi góly. Domácí nastřelili dvakrát břevno, my zase dvakrát tyč. Moje svěřence mohu jen pochválit. Semkli se a v úmorném vedru si hrábli v oslabení až na dno svých sil. Takto se maká s touhou získat tři body.“


FK Sokol Třebětice - TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (0:1)

Góly: 65. F. Nehyba – 30. Křiváček II, 73. Rottenborn. Rozhodčí: Novotný – Ondřej, Vejčík. ŽK: 2:3 (Habr, Tříletý – Hrachovec, Píša, Pilný). Diváků: 340.

Třebětice: V. Zejda - Gall (62. V. Novák), Trávníček, O. Černoch, Tříletý - V. Švarc, Habr (85. Solař), R. Nehyba, F. Nehyba, P. Švarc - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Hluboká: Pavelec - Kössl, M. Otepka, Antoš, Hrachovec - Kolafa (89. Dohnal), Rubick, Kadlec (86. Pilný), Píša, Křiváček II (50. Škoda) - Křiváček I (69. Rottenborn). Trenér: R. Otepka.

Nejlepší hráči: F. Nehyba, Trávníček - Rubick

Marek Černoch (trenér Třebětic): „V prvním domácím utkání jsme přivítali asi největšího aspiranta na titul, hráče Hluboké. Úvod zápasu patřil jednoznačně hostům, kteří dokazovali svou kvalitu a zatlačili nás na naši polovinu. Poté se hra začala vyrovnávat a pomalu jsme začali favorita zlobit. První velkou šanci utkání měl po pěkné křídelní kombinaci Filip Nehyba, brankář Pavelec však předvedl famózní zákrok. Hluboká se dostala do vedení, když zkušeně potrestala naší zbytečnou ztrátu uprostřed hřiště. Do druhého poločasu jsme vstoupili velice aktivně a hosty jsme přehrávali, dařilo se nám kombinovat a více držet míč. Odměnou bylo vyrovnání Filipem Nehybou. Kvalitní tým Hluboké umí trestat chyby a té jsme se bohužel dopustili. Naprosto zbytečně jsme hostům darovali tři body. Je to velká škoda, v tomto zápase jsme měli na víc.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Byli jsme si vědomi, že nás v tomto utkání nečeká nic jednoduchého a to se také potvrdilo. Úvod utkání patřil spíše nám a po půlhodině hry jsme se dostali do vedení. Druhý poločas byl z naší strany o něco slabší, jako bychom se trochu strachovali o těsné vedení. Toho domácí využili a vývoj utkání vyrovnali brankou v 65. minutě. Vítězství na naši stranu nakonec překlopil střídající Rottenborn. Důležitá výhra založená na kolektivním výkonu.“


TJ Jiskra Třeboň – SK Mirovice 6:1 (2:1)

Góly: 31., 50. a 58. Průcha, 12. Širhal, 73. Schneider, 83. Hromádka - 9. Kocourek. Rozhodčí: Leiš - Šťastný, Pečenka. ŽK: 3:4 (Průcha, Širhal, Kubata – R. Převrátil, Císař, Mařík, J. Převrátil). Diváků: 270.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Širhal, Pánek (85. Divoký), Zavadil (80. Týnavský) - Kubata, Hromádka, Matoušek, Vrána (46. Andres), Činčura (72. Schneider) - Průcha (75. Vranovský). Trenér Bicenc.

Mirovice: Vlas - Peterka (62. Huleš), Kocourek, Mařík, Vondrák - R. Převrátil - Husar (46. J. Převrátil), Pechar - Janota (75. Jelínek), Král (62. Mašek), Císař. Mužstvo vedl asistent Huleš.

Nejlepší hráči: celý tým - Vlas, Husar

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Už v 9. minutě jsme inkasovali první gól z rohu. Po třech minutách bylo vyrovnáno zásluhou Širhala. Hráli jsme aktivně a po několika šancích se nám povedlo ve 31. minutě Průchou přidat druhý gól. Poločas skončil 2:1 a diváci se nenudili. Do druhého dějství jsme šli s jednobrankovým náskokem a chtěli přidat další góly. Po pěti minutách navýšil skóre na 3:1 Průcha. V 58. minutě Průcha vstřelil další branku a završil tím hattrick. Vystřídali jsme a do hry vstoupil Schneider, stačila mu jedna minuta na vstřelení gólu již na 5:1. Další střídající hráč Vranovský přihrál na poslední gól Hromádkovi v 89. min. na konečných 6:1. Jsem rád, že i na lavičce máme kvalitní hráče, kteří nám pomáhají k výhře. Chválím celý tým.“

Michal Huleš (asistent trenéra): „Přijeli jsme na hřiště týmu, který by se měl pohybovat v horních patrech tabulky, a to se také potvrdilo. Začátek zápasu byl celkem v rychlém tempu a domácí drželi balon, ale my jsme také velmi dobře kombinovali. Po rohovém kopu jsme se dostali do vedení Ondrou Kocourkem. Následně domácí začali tlačit, a přišlo zasloužené vyrovnání na 1:1, když jsme dostali gól po dlouhém nákopu do vápna a prohraném hlavičkovém souboji a následném zakončení. Gól na 2:1 byl celkem smolný, když náš obránce chtěl odkopnout balon a trefil útočníka, a když si gólman šel pro balon, tak obránce překážel a balon lehce doklepl domácí útočník do brány. V druhém poločase začali naši hráči tahat nohy a bylo znát na domácích, že nás ještě více zatlačili, aby navýšili skóre, a to se jim povedlo. Od stavu 3:1 jsme odešli a domácí nás jednoznačně přehráli. My jsme konec už jen dohrávali a domácí jen navyšovali skóre. Musím uznat kvalitu soupeře, který na svém hřišti jen tak prohrávat nebude. My se teď musíme dobře naladit na příští týden, kdy nás čeká kvalitní soupeř z Třebětic.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Spartak Trhové Sviny 2:2 (1:2)

Góly: 29. Petřík, 84. J. Hadáček – 17. L. Gažák, 45. Macák. Rozhodčí: Kaštánek - Smola, Petričák. ŽK: 0:2 (O. Hruška, Popovič). Diváků: 110. Hráno na UMT.

Milevsko: Lalák - Pich (71. Martin Hejl), Vakoč, Marvan, Kotrba - Volf - Petřík (58. F. Hadáček), Bártík (62. Süsmilich), Souček (46. Kálal), Kortan - J. Hadáček. Trenér Smrčina.

T. Sviny: K. Brůha - D. Kodras, L. Macák, Šafránek (90. Majer), Valut (89. Popovič) - Tomek, D. Brůha, O. Hruška, Chromčák (72. Kolář) – M. Kodras, L. Gažák (90.Tusher). Trenér Písko.

Nejlepší hráči: J. Hadáček - D. Brůha

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Tahle domácí ztráta nás mrzí. Opticky jsme byli v utkání lepší, ale v poslední čtvrtině hřiště jsme málo odvážní a měli bychom se tlačit víc do zakončení. Místo toho hledáme ještě nějakou přihrávku. Soupeř byl kolikrát v sedmi na vápně a špatně jsme se do něj dostávali. Z dvou střel dostaneme dva góly, které stály za to. První poločas byl z naší strany lepší než ten druhý, kdy jsme se hůř dostávali přes střed hřiště. Škoda dvou šancí, které jsme měli po vyrovnání. Soupeř pro nás byl nepříjemný v brejkových situacích a osobních soubojích. Přesto bychom měli takové zápasy doma vyhrávat.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „První poločas byl v režii domácích, měli více ze hry a kombinačně nás přehrávali. Přesto jsme šli do vedení gólem Gažáka. Domácí ještě přidali a povedlo se jim zaslouženě vyrovnat. Nám se ale do přestávky povedlo dát gól krásnou střelou Macáka.  Druhý poločas jsme čekali další nápor domácích, ale ten se nekonal a hra se vyrovnala.  Šance byly na obou stranách a bohužel jsme v 84. minutě nepohlídali roh a domácí vyrovnali na konečných 2:2.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Miroslav Jánský
 


 
Reklama