Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy ze střídaček z víkendového krajského přeboru

 
pondělí, 14. srpna 2023, 17:46

Jihočeský kraj – Nejvyšší fotbalová soutěž v kraji o víkendu spustila kolotoč patnáctikolové podzimní části. Premiérovou trefu nové sezony obstaral už po pěti minutách mirovický Radek Převrátil. Nečekalo se vysoké vítězství Protivína v Týně, velkou dávku štěstí si vybral Rudolfov ve Strakonicích, kde přečkal bez úhony tlak Junioru, penaltu i vyloučení. Dva ze tří nováčků zahájili výhrou. Jen Olešník byl pro Třebětice příliš velkým soustem. Ale v premiéře výkonem nezklamaly. Na střídačce Strakonic plnil roli druhého brankáře Bohumil Mára (57), který je o 40 let starší než jeho spoluhráč Štöger. Z dalších veteránů se činil především protivínský kapitán Miroslav Zach (48).

Výsledky 2. (1.) kola krajského přeboru


SK Mirovice – TJ Osek 2:1 (2:1)

Góly: 5. (pen.) R. Převrátil, 45. Ševr - 11. J. Říský. Rozhodčí: Němec - Smola, Petričák. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:2 (Mařík, Husar – Pokorný, M. Čapek. Diváků: 200.

Mirovice: Vlas – Peterka, Mařík, R. Převrátil, Huleš – Král (90. Vitík), Ševr (81. Vondrák), Husar, J. Převrátil (46. Pechar) – Janota, Císař (86. Jelínek). Trenér Čadek.

Osek: Pokorný – Němeček, Carda, Martin Čapek, Zelenka (46. Maroušek) – Brabec, Balogh, Hoch, Hosnedl – J. Říský, Zhyhora (65. Černý). Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: R. Převrátil, Císař – Brabec

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Hrál se fotbal spíše od podlahy, než aby se na něj dalo se zalíbením koukat. Gól do šatny bohužel do našich řad klid nepřinesl. Sice jsme šli asi třikrát sami na bránu, nedali jsme, a tak jsme se do konce strachovali o výsledek. Byla to zasloužená výhra, která mohla být daleko výraznější.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „Trošku smutním, protože jsme si měli z Mirovic odvézt alespoň jeden bod. Věděli jsme, že v Mirovicích je malé hřiště a že se tam vhazují nebezpečné auty. Do zápasu jsme šli s tím, že nesmíme udělat chybu a my jsme ji udělali hned na začátku, kdy rozhodčí proti nám pískl penaltu, řekl bych, že oprávněnou, a prohrávali jsme 1:0. Za pár minut se nám podařilo vyrovnat a začali jsme mít mírně navrch, ale přišel závěr poločasu a s ním naše chyba, po které jsme dostali gól na 2:1. Rýsoval se pro nás bod, určitě se dal uhrát, ale není z toho nic.“


FC AL-KO Semice – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:0)

Góly: 13. J. Keclík - 75. a 86. Kortan, 52. Petřík. Rozhodčí: Dunovský - Nedvěd, Hanzlíková. Delegát: Tůma. ŽK: 2:4 (Sádlo, Pšenička – Martin Hejl, Kotrba, Volf, Hadáček). Diváků: 150.

Semice: Vondrášek – Sádlo (86. Peroutka), Holub (3. Hrdlička), Listopad, Pšenička – Forman, J. Keclík, Zborník (81. Šourek), M. Valach – P. Keclík, Veleman (53. Linhart). Trenér Vondrášek st.

Milevsko: Lalák – Martin Hejl (46. Pich), Vakoč, Marvan, Kotrba – Volf – Souček, Bártík (64. F. Hadáček), Süsmilich (46. Petřík), Kortan – J. Hadáček (73. V. Baštýř). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Sádlo – Kortan, Kotrba

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „V prvním poločase jsme se soustředili na aktivní obranu, proti dominantnímu soupeři se nám to dařilo a dostali jsme se i do vedení. V druhém poločase nám již docházely síly a výborně hrající hosté výsledek otočili. Mohli jsme ještě korigovat stav, ale soupeř stačil z prázdné branky vykopnout. Milevsko po zásluze vyhrálo, ale myslím, že jsme byli zdatným soupeřem.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Hlavně jsme rádi za vítězný vstup do sezony. V první půli jsme hráli moc složitě. Neřekl bych, že o přestávce panovala velká nervozita. Už v první půli jsme měli určitou převahu, ale pořád jsme chtěli hrát možná až moc složitě. Hledali jsme pořád nějaké prostrkávačky a končili v poslední třetině hřiště na obranném valu Semic. Nemohli jsme se do nich dostat a trošku jsme byli v křeči, neustále jsme je obehrávali, ale byl to stereotyp. I proto jsme se rozhodli o přestávce pro dvě změny, abychom na nic nečekali. Nakonec se to povedlo. Zatímco my máme dobře naběháno a ještě jsme do hry poslali čerstvé síly, tak semickým klukům pomalu docházelo. Měli jsme dost šancí a zaslouženě výsledek otočili.“


TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Dražice 3:0 (3:0)

Góly: 24. Chromčák, 27. L. Macák, 30. L. Gažák. Rozhodčí: Votava - Brych, Kříž. Delegát: Urban. ŽK: 4:4 (Šafránek 2, Hruška, Macák – J. Štecher 2, Pražma, D. Štecher).  ČK: 1:1 (18. Šafránek – 22. J. Štecher). Diváků: 100.

T. Sviny: K. Brůha – D. Kodras, L. Macák, Šafránek, Valut – Borek (66. Popovič), D. Brůha, O. Hruška (58. Rolínek), Chromčák – M. Kodras (75. Fatura), L. Gažák. Trenér Písko.

Dražice: Počinek – D. Štecher, Hornát, Páša (88. Studenovský), Sváček – Jiří Štecher, Mareš, Pražma (46. Turek), Fulei – Horka (63. Jakub Stuchlík), Běhoun (88. Hořejší). Trenér Jaroš.

Nejlepší hráči: D. Brůha, K. Brůha - D. Štecher, Hornát, Fulei

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Chtěli jsme vstoupit do začátku soutěže vítězně a to se nám povedlo. Hra byla ale z naší strany hodně nervózní, plná faulů a nepřesností. Zápas ovlivnila 18. a 22. minuta, kdy přišlo vyloučení na obou stranách a pak tři rychlé góly během sedmi minut. Do druhého poločasu jsme si řekli, že musíme hru zklidnit, ale bohužel do nějaké 80. minuty se nám to vůbec nedařilo a hosté z Dražic mohli zkorigovat výsledek. Nás podržel v brance K. Brůha. Závěr jsme si už pohlídali a získali tři body.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Vyrovnaný duel rozhodly v náš neprospěch dvě důležité situace. První vznikla po vyloučení našeho kapitána a druhá následovala hned vzápětí. Při naší "hluché" šestiminutovce vstřelili domácí tři branky a bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase jsme měli šance zkorigovat zápas, ale selhali jsme v zakončení. Snad se nám první domácí zápas příští týden proti Olympii povede líp a hlavně za body.“


FK Olešník – FK Sokol Třebětice 2:1 (1:1)

Góly: 28. Heller, 77. Řepa - 22. F. Nehyba. Rozhodčí: Leiš - Pečenka, Nedvěd. Delegát: Krauskopf. ŽK: 4:1 (Miklík, Heller, Toth, Lafata – Trávníček). Diváků: 200.

Olešník: P. Tomášek – Turek (72. D. Tomášek), Kalášek, Nohava – Miklík (90. J. Píša), Szó (86. Knietel), Heller, Lafata, Vojta (60. Beko) – Toth, Řepa (79. Pavlík). Trenér Chlumecký.

Třebětice: V. Zejda – V. Novák, Trávníček, O. Černoch, P. Švarc (72. Tříletý) - Gall, F. Nehyba, R. Nehyba, V. Habr (86. D. Kelbler), Chvátal (26. Solař) – V. Švarc (75. M. Kelbler). Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: Miklík - Trávníček, O. Černoch, F. Nehyba, R. Nehyba

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Přijel k nám nováček KP z Třebětic. Něco málo jsem si o nich zjistil a celkem se to potvrdilo. Houževnatý, dobře organizovaný mančaft, který měl velmi dobrou osu týmu (stoper, střeďák, útočník). Šli do vedení po brejku, ale nám se podařilo do půle vyrovnat. Druhý poločas jsme hosty dobývali, až se nám to v 77. minutě povedlo. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, ale nebylo to vůbec jednoduché.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Od začátku zápasu se nám dařil taktický plán a zhruba po dvaceti minutách jsme to ještě vylepšili vedoucí brankou. Po zbytečné standardce však domácí zaslouženě vyrovnali. Do konce poločasu měl ještě Filip Nehyba tutovku, bohužel trefil jen tyč. V druhém dějství nás domácí přitlačili, a i když jsme odolávali, svou kvalitní hrou našli skulinku v naší obraně a zápas otočili ve svůj prospěch. My se ještě snažili s výsledkem něco udělat, domácí si zkušeně tři body ohlídali. Vítězství Olešníku je naprosto zasloužené. I přes prohru musím kluky pochválit, sice to na body nestačilo, ale bojovali až do konce.“


FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Protivín 0:4 (0:2)

Góly: 13. (pen.) Petr, 41. Kulík, 79. P. Hrachovec, 90. Kvasnička. Rozhodčí: Boček – Vican st., Vican ml. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:0 (Maxa, Dobal, Podhradský). Diváků: 170.

Týn: Kubík – V. Pícha (72. Mravec), Hudeček, Maxa, Meidl (77. Liška) – Račák, Podhradský, Dobal, Brom, Gutwirth (46. Gondek) – Mezera (46. Štos). Mužstvo vedl asistent Zdeněk Hrdina.

Protivín: Váverka – J. Pícha, Kulík, Zach, Nedvěd – Hrachovec (86. Kvasnička), Štěpka (60. Z. Vorel), Leroy, Bečvář Dan (81. Sháněl), Zeman (17. J. Vorel) – Petr (53. Kozák). Trenér Říha.

Nejlepší hráči: nikdo - Zach

Václav Mareš (trenér Týna): „Z rodinných důvodů jsem se zápasu nemohl zúčastnit, ale podle informací mého asistenta, jsme po celou dobu utkání tahali za kratší konec. Především první poločas byl z naší strany strašidelný. Po přestávce jsme se sice zlepšili, ale na dobře hrající Protivín jsme tentokrát neměli. Hosté vyhráli zaslouženě a po zásluze si odvážejí všechny body.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Po úvodním oťukávání se nám podařilo jít do vedení po penaltě na Tomáše Zemana, který si bohužel při pádu zlomil klíční kost a podzimní sezóna pro něho skončila. I nadále jsme byli aktivnější a těsně před půlí se nám podařilo přidat druhý gól Kulíkem. Po přestávce domácí přidali, dvacet minut nás zatlačili na naši polovinu, měli i několik nebezpečných situací, které jsme zažehnali na poslední chvíli, nebo měli domácí nepřesnou mušku. Po té jsme hru vyrovnali a přidali další dvě branky.  Radost z vítězství nám ale kazí Tomášovo zranění. Nemohu nezmínit výkon nejlepšího hráče na hřišti, kterým byl jednoznačně náš kapitán osmačtyřicetiletý Míra Zach, kterému tleskali i diváci soupeře.“


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (3:1)

Góly: 5. Antoš, 30. K. Kadlec, 38. Pecka - 45. a 67. Hromádka. Rozhodčí: Dimitrov - Pečenka, Barva. Delegát: Matyš. ŽK: 5:3 (M. Otepka, Kössl, Rubick, Kadlec, Kolafa – Matoušek, Radosta, Kubata). Diváků: 250.

Hluboká: Pavelec – Kössl, M. Otepka, Antoš – Hrachovec (83. Dohnal), Rubick, Pecka, Pilný (46. Kolafa), Kadlec – Píša, Křiváček II (65. Křiváček I). Trenér R. Otepka.

Třeboň: Kopecký – Zavadil (78. Týnavský), Pánek, Širhal, Tůma – Kubata, Hromádka, Matoušek (90. Andres), Vrána (69. Schneider) – Radosta (71. Činčura), Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: nikdo – Hromádka a Tůma

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Zápas se pro nás vyvíjel dobře, když jsme se v páté minutě ujali vedení a v další půlhodině jsme přidali další dvě branky. Místo toho, abychom si pohlídali závěr poločasu, tak se hosté vrátili do utkání klasickou brankou do šatny. Ve druhém poločase jsme byli zbytečně nervózní, a když houževnatě hrající Třeboň stáhla naše vedení na rozdíl jediné branky, tak jsme měli o konečný výsledek obavy až do konce utkání. Z naší strany tam pak byla ještě vyložená šance, kterou jsme ale bohužel neproměnili. Celkově jsme s naším výkonem nemohli být spokojeni, přestože hosté byli herně velmi "nepříjemným" soupeřem.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do utkání jsme nastoupili s přílišným respektem. V 5. minutě jsme již inkasovali z přímého kopu, kdy jsme špatně zareagovali. Snažili jsme se vyrovnat a bohužel soupeř nás potrestal z brejku ve 30. minutě na 2:0. Nedařila se nám předfinální přihrávka, soupeř byl efektivní a po 38 minutách jsme již prohrávali 0:3. Do přestávky jsme stihli korigovat pěknou kombinací na 3:1. Ve druhém poločase jsme hráli dobře. Hluboké jsme toho už moc nedovolili. V 67. minutě jsme snížili na 3:2. Měli jsme dvě šance na vyrovnání, bohužel to nedopadlo a soupeř s větším štěstím vyhrál. Nebyli jsme horším týmem, ale ukázala se zkušenost hlubockých hráčů, kteří si výsledek pohlídali.“


FK Junior Strakonice - SK Rudolfov 0:1 (0:1)

Gól: 19. Tlamsa. Rozhodčí: Šťastný - Němec, Kollmann. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:1 (Váchal, Lízal – Pouzar). ČK: 0:1 (59. Hajný). Diváků: 120.

Strakonice: Lízal - Váchal, Fajtl, Legdan, Smola – Kubeš (65. Kafka), Zahrádka, Horník (74. Třeštík), Štöger – Bílý – Tipanic (46. Máška). Trenér Šroub.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Hajný – Bláha (71. Kocina), Pouzar, Boček, Vejvar, Peiger – Tlamsa, Toman (82. Dvořák). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: nikdo - Keřka, celý tým

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „V prvním zápase sezony jsme přivítali Rudolfov a nám nevyšel. Totálně jsme prospali první poločas a já osobně hráče vůbec nepoznával. Oproti přípravě jsme byli totálně bez pohybu a Rudolfov si v poklidném tempu pohrával s balonem. Srazila nás chyba brankáře Lízala, který minul před vápnem míč a hosté se z ojedinělé akce dostali do vedení. Druhý poločas jsme prostřídali a přikovali Rudolfov na jeho polovinu. Vytvářeli jsme si šance, ale v koncovce jsme selhali. Největší možnost jsme dostali z penalty po faulu na Bílého, ale Horník ji nedal. Další šance jsme spálili a v 90. minute přišel vrchol zmaru. Nastřelili jsme tyč a rozhodčí odpískal konec. Musíme ztracené body získat v derby s Osekem.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Potvrdili jsme, že se nám se Strakonicemi daří, i když tohle vítězství nás stálo hodně sil. Do vedení jsme se dostali v 19. minutě, když Ondra Tlamsa využil chybu domácího brankáře. Ve druhém poločase domácí viditelně přidali, získali herní převahu a dostali nás pod tlak. Z toho pramenily i šance, se kterými si však dokázal poradit brankář David Keřka, který navíc skvělým zákrokem zlikvidoval v 59. minutě penaltu. Závěrečnou půlhodinu jsme ale i v početním oslabení a s nezbytnou dávkou štěstí dokázali zvládnout, a já musím před kluky smeknout, jak nejen celý zápas, ale hlavně druhý poločas odmakali.“


SK Jankov – TJ Malše Roudné 0:3 (0:1)

Góly: 45. Kadlec, 50. Wohlgemuth, 80. Goretki. Rozhodčí: Krčín – Tomaň, Ondřej. Delegát: Eibl. ŽK: 1:3 (Hájek – Holý, Kadlec, Míka). Diváků: 308.

Jankov: Skála – Borovka, Kočí, Jirkovský, Cícha – Vokurka (83. Hütter), Hanzlík (56. Kocian), Votava (89. Kotnauer), Hüttner – Točík (78. Sklář), Hájek. Trenér Táborský.

Roudné: Havlíček – Zíka (77. Pazourek), Malý (83. Zach), P. Cepák, Vogl – Šrámek, Holý, Míka, Wohlgemuth (61. Goretki) – Kadlec, Vlk (68. Benda). Trenér Cepák.

Nejlepší hráči: Kočí, Hájek, Votava – Havlíček, Vogl, Kadlec

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Měli jsme trochu obavy, protože mužstvo se dalo dohromady na poslední chvíli. Ještě v týdnu nebylo jasné, zda vůbec soutěž zahájíme. Roudné má delší dobu mužstvo pohromadě a má kvalitní hráče. Věděli jsme tedy, že nás čeká těžký zápas. Naši kluci mě překvapili, s jakým hráli nasazením. První poločas vůbec nevypadal špatně. Je škoda, že jsme dostali na konci prvního poločasu gól. Ve druhém poločase jsme se dostali asi do dvou šancí, Roudné ale bylo lepší. Nám musel odstoupit ze hry zraněný Aleš Hanzlík a na hráčích, kteří se dostali na plac, bylo znát tréninkové manko. Musím ale uznat, že Roudné má kvalitní mužstvo a jestli bude takhle pokračovat, bude patřit ke špičce krajského přeboru.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Do prvního utkání v nové soutěži jsme šli s velkým očekáváním. Do poslední chvíle se spekulovalo, jestli Jankov nastoupí nebo ne, a hráči to trochu měli v hlavách. Na zápase se podepsalo velké vedro. Po celé utkání, ale především v prvním poločase, jsme měli více ze hry. Než jsme dali první gól, vytvořili jsme si tři tutové šance. První branku jsme vstřelili na samém konci prvního poločasu, kdy se Viktor Kadlec krásně trefil na zadní tyč. O přestávce jsem hráče nabádal, aby se zklidnili, a hned po pěti minutách druhé půle jsme Wohlgemuthem zvýšili na 2:0. Domácí vystřídali a na hřišti už neměli takovou kvalitu, jakou by si představovali. Dál jsme si vytvářeli šance, Míka šel sám na bránu, a podařilo se nám přidat ještě třetí gól. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě a mohli jsme i větším rozdílem. Jsme spokojení, protože jsme konečně zvládli první utkání sezóny.


Napsal(a) Redakce | Foto Miroslav Jánský, Jan Škrle, Petr Vlasák, Lenka Průchová