Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Nudné derby bez gólů, Katovice konečně zvítězily. Soběslav Vaňkovým hattrickem zabodovala v Klatovech

neděle, 12. května 2024, 21:15

Čechy – Už jen pouhá čtyři kola zbývají do konce letošního ročníku divize A. Jihočeské oddíly bodovaly ve všech zápasech 26. kola. Č. Krumlov v podprůměrném střetnutí remizoval v derby s J. Hradcem, i bod mu stačil k opuštění poslední příčky. Černou šňůru porážek zastavily Katovice domácím vítězstvím nad rezervou Domažlic. Soběslav importovala všechny body z Klatov (a na dálku pomohla slavojákům), kde se blýskl hattrickem Filip Vaněk. Spartakovci se čtvrtou výhrou v řadě přiblížili na tři body Mariánským Lázním, s nimiž si to napřímo rozdají o třetí místo v příštím kole.

Výsledky a ohlasy ze zápasů 26. kola divize A


FK Slavoj Český Krumlov – FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Rozhodčí: Žurek - Babka, Matyš. ŽK: 1:1 (Gelnar - Ježek). Diváků: 150.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl, Švec, Gelnar, Trmal – Kubát (72. Šindelář), Matějček, J. Matuška, O. Matuška – Polanský, Kordík (81. Bauer). Trenér Šváb.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr, Rejthar, Hauser -  Didek (72. Žilák), Petr, Waník, Plucar, Škrleta (87. Ježek) – Votava. Trenér Lukáč.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Podle mě je remíza spravedlivá. V prvním poločase měli pár šancí hosté, ve druhém jsme měli příležitosti zase my. Jindřichův Hradec byl v první půli lepší. Hosté dali i branku, kterou jim však rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Z mojí pozice nedokážu posoudit, jestli ofsajd byl, rozhodčí ho ale odmával, takže gól neplatil. Ve zbytku poločasu už se nic moc na hřišti neudálo. Druhá půle již patřila nám. Nastřelili jsme tyč a dobrou šanci měl i Radek Bauer. Gól jsme však nedali, takže výsledek je odpovídající. Malinko mě to mrzí, protože v naší situaci jsme potřebovali spíš tři body. Pořád je to ale hratelné a budeme bojovat dál.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Remízu s Českým Krumlovem považuji za spravedlivou. My jsme byli lepší v prvním poločase, druhá půle vyzněla lépe pro domácí. Zápas to byl bojovný, moc fotbalové kvality ale nepobral. Nějaké šance jsme měli my i domácí, takže dělba bodů je odpovídající. Nám se ve druhé půli evidentně nedařilo, nebyli jsme kvalitní na míči a domácí nás svou bojovností zatlačili. Tlak si domácí vynutili hlavně standardními situacemi, které jsme naštěstí ustáli. Vzhledem k průběhu zápasu je bod spravedlivý. Chtěli jsme vyhrát, abychom si udrželi odstup, což se nepovedlo. Vzhledem k tomu, že prohrál i Tachov, jsme s bodem spokojeni.“


SK Otava Katovice – TJ Jiskra Domažlice B 1:0 (0:0)

Gól: 79. Souhrada. Rozhodčí: Štěrba - Babka, Jakl. ŽK: 2:3 (Vonášek, Kadula - Velfl, Jahn, Staněk). Diváků: 233.

Katovice: Vondrášek – Sigmund, Kotrba, Michal Kynkor, Motl – Vonášek – L. Bálek, Uher (18. Martin Kynkor), Kadula (88. Sládek), Štěch – Požárek (31. Souhrada). Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Spadl nám obrovský kámen ze srdce, protože série bez výhry už byla dlouhá. Na hráčích bylo vidět, že na nich leží deka a že se trápí. Kluci šli do zápasu s odhodláním, opět se nám ale nevyhnula smůla, neboť během prvních třiceti minut jsme museli kvůli zranění střídat oba útočníky Uhra i Požárka. Vypadá to, že jejich zranění bude dlouhodobější, takže se nám opět rozrostla marodka. Hráče, kteří zůstali na hřišti, musím pochválit, že do toho dali všechno. Byli jsme lepší, vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, bohužel jsme ale nedali. Musíme být nakonec rádi, že ta jedna střela Martina Souhrady se ujala a že jsme vzadu ubránili nulu. Myslím, že tři body bereme naprosto zaslouženě.“


SK Klatovy 1898 – FK Spartak Soběslav 2:4 (1:1)

Góly: 22. Vacek, 74. Holík - 7., 59. a 90. (+1) Vaněk, 66. Macák. Rozhodčí: Maiello - Polena, Hrivík. ŽK: 1:3 (Přibáň - Pravda, Hájek, Coufal). Diváků: 125.

Soběslav: Červenec – Pavlík, Kubart, Boháč, Račák – Dumbrovský (84. Vítovec), Hoffmann (84. Bouchal), Boucník, Vaněk – Macák (73. Coufal), Pravda (57. Hájek). Trenéři Hajič a Florián.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Byl to typický zápas s mužstvem, které hraje o holý život. Rychle jsme se dostali do vedení a vypadalo to na jednoznačnou záležitost, opak byl ale pravdou. Domácí hned z první akce vyrovnali na 1:1 a od té doby byli aktivnější. My jsme se hůř vyrovnávali s prostředím v Klatovech a bojovností soupeře. Připomínám, že Klatovy hrají o záchranu a domácí kluci jezdili, jak se říká, po zadku. Nakonec jsme ale ve druhém poločase dali tři góly. Zlomovým momentem byla penalta za stavu 2:1, kterou náš brankář Červenec chytil, a my jsme z protiútoku zvýšili na 3:1. Domácí pak ještě snížili, ale my jsme v závěru z brejku přidali ještě čtvrtý gól. Jsme spokojení, protože jsme v kontaktu se třetím místem v tabulce, a příště se budeme chtít v souboji s Mariánskými Lázněmi na třetí příčku dotáhnout. Vyzdvihl bych výborný výkon brankáře Července, který chytil penaltu a několikrát nás podržel, a třígólového Filipa Vaňka.“

 

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Jan Klein
 


 
Reklama