Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cítím z kabiny dobrou energii a mužstvu věřím, říká strakonický trenér Tomáš Čakrt

 
úterý, 7. března 2023, 15:30

Strakonice - Dlouhodobým cílem Strakonic je návrat do republikových soutěží, kde dříve Strakoničtí úspěšně působili. To už je ale poměrně dávno a za tu dobu se ve Strakonicích mnohé změnilo. Třeba zrekonstruovaný areál na Křemelce. Trenér Tomáš Čakrt byl s prací mužstva v zimním období spokojený. Víc prozradil v rozhovoru.

Jak probíhala vaše zimní příprava?
Zimní příprava proběhla dle stanoveného plánu. Absolvovali jsme v lednu poměrně náročné kondiční soustředění na Šumavě a následně trénovali dvakrát až třikrát týdně na umělé trávě. Sehráli jsme pět přípravných zápasů a v nich si vyzkoušeli některé varianty a hráče. S přístupem hráčů jsem byl spokojený.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?
Přípravné zápasy ukázaly, že je pořád na čem pracovat. Na můj vkus jsme v nich inkasovali hodně branek a v některých utkáních jsme měli problém udržet koncentraci a stanovenou taktiku po celých devadesát minut. To se v sezoně nesmí stávat.

Došlo ve vašem mužstvu k nějakým změnám?
Tak hlavně mě potěšilo, že se po zranění opět zapojili Butnaru, Smola, Kozlík, Staněk a někteří další. Na podzim jsme měli v jednu chvíli i deset zraněných hráčů, což nás značně oslabovalo a ztráceli jsme i z tohoto důvodu zbytečně body. Klub v zimě žádný hráč neopustil a naopak se podařilo mužstvo ještě doplnit o Janderu a Bublíka.

Je pro vás těžké sehnat hráče do krajského přeboru, kteří budou pravidelně trénovat?
To je dnes těžké všude.

Co vás v poslední době s fotbalem potěšilo?
Těší mě dobrá atmosféra uvnitř týmu a obstojná tréninková morálka. Cítím z kabiny dobrou energii a mužstvu věřím. Také se všichni těšíme na naše domácí prostředí na Křemelce. Areál doznal velké proměny a nové hřiště vypadá výborně. 

Máte už nyní jasno, jak bude vypadat základní jedenáctka?
Tak to je velký otazník. Před prvním kolem nás trápí nepříjemná viróza, sedm hráčů je nemocných. S tím, že v sobotu budou schopni v Týně nad Vltavou nastoupit, moc nepočítáme. Šanci tedy možná mohou dostat i někteří dorostenci a hráči širšího kádru. 

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Něco nám ukáží první tři kola, kdy změříme síly s hodně kvalitními soupeři z první pětky. Cílem v naší situaci je pochopitelně záchrana v soutěži. Jak jsem již říkal, mužstvo má svoji sílu a já svým hráčům věřím.

Přátelská utkání v zimní přípravě

Dobříš – Strakonice 2:3 (0:1)
Góly Junioru: Jandera, Krejčí, Máška. UMT Dobříš.

Strakonice – Nepomuk 6:2 (4:0)
Góly: Krejčí 2, Bublík, Bílý, Jandera, Smola. UMT Strakonice. Foto zde.

Strakonice A – Strakonice U19 7:1
Střelci nehlášeni. UMT Strakonice.

Strakonice – Chanovice 4:0 (0:0)
Góly: Jandera, Míčka, Bílý, Máška. UMT Strakonice.

Strakonice – Vimperk 6:2 (2:2)
Góly: Krejčí, Bílý 2, Bublík, Tipanic. UMT Strakonice.

Strakonice - Dobříš 0:4 (0:1)
UMT Strakonice.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama