Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká mění trenéra. Táborský překvapivě končí

 
středa, 21. prosince 2022, 21:08

Hluboká nad Vltavou – Nečekaná zpráva dorazila do naší redakce z fotbalového podzámčí na Hluboké. Po postupu z I. A třídy se nováček s velice kvalitním kádrem zařadil mezi špičku krajského přeboru. Získal 31 bodů jako druhý Olešník, přesto u týmu končí trenér Ladislav Táborský.

Původně jsme Ladislava Táborského kontaktovali kvůli hodnocení podzimu, ale jak nám prozradil, Hlubokou už netrénuje. „Překvapilo mě to. S týmem jsme postoupili do krajského přeboru a jako nováček jsme po podzimu čtvrtí. Asi je to málo,“ krčil rameny odvolaný kouč. „Nečekal jsem, že budu odvolán,“ dodal k nenadálému kroku.

Jednašedesátiletý Táborský zamířil pod zámek v červenci 2020 (více zde). Teď po dva a půl letech končí. Tým zatím převzal dosavadní asistent trenéra Radim Kokeš, který také v příštích dnech zrekapituluje skončenou podzimní část přeboru z pohledu nováčka Hluboké.

Na nečekané odchody je Táborský smolař. Před čtyřmi roky byl odvolán za střídačky Olešníka po prvním kole (více zde).

Nástupce budou řešit po Vánocích

Zpráva o trenérské změně na Hluboké je hodně čerstvá. „Zatím to není oficiální, ani za něho nemáme momentálně náhradu. Chceme to řešit až po svátcích,“ odvětil na náš dotaz manažer Hluboké a bývalý ligový útočník Karel Vácha ml.

Trenérské změna není důvodem podzimního umístění, jak prozradil bývalý kanonýr Dynama ČB a Slavie Praha. „S podzimem jsme spokojení, i když jsme mohli mít víc bodů. Výsledky rozhodně nejsou důvodem odvolání trenéra Táborského. Ten krok jsme učinili s ohledem na budoucnost,“ upřesnil Vácha.

Ostřílené a mladé mužstvo, z něhož řada hráčů působila ve vyšších soutěžích, prohrálo za celý podzim jen dvakrát. Nezvládlo jak derby v Týně, tak to domácí s Olešníkem (oba 0:1). Venku čtyřikrát remizovalo. Na vítěze první poloviny ztrácejí Hlubočtí čtyři body. „Naše ambice se nemění, chceme být co nejlepší. Výsledky a hra by měly odpovídat kvalitě kádru,“ doplnil Karel Vácha ml. k jarním cílům mužstva z podzámčí.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama