Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V záblatském areálu Jiřího Pavlíka odehrála rezerva Prachatic nejlepší zápas podzimu

 
úterý, 17. října 2023, 14:17

Záblatí – Hosté ze Stach přijeli jako silný protivník, ale zranění zdecimovala jejich tým a zejména ztráta gólmana Šebánka byla znát. Mladý gólman Matěj Voldřich se snažil ale, mladická nezkušenost a možná i nervozita mu svazovaly zejména ruce, a když mu nepomohli ani spoluhráči, je výsledek takový, jaký je.

Zaskakující stašský gólman toho ještě dost pochytal a odvrátil ještě větší debakl. Očekávané utkání bylo nakonec exhibicí domácích, kteří střelecký účet otevřeli již ve 3. minutě, kdy se ve skrumáži nejlépe orientoval Gramblička a poslal je do vedení.

Trvalou převahu korunovali v 11. minutě druhým gólem Wagnera. V 17. minutě faulují hosté v pokutovém území, hlavní rozhodčí Marek nařídil jasný pokutový kop, Kovář nezaváhal. Ve 22. minutě zvýšil Balica a ten samý hráč ve 37. minutě skóruje podruhé na nepopulárního bůra a bylo rozhodnuto.

Druhý poločas odpovídal poměru skóre utkání, ale je nutno podotknout, že „Králováci“ nic nezabalili a snažili se o korekci výsledku. V 57. minutě snížili Řezníkem, ale to bylo vše. Ne, že by se do akcí a před branku nedostali, problém byla koncovka a též domácí gólman Prihara.

Minuty přibývaly a Prachatičtí i v tomto poločase vstřelili branku, když se v 79. minutě trefil Kasík. Byl to punc na výkon domácích, kteří si tak vylepšili skóre a rovněž v tabulce si polepšili.

FK Tatran Prachatice B - Sokol Stachy 6:1 (5:0)

Góly: 22. a 37. Balica, 3. Gramblička, 11. Wagner, 17. Kovář, 79. Kasík - 59. Řezník.  Rozhodčí: Marek - Kotnauer, Harvalík. ŽK: 1:1. Diváků: 50.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama