Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrdějovice zabojovaly o postup na hřišti i za zeleným stolem

 
pátek, 23. června 2023, 20:39

Hrdějovice – Druhý tým A skupiny I. B třídy podal odvolání k Odvolací a revizní komisi Jč. KFS proti rozhodnutí STK Jč KFS, kterým stanovila postupy a sestupy v I. A a v I. B třídách mužů po sezóně 2022/2023. ORK dala hrdějovickému klubu zapravdu a zrušila napadené rozhodnutí STK. Slavoj se po vydařené sezoně vrací po pěti letech do A třídy.

Hrdějovičtí se prostřednictvím odvolání domáhali zrušení rozhodnutí STK o nově stanovených postupech a sestupech v I. A a v I. B třídách mužů, které absolutně nedávalo smysl a neřídilo se daným rozpisem.

Uvedli, že „toto rozhodnutí je v přímém rozporu s platným rozpisem soutěží, který je v souladu se soutěžním řádem. Poukazuje na doplňování počtu účastníků na požadovaný počet z nižší soutěže do vyšší a ne tak, že se sníží předem rozpisem soutěží stanovený počet sestupujících družstev. Dále uvádí, že rozpis soutěží nelze v probíhající soutěži měnit, touto změnou by se jednalo o hrubé narušení regulérnosti soutěže a upřednostnění účastníka I. A třídy před účastníky I. B třídy."

ORK ve svém rozhodnutí napsala: „Po vyhodnocení podkladů (rozhodnutí STK není správné ani po formální stránce, jde pouze o informaci, i když je uveden opravný prostředek a zaslané vyjádření FAČR je nejednoznačné) konstatuje, že dle § 6 odst. 3 soutěžního řádu FAČR řídící orgán soutěže není oprávněn upravovat rozpis soutěží v průběhu soutěžního ročníku. V § 8 SŘ – rozpis soutěže, odstavec 1 upravuje, co obsahuje rozpis soutěže, mimo jiné v bodě e) stanovení počtu postupujících a sestupujících družstev včetně systému postupů a sestupů. V souladu s tím je rozpis soutěží Jč KFS pro r. 2022/2023 čl. 19 – Postupy a sestupy, kde je uvedeno, že počet sestupujících a postupujících pro sezónu 2022/2023 stanovuje schéma, které je uvedeno v příloze č. 4 RS. Rozpis soutěží byl upraven před posledním hracím kolem, soutěžní ročník nebyl ještě řádně ukončen a nelze jej měnit."

STK Jč. KFS tedy vzala na vědomí rozhodnutí ORK Jč. KFS ze dne 20.6.2023 k věci protestu oddílu Slavoj Hrdějovice a řídila se § 18 - 20 SŘ FAČR a RS Jč. KFS 2022/2023 př. 4.

Slavoj Hrdějovice s nejvíce body ze čtyř skupin I. B třídy na druhých místech doplní volné místo v I. A třídě po SK Mirovice, který také administrativně doplnil volné místo po Táborsku B v krajském přeboru.

Postupují a sestupují v soutěžích Jč. KFS 2022/23

KPM – postup: Jindřichův Hradec 1910

KPM – sestup: FK Tatran Prachatice

I. A – postup: TJ Malše Roudné, FK Třebětice

I. A – sestup: 1. FC Netolice, SK Nemanice, SK Lhenice

I. B – postup: SK Zlatá Koruna, FC Znakon Sousedovice, TJ Sokol Sezimovo Ústí, TJ Nová Včelnice

I. B – sestup: FC Velešín, TJ Sedlec, TJ Slavoj Husinec, TJ Spartak Soběslav B, FK IPD Kestřany, TJ Lokomotiva České Velenice


Do nadcházejícího ročníku krajských soutěží 2023/2024 se nepřihlásily Táborsko B (KP), Nová Ves (I. A) a Cehnice (I. B).

Napsal(a) Redakce | Foto Libor Granec
 


 
Reklama