Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Klobouk dolů před klukama, kolik uhráli bodů, říká Šebek po postupu Sokola Sezimovo Ústí

 
pondělí, 12. června 2023, 19:50

Sezimovo Ústí – Po dobrovolném opuštění krajského přeboru se sezimovoústečtí sokolové přihlásili pouze do I. B třídy. Dlouho koukali na záda vedoucímu Hradišti, ale to v závěru rozdalo, co se dalo, takže byť měl Sokol o víkendu volno, stal se čtvrtým vítězem letošního ročníku I. B třídy, skupiny C. „Oslavy proběhnou společně s dokopnou příští sobotu po zápase v Milevsku,“ prozradil předseda Sokola Sezimovo Ústí Ladislav Šebek.

Gratulujeme k postupu do A třídy. Rozhodlo se kolo před koncem, takže spokojenost?

Určitě spokojenost, před sezónou jsme si dali za cíl bojovat o první pětku a to, že jsme postoupili, je trošku nad plán vzhledem k okolnostem.

Co máte na mysli?

Tak za prvé, v soutěži byl velice kvalitní tým TJ Hradiště a jeho ztráty v závěru sezóny jsou pro mě velké překvapení.  Za další, nevím jak jinde, ale naše tréninková morálka byla bohužel velice špatná, středeční tréninky jsme prakticky neměli. Potom nám také v každém zápase vždy chybělo několik opor. Ale i tak jsme to zvládli a klobouk dolů před klukama, kolik jsme uhráli bodů.

Bude to stačit na A třídu?

Musím být upřímný a toto nám na A třídu stačit nebude. Mám velkou radost, co jsme s klukama dokázali, ale myslím si, že bez tréninku a posílení týmu bychom měli v A třídě velké problémy se záchranou.

Co to znamená? Budete řešit posílení kádru? Vy jste trenér a zároveň předseda klubu, takže máte určitě nějaké informace o pohybu v kádru.

Tak hlavně já u mužstva jako trenér končím a budu se nadále věnovat jen funkci předsedy klubu a zůstane mi asi na starosti ještě lajnování hřišť (smích). Za další určitě přijdou nějaké posily.

Můžete být konkrétní?

Co se týče trenéra, jsem strašně rád, že se nám podařilo získat na post hlavního trenéra Míru Jelena, naposledy trénujícího béčko Táborska. Co se týče příchodů, dohodli jsme se na přestupech několika hráčů, ale jmenovat je zatím nebudu.  Řeknu jen, že ti kluci zde chtějí hrát, což bylo poznat hned při prvním telefonátu.

Jak bude probíhat příprava?

To já vám neřeknu, bude ji mít na starosti v plné režii trenér Míra Jelen a jeho asistent Pepa Vošta. Co plánují, se dozvím tento týden, kdy si společně sedneme.

Jaké jsou cíle Sokola jako nováčka A třídy?

Klidný střed tabulky a mít zde dobrou partu, která se bude fotbalem bavit a mít z toho radost.

Napsal(a) M. Bílek | Foto Sokol Sezimovo Ústí
 


 
Reklama