Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Postup nás sjednocuje a motivuje do další práce, říká šéf Nové Včelnice Luboš Cypra

 
neděle, 11. června 2023, 11:51

Nová Včelnice – Krajská I. B třída má ve finiši sezony dalšího vítěze. Ve skupině D v minulém kole vedoucí Nová Včelnice využila zaváhání Borku a odskočila mu na čtyři body. V sobotu dopoledne proměnila první postupový mečbol na hřišti předposledního Ševětína (3:0) a po roce slaví návrat do I. A třídy. „Díky širokému kádru jsme zvládli i zápasy, ve kterých nám chyběli důležití hráči,“ komentoval vydařené jaro novovčelnický předseda a zároveň kouč Luboš Cypra.

Jaké jsou vaše první dojmy z postupu?

Musím začít i našich fanoušků.  Rádi bychom jim poděkovali za jejich podporu během celé soutěžní sezóny. Zejména děkujeme těm, kteří nás přijeli podpořit do vzdáleného Ševětína, kde jsme slavili úspěšné získání titulu!

Navázali jste na úspěšný podzim. Trápilo vás něco?

Ukončení podzimní části soutěže na prvním místě bylo pro nás neuvěřitelné, zejména po prvních dvou zápasech s Borkem a Bukem, ve kterých jsme získali pouze jeden bod. Na jaře jsme po kvalitní zimní přípravě dokázali navázat na podzim. Na jaře, stejně jako na podzim, náš tým disponoval početnou sestavou. Samozřejmě jsme se setkali i s nějakými zraněními, stejně jako ostatní týmy, ale díky širokému kádru jsme zvládli i zápasy, ve kterých nám chyběli důležití hráči.

Vaši obdivuhodnou sérii neporazitelnosti ukončil Neplachov, ale to vás v cestě za postupem nezastavilo.

Naše série neporazitelnosti byla obdivuhodná. Kluci si to však vůbec nepouštěli do hlavy, šli jsme zápas od zápasu a vždy jsme si přáli vyhrát. Neexistovalo, abychom chtěli jenom ubránit na remízu. Co se týče zápasu s Neplachovem, náš původní názor se nezměnil i přes vypovídající zprávu delegáta. Gratulujeme Neplachovu k ukončení naší série neporazitelnosti a doufáme, že si pivo z Borku náležitě užili.

Pronásledovatel Borek ztrácel nečekaně často, že?

Samozřejmě jsme sledovali výsledky Borku a byli jsme překvapeni některými z nich. Pravděpodobně to bylo způsobeno zraněním klíčových hráčů Horejše a Leštiny, ale to si asi lépe uvědomují oni.

Nakonec bude z B třídy postupovat i druhý tým s nejvíce body. Věděli jste o této možnosti?

Možnost postupu z druhého místa nás vůbec nezajímala. Naším hlavním cílem bylo vyhrát celou soutěž. Pro mladé kluky v našem týmu a pro všechny, kteří ještě nezažili postupové sezóny až do kraje, je to skvělý zážitek. To nás sjednocuje a motivuje do další práce. S druhým postupovým místem bychom to nevnímali s takovým nadšením.

Nedávno se znovu "proslavil" rozhodčí Mach, který před pěti lety vykouzlil proti vám penaltu. Co k tomu dodat? Asi že měl být nadobro vyloučen z řad rozhodčích…

Ohledně rozhodčího Macha se v poslední době objevilo mnoho diskusí, ačkoli jsme rádi, že se toto téma řeší. Bohužel, stejně jako nám, i týmu Semic to nevrátí ztracené body. Takové věci do fotbalu opravdu nepatří a doufáme, že se dotyčný rozhodčí definitivně rozloučí s tímto sportem.

Plánujete do vyšší soutěže posílit?

Ano, chceme náš tým v létě posílit. 

V A třídě vás čeká daleko větší cestování. Většinu soupeřů jste měli z vašeho okresu.

Cestování není pro nás ničím novým, přeci jenom jsme se v okrese pohybovali jen rok. Někteří kluci by to možná uvítali, ale většina z nás si však chce zahrát vyšší soutěž s kvalitními soupeři a za těmi se bude muset vycestovat dál.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Nová Včelnice
 


 
Reklama