Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Sedlec drží střelec Šindelář. Stachy jedou, pocítil to i Vacov

 
neděle, 7. dubna 2019, 11:33, aktualizováno 8. dubna 2019, 15:33

Stachy to myslí se záchranou ve skupině B vážně. Po bezgólové remíze u prvních Sousedovic porazily po heroickém výkonu blízký Vacov (2. místo) a unikly z poslední příčky. A to se 70 minut musely obejít bez vyloučené opory Martina Šípa. Šlágrem skupiny C byl souboj třetích Mirovic s druhou Mladou Vožicí. Mirovičtí smázli dvougólové manko a do třetice remizovali 2:2. Vyrovnání obstaral v poli hrající brankář Filip Slavík (dříve Čimelice). Další sedlecké vítězství (sk. A) opět zařídil 44letý útočník Václav Šindelář.

Kaplice drží jarní bilanci na sto procentech a skóre 22:0!

Ve skupině A rozdrtila Kaplice neuvěřitelným skóre poslední Horní Planou. Pamětníci snad nepamatují v krajských soutěžích vyšší výhru. Na šestnácti gólech se nejvíce podílel šesti góly Jakub Lesňák a vyšvihl se do čela tabulky střelců s 31 góly. Další tři trefy přidal František Marek. Jednobodový odstup od čela tabulky si udržel Velešín díky výhře nad Frymburkem. Netoličtí remizovali se svým sousedem v tabulce Boršovem nad Vltavou, když skóre utkání srovnával Tomáš Konvička deset minut před koncem hry. Dříteň doma překvapivě prohrála s předposledním Dolním Dvořištěm, za hosty se uvedla jejich nová posila Adrian Mitroi, zaznamenal během první čtvrthodinky zápasu dva góly. Hosté jednobrankové vedení udrželi až do konce utkání, i přesto že jim byl v 60. minutě vyloučen Jakub Kubík. Hrdějovice prohrály doma s SK Sedlec, za ty dal jediný gól nestárnoucí 44letý Václav Šindelář a zařídil opět gólem jejich další vítězství. V minulém kole totiž díky svým dvěma trefám na domácím trávníku stanovil výhru nad rezervou Roudné. Loučovice podlehly na svém trávníku Zlaté Koruně, která drží pěkné páté místo v tabulce. Ve vyrovnaném utkání pečetil jejich výhru Milan Homer gólem minutu před závěrečným hvizdem rozhodčího. Roudenská rezerva porazila Kamenný Újezd góly až ve druhé části zápasu, první zaznamenal po dvaceti minutách Lukáš Wohlgemuth proměněním pokutového kopu a druhý byl vlastní od Martina Valenty dvě minuty před koncem.

První Sousedovice opět zaváhaly. V Záblatí padly 2:3

Strunkovice dostaly v tabulce skupiny B na druhé místo výhrou v Dražejově, dvě branky zaznamenal Roman Žurek, z toho tu druhou dvě minuty před koncem utkání. Pozicí lídra pohrdl Vacov, který nepochopitelnou prohrou na hřišti posledních Stach ponechal v čele Soudsedovice, které nestačily v Záblatí na rezervu Prachatic a podlehly jí 2:3. Dva góly za domácí zaznamenal Jakub Sova. Ve Stachách bylo zaznamenáno 11 karet (z toho jedna červená ve 20. minutě hry pro domácího Martina Šípa), Domácí v oslabení zaznamenali Janem Pešlem druhý gól a udrželi příznivý stav až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Stachy tak v posledních dvou utkáních obraly o body dvě čelní mužstva soutěže a zdá se, že to se záchranou myslí vážně. Nejsou již poslední. Na jaře výborně hrající Sedlice porazila Čkyni díky dvěma gólům Davida Dumského, za hosty výsledek korigoval pět minut před koncem kapitán Václav Turek. Sedlice se již dostala do těsného kontaktu s trojicí nejlepších mužstev ve výsledkové tabulce. Určitě se ještě popere o její nejvyšší příčku. Rezerva Oseka doma porazila vysokým rozdílem šesté Bělčice, když dva úvodní góly v utkání zaznamenal Jan Hoch. Chelčice prohrály doma tříbrankovým rozdílem s Cehnicemi a o skóre jsou poslední za Sokolem Stachy. Volyně si poradila v domácím prostředí se svým soupeřem z Vlachova Březí a své jednobrankové vedení z prvního poločasu potvrdila dvěma zásahy ve druhé části utkání.

Ml. Vožice a D. Bukovsko promarnily dvougólové náskoky

Ve skupině C lídr tabulky Kovářov doma deklasoval zachraňující se Putim a přidělil jí tenisového kanára. O góly se podělilo pět hráčů a jeden byl vlastenec. Vítěz zápasu tak zvýšil svůj náskok na čele na čtyři body. Mladá Vožice totiž ztratila dva body na hřišti Mirovic, když po půli vedla dvoubrankovým rozdílem. Václav Jelínek korigoval stav na začátku té druhé a skóre pak srovnal šest minut před koncem bývalý čimelický resp. dražický gólman Filip Slavík, který za Mirovice nastupuje již pouze jako hráč do pole. Na jaře konečně gólově zabraly i Větrovy a výhrou nad Královou Lhotou se dostaly na třetí místo tabulky. Své příznivce jistě značně zklamaly Božetice, když všechny body přenechaly poslednímu mužstvu tabulky z Řepče-Opařan, hosté vedli po prvním poločasu tříbrankovým rozdílem, Jan Čanda na jeho konci neproměnil pokutový kop. Ve druhém poločasu korigoval Josef Fara z penalty a konečnou podobu výsledku dal v 89. minutě vlastním gólem hostující Miroslav Štecher. Hosté se tímto velmi důležitým vítězstvím odpoutali z posledního místa tabulky. Dolní Bukovsko neudrželo dvougólový náskok z první půle a nakonec jen remizovalo s Chyšky. Hradiště porazilo o gól Chotoviny, když dvoubrankové vedení domácích korigoval čtyři minuty před koncem střetnutí Jan Pavlíček. Své příznivce hodně zklamal Sepekov, který obdržel na svém hřišti od Bostonu Kluky pětigólový debakl. Domácí se na jaře nemohou rozjet a po třech odehraných kolech ještě nebodovali.

Lomnice potřetí prohrála, čelo se jí vzdaluje

Lídr skupiny D vyhrál přesvědčivě s posledním mužstvem z Nové Bystřice a udržel si na čele jednobodový náskok před Suchdolem nad Lužnicí. Ten totiž šesti góly smetl Dobrou Vodu i díky hattricku Jakuba Záruby. Hosté hráli od třicáté minuty oslabeni o vyloučeného Zdeňka Frolíka. Třetí v tabulce Třebětice porazily svého bezprostředního souseda z Lomnice nad Lužnicí, ve vyrovnaném utkání zajistil všechny body patnáct minut před koncem utkání Tomáš Chvátal. Slavonice si v domácím utkání spravily chuť a porazily třeboňskou rezervu výrazným čtyřgólovým rozdílem, po vyhraném poločasu o tři góly hosté sice korigovali stav Hubertem Holým, proměněním pokutového kopu, domácí však přidali ještě dvě trefy a o jejich jasné výhře nebylo pochyb. Studená doma porazila souseda v tabulce z Českých Velenic. O výhru se zasloužil dvěma trefami Libor Dvořák, za hosty porážku pouze zmírnil také dvěma góly Milan Fiala, z toho jeden byl z pokutového kopu. Kardašova Řečice díky vítězství nad mužstvem z Mladého přeskočila v tabulce Dobrou Vodu a je jedenáctá.


VÝSLEDKY 16. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

Slavoj Hrdějovice – SK Sedlec 0:1 (0:0)
Branky: 72. Šindelář.
Rozhodčí: Hnilička – Ondra, Hora. ŽK: 2:2 (Ridvan, Fajtl – Koch). Diváků: 70.

1.FC Netolice – FK Boršov nad Vltavou 2:2 (1:2)
Branky: 7. Rokůsek, 80. Konvička – 25. (pen.) Matoušek, 28. Soukup.
Rozhodčí: Kabele – Krejník, Trněný. DFA: Bicek. ŽK: 3:1 (Meindl, Varyš, Šulc – Filištein). Diváků: 60.

Vltavan Loučovice – SK Zlatá Koruna 1:3 (1:2)
Branky: 33. Fejtek – 12. Sláma, 45. Fuciman, 89. Homer.
Rozhodčí: Ambrožová – Vejčík, Janda. ŽK: 2:2 (Voj. Matulík, Hüttner – Štěpánek, Homer). Diváků: 91.

TJ Dříteň – FK Dolní Dvořiště 2:3 (1:2)
Branky: 36. Luk. Koudelka, 59. (pen.) Marek Kovařík – 7. a 15. Mitroi, 54. Štifter.
Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Hora. ŽK: 3:4 (Smékal, T. Kovařík, Ond. Moudrý – Krenauer, Zeman, Doucha, Posel). ČK: 0:1 (60. Jak. Kubík). Diváků: 70.

FK Spartak Kaplice – TJ Smrčina Horní Planá 16:0 (9:0)
Branky: 3., 29., 32., 44., 82. a 85. Jakub Lesňák, 23., 55. a 70. Fr. Marek, 10. a 74. Štrbačka, 18. a 33. Gondek, 19. a 72. Urazil, 47. Micák.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Pícha, Adamovič. Hráno bez karet. Diváků: 160.

TJ Malše Roudné B – TJ Sokol Kamenný Újezd 2:0 (0:0)
Branky: 65. (pen.) Lukáš Wohlgemuth, 88. Valenta (vlastní).
Rozhodčí: Šíma – Studený, Škuthan. ŽK: 0:1 (Soukup). Diváků: 70.

FC Velešín – FC Šumava Frymburk 2:1 (2:0)
Branky: 30. Jak. Zatloukal, 43. Fišer – 68. Rom. Mertl.
Rozhodčí: Slepička – Bartůněk, Marek. DFA: Pípal. ŽK: 1:2 (Pomeje – Duš. Račák, Budík). Diváků: 100.


SKUPINA B

TJ Dražejov – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:4 (0:1)
Branky: 48. a 81. (obě z pen.) Rom. Žurek, 28. Klein, 65. Pravda.
Rozhodčí: Bezpalec – Barva, Krejčík. DFA: Němeček. ŽK: 3:6 (Janus, Hrčka, Drnek – Škopek 2, Mart. Dvořák, Rom. Žurek, Němeček, Suchý). ČK: 0:2 (70. Tomáš Šopek). Diváků: 120.

Sokol Stachy – SK Vacov 2:1 (2:1)
Branky: 5. Klose, 28. Pešl – 19. (pen.) Dom. Vítovec.
Rozhodčí: P. Šťastný – Studený, Zloch. ŽK: 8:2 (Mart. Šíp 2, Pek, Červený, Kroupa, Hovorka, Pešl, Záleský – Zábranský, Luk. Král). ČK: 1:0 (20. Martin Šíp). Diváků: 80.

SK Slavoj Volyně – FC Vlachovo Březí 3:0 (1:0)
Branky: 31. Fil. Gašpar, 61. Malina, 89. Pat. Gašpar.
Rozhodčí: Bartůněk – Řehoř, Homola. ŽK: 1:1 (Fil. Gašpar – Kužvart). Diváků: 100.

FK Chelčice – Sokol Cehnice 0:3 (0:2)
Branky: 27. Krejsa, 37. Mir. Nedvěd, 57. Debnar.
Rozhodčí: Barva – Bezpalec, Rothschedl. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 1:2 (Ond. Benedikt – Mára, Krejsa). Diváků: 80.

TJ Sokol Sedlice – SK Čkyně 3:1 (0:0)
Branky: 47. a 66. Dumský, 77. Mikeš – 85. V. Turek.
Rozhodčí: Zabilka – Bumba, Maroušek. ŽK: 1:3 (Běloušek – Miklas, Pinke, Friedl). Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice B – FC Westra Sousedovice 3:2 (1:1)
Branky: 11. a 63. Jak. Sova, 55. Tesárek – 38. Milan Glazunov, 47. (pen.) Duba.
Rozhodčí: Landík – R. Šťastný, Heinzl. ŽK: 3:3 (Tesárek, Kochma, Lachkovič – Rybák, Milan Glazunov, Duba). Diváků: 35. Hráno v Záblatí.

TJ Osek B – TJ Sokol Bělčice 4:1 (2:0)
Branky: 19. (pen.) a 29. Jan Hoch, 82. Krejčí, 87. Sýkora – 90. Hanzlík.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Picka, Iral. ŽK: 1:2 (Diviš – Dražan, Hrkel). Diváků: 65.


SKUPINA C

SK KAVAS Větrovy – TJ Králova Lhota 4:0 (2:0)
Branky: 1. Trnka, 42. Ond. Jelínek, 67. Petr Klejna, 74. Hubáček.
Rozhodčí: Hučík – Novák, Smetana. ŽK: 1:2 (Ond. Jelínek – Holec, Tvrzský). Diváků: 50.

TJ Božetice – FK Řepeč-Opařany 2:3 (0:2)
Branky: 62. (pen.) Josef Fara, 89. Mir. Štecher (vlastní) – 21. Mikšovský, 22. Vlk, 43. Luk. Stejskal (vlastní). Domácí Čanda neproměnil ve 44. minutě penaltu.
Rozhodčí: Kocina – Klimeš, Hrušková. DFA: Albrecht. ŽK: 1:4 (Tollinger – Kravar, Mir. Novák, Fencl, Bartoš). Diváků: 80.

TJ Dolní Bukovsko – FC Chyšky 2:2 (2:0)
Branky: 31. Fr. Cihla, 43. Kokeš – 56. Jan Šimák, 66. Jan Málek.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Brom. ŽK: 2:2 (Hruška, Matoušek – Lívanec, Mart. Prášek). Diváků: 100.

TJ Hradiště – TJ Sokol Chotoviny 2:1 (1:0)
Branky: 32. Marek Valach, 61. L. Pichlík – 86. Pavlíček.
Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Smola. Hráno bez karet. Diváků: 80.

TJ ZD Kovářov – TJ Sokol Putim 6:0 (4:0)
Branky: 25. Basaraba (vlastní), 26. Mart. Faukner, 34. Hubička, 40.  Holub ml., 68. Jak. Suchan, 89. Holub st.
Rozhodčí: Klimeš – Kocina, Hadáček. ŽK: 2:1 (Mir. Suchan, Hubička – Mart. Souhrada). Diváků: 120.

TJ Sokol Sepekov – 1.FC Boston Kluky 0:5 (0:1)
Branky: 22. a 50. Vlast. Vlášek, 67. a 89. Mir. Štěpán, 49. Zd. Blažek.
Rozhodčí: Novák – Hučík, Hrušková. ŽK: 1:1 (Mašek – Ond. Fučík). Diváků: 50.

SK Mirovice – TJ Sokol Mladá Vožice 2:2 (0:2)
Branky: 52. Jelínek, 84. Slavík – 30. T. Kukla, 43. Pešek.
Rozhodčí: Hošek – Picka, Doležal. DFA: Němeček. ŽK: 4:2 (Jak. Převrátil, Slavík, Vondrák, Skákal – Štěp. Kukla, Smetana). Diváků: 60.


SKUPINA D

FK Studená – Lokomotiva Č. Velenice 4:2 (3:1)
Branky: 19. a 40. Dvořák, 43. Makovička, 82. Péč – 20. a 58. (pen.) Milan Fiala.
Rozhodčí: Ovčáček – Dimitrov, Zd. Havlík. ŽK: 4:4 (Dokulil, Lib. Dvořák, Kadlec, Krizan – Samec, Filip, Jabůrek, Fr. Dvořák). Diváků: 150.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – SK Dobrá Voda 6:0 (3:0)
Branky: 14., 29. a 80. Jak. Záruba, 25. Milan Heřman, 56. Špale, 85. Černoch.
Rozhodčí: Křížovský – Ernst, Filo. ŽK: 0:1 (Frolík). Diváků: 80.

TJ Sokol Slavonice – TJ Jiskra Třeboň B 5:1 (3:0)
Branky: 5. Mašek, 30. Milan Balík, 38. Pav. Kučera, 63. Bártů, 80. Voj. Balík – 53. (pen.) Hub. Holý.
Rozhodčí: Dimitrov – Ovčáček, Melzoch. ŽK: 0:1 (Hofmann). Diváků: 120.

FK Kardašova Řečice 1922 – SK Mladé 2:1 (1:1)
Branky: 5. Šergl, 60. Valek – 20. Tondr ml.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Chlaň. ŽK: 0:3 (Tondr ml., Šťastný, Moudrý). Diváků: 100.

FK Sokol Třebětice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 2:1 (1:0)
Branky: 3. Petr Kelbler, 73. Tom. Chvátal – 55. Pancíř.
Rozhodčí: Mir. Vican ml. – Rous, Bumba. DFA: Vladimír Eibl. ŽK: 2:5 (Pokorný, Koupil – Krejník, Glaser, Šálený, Hrubý, Rakušan). Diváků: 120.

TJ Sokol Olešnice – TJ Jiskra Nová Bystřice 5:2 (2:1)
Branky: 13., 46. a 54. Horelica, 34. a 78. Hanzal – 2. Celý, 58. Janata.
Rozhodčí: Vejčík – Ambrožová, Hora. Hráno bez karet. Diváků: 150.

Slavoj Ledenice – volno

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Sokol Stachy
 


 
Reklama