Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně pohodlně odvezla z Vlachova Březí všechny body

 
úterý, 15. května 2018, 19:30

Posledním zápasem uzavíraly 21. kolo domácí tým Vlachova Březí proti hostující Čkyni. Březští sbírají body zejména doma, získali jich 15 a hrají o záchranu. Naopak Čkyně má příjemnější starosti, bojuje se Lhenicemi o třetí místo a snaží se dostihnout druhé Sousedovice. V zápase bral body papírový favorit a v klidu zvítězil v poměru 4:1.

Do utkání lépe nastoupil favorit. V 8.minutě odkopával od branky míč domácí brankář, ale pouze na kopačku hostujícímu Klosemu, který měl dost prostoru pro manévry, viděl, že je brankář na vápně a ze 40 metrů napřáhl a trefil se z dálky výstavním víkem – 0:1. Domácí tým z toho moc opařený nebyl a o dvě minuty později mohl vyrovnat, s těžkou střelou ve vápně si však hostující Kainc poradil velice dobře.

Podobná situace se opakovala ve 14.minutě, Kainc byl ale opět připraven. Výkop domácího gólmana zachytil v 19.minutě ve středu hřiště hostující Schwamberger, prošel s míčem až do vápna kde se chystal naservírovat míč před prázdnou branku Klosemu, domácí obrana ale dokázala jeho přihrávku odvrátit na rohový kop. Ve 30.minutě měl obrovskou šanci Vojta, střílel z vápna ale domácí brankář výborně vytěsnil jeho pokus k tyči na rohový kop.

Divoký závěr první půle

V poslední minutě prvního dějství se domácí dočkali vyrovnání. Centr, který trošku podcenil brankář Kainc, byl více nebezpečný než se zdálo, k odraženému míči se dostal Kravčenko a před prázdnou brankou měl jednoduchou práci – 1:1. Hosté si to ale nenechali líbit a za nerozhodného stavu se jim do kabin nechtělo. Ihned po rozehrání dostal míč Schwamberger, krásně uvolnil Vojtu, který postupoval sám na brankáře a chladnokrevně uklidil míč do branky – 1:2. Čkyňští si tedy vedení vzali ihned zpět a šlo se na poločasovou poradu.

Ve druhé půli bylo vidět na hostech, že nechtějí nic podcenit a hráli od začátku lépe. Do dobré šance se dostali v 51.minutě, když Král pěkným centrem našel ve vápně Kloseho, ten ovšem v pádu nezakončil přesně.

O deset minut později zahrávali domácí rohový kop, k míči se dostal po špatném centru hostující Pinke a Čkyně trestala. Od stopera hostí si míč převzal Schwamberger, společně s Chalupou postupoval v poměru dva na jednoho a druhý jmenovaný poslal míč za záda bezmocného brankáře domácích – 1:3.

Čerstvý děda Děd odmítl bůra

Běžela poslední desetiminutovka utkání a z poloviny hřiště vyslal střídající Miklas na zteč Chalupu, který postupoval úplně sám, prvně jmenovaný už však nabíhal z druhé strany a opět se konal gól do prázdně branky - 1:4.

V poslední minutě odmítli hosté zasadit domácím nepopulárního bůra. Ve druhé půli výborně hrající Chalupa se krásně uvolnil přes dva beky a naservíroval míč na vápno novopečenému dědovi Janu Dědovi, jehož střelu však zastavila levá tyč.

Hosté si tak pohodlně dokráčeli pro další body do tabulky. Boj o třetí místo graduje – Čkyně i Lhenice mají shodně 44 bodů a za týden je čeká vzájemný zápas na půdě Čkyně, konkrétně v sobotu od 16:00. Březí se pokusí o zázrak v Sousedovicích, které zatím marně nahání první Lažiště.

Patrik Krull, vedoucí mužstva Čkyně: „Konečně…, ve Březí jsme vyhráli po pěti letech! Dneska zaslouženě, disciplinovaným a týmovým výkonem. Mohlo to skončit i větším rozdílem, domácí hrozili jen na začátku utkání a ve druhé půli už šlo jen o to, jakým rozdílem vyhrajeme. Pochválit musím celý tým, ale vyzdvihnu Adama Kloseho, který nastupuje na beku, ale dnes se zhostil role forvarda na výbornou a výkon korunoval životním golem skoro z půlky hřiště. Druhou půli odehrál výborně Chalupa. Za týden chceme oplatit podzimní porážku Lhenicím, které jsou na skóre před námi, a vrátit se na třetí místo v tabulce.“


FC Vlachovo Březí – SK Čkyně 1:4 (1:2)

Branky: 45. Kravčenko - 8. Klose, 45. Vojta, 61. Chalupa, 80. Miklas.

Čkyně: Kainc – Chalupa, Pinke, Vondrášek, Friedl – Vojta, Děd, Král, Kuta (68. Toman) – Schwamberger, Klose (76. Miklas).

Nejlepší hráči: nikdo – Klose, Chalupa, celý tým

Napsal(a) Patrik Krull | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama