Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Omlazený tým Šumavanu Vimperk přezimuje šestý

 
úterý, 5. prosince 2023, 11:12

Vimperk – Šumavan odehrál v podzimní části I. A třídy, skupiny A, 13 zápasů s bilancí 6 výher, 1 remízy a 6 porážek, což dalo dohromady 19 bodů. Po podzimní části se umístil na 6. místě tabulky s celkovým skóre 29:28. Podzimní část zrekapituloval vimperský kouč Lukáš Sýs.

Po podzimní části přezimujete šestí. Jak hodnotíte první polovinu sezóny?

Začal bych letní přípravou, se kterou jsem byl velmi spokojený. Absolvovali jsme dost tréninků ve velkém počtu hráčů, což se také projevilo v úvodní části soutěže. Jsem rád, že se nám vyhnula nějaká větší zranění, a proto jsme nemuseli, tak často sahat do sestavy, jak tomu bylo v minulé sezóně. Skončili jsme na šestém místě, ale ztrácíme pouze sedm bodů na druhého. Máme velmi mladý tým, což je super, ovšem má to i své nevýhody. Někdy nedokážeme udržet koncentraci a navázat na dobré výkony i v následujících utkáních. Až do tohoto levelu dorosteme, můžeme pomýšlet na vyšší příčky v tabulce. I přesto jsem s podzimní sezónou spokojen, protože jsme si dokázali, že můžeme hrát i s o dost zkušenějšími týmy, než jsme my. Samozřejmě je pořád co zlepšovat, ale věřím, že postupně budeme získávat více zkušeností a tím se bude cely tým zdokonalovat.

Je nějaké utkání, které byste vypíchnul? A je nějaké, na které byste raději zapomněl?

Určitě bych vyzdvihl tři utkání. A to doma s Kaplicí, kdy jsme bojovali až do konce a odměnou nám byly tři body, když se v poslední minutě trefil Ondra Rod. Dále domácí utkání se Zlatou Korunou, která má velmi kvalitní tým plný zkušených fotbalistů a my je dokázali po krásném výkonu porazit 2:0. A nakonec remíza na domácím hřišti se Strunkovicemi, které jsou jasným adeptem na postup, kterou nám vystřelil v poslední minutě náš nejlepší střelec Tomáš Koloušek. V těchto zápasech jsme si dokázali, že máme na to hrát o přední příčky v I. A. Bohužel potom byla i utkání, které nás srážejí v tabulce na místo, kde jsme po podzimu skončili, a to ve Vodňanech a v Sousedovicích, kde jsme hodně vyhořeli, a také domácí utkání s Kamenným Újezdem, kde jsme neproměnili plno tutovek, a to nás stálo všechny body. To jsou právě ta utkání, které ty týmy z TOP 3 dokážou vyhrát, do toho musíme ještě dozrát.

Teď nás čeká dlouhá zimní přestávka. Kdy začnete zimní přípravu a jak bude probíhat?

Většina kluků z týmu se přes zimu věnuje sálovce, takže budou nějaký pohyb mít pořád. Zimní příprava začne 13. února, v plánu máme čtyři přípravná utkání, kdy poměříme síly s dvěma týmy z KP (Milevsko, Mirovice), také odehrajeme utkání se Strakonicemi B, a ještě sháníme soupeře na generálku. Tréninky budou probíhat ve Vimperku na umělé trávě a jako již tradičně zapojíme do našich tréninkových jednotek posilovací cvičení v místním Fitness centru u Míši Sochů.

S jakým cílem půjdete náš do jarní části sezóny?

Rozhodně bychom chtěli navázat na ta utkání, která jsem zmínil jako povedená a chtěl bych se vyvarovat těm utkáním, kde nám chybělo nasazení a kvalita v zakončení. Každopádně jsme jen lidi a fotbal děláme především pro radost, takže občas ty chyby a špatná utkání k tomu patří. Věřím, že pokud udržíme přes zimu kádr ve stejném složení, a třeba by se nám povedlo jej vhodně doplnit, tak náš tým bude mít na to, aby bojoval o první trojku v tabulce až do konce.

V čele tabulky jsou odskočené Strunkovice, které vedou o 9 bodů. Myslíte, že si již nenechají ujít postup do KP nebo se ještě souboj o 1. místo zamotá?

Samozřejmě míč je kulatý a může se stát cokoliv, ale Strunkovice mají natolik zkušený tým, že si postup letos nenechají utéct. Již nekolikátou sezónu se o postup snaží a já si myslím, že se jim to letos povede.
Na závěr bych rád poděkoval za podzimní část svým hráčům, realizačnímu týmu a všem lidem, kteří se o fotbal ve Vimperku starají, a to jak v klubu, tak v tělovýchovné jednotě. Stejně tak bych rád poděkoval našim fanouškům za podporu. Všem bych chtěl popřát klidné Vánoce a vše nejlepší do Nového roku, ať se můžeme společně scházet na fotbalových utkáních i v jarní části soutěže.

Napsal(a) Šumavan Vimperk | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama