Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve Strunkovicích končila podzimní sezona nadílkou do sítě Borku

 
úterý, 14. listopadu 2023, 13:31

Strunkovice – Borečí přijeli k Blanici zdecimovaní zraněními a do posledního zápasu nastoupili v oslabené sestavě. S počtem gólů v jejich síti málokdo počítal. Nováček odjížděl s jedenáctigólovým výpraskem.

Takovou nadílku nečekal ani ten největší optimista z řad strunkovických fandů. Začalo se svižně a hosté prvních téměř dvacet minut dobře bránili a vytvořili si i šance. Domácí beci s Vojtíškem v brance vše s jistotou vyřešili a v 17. minutě udeřili, když Václav Páník hlavičkou z prostoru penalty vsítil první branku a rozjel nevídaný brankostroj.

Ve 20. minutě přišel druhý gól z kopačky Adama Kadlece a hosté rezignovali. Do přestávky přidali branky ještě Roman Žurek, který tak načal své brankové představení, a Ondřej Kochma.

Domácí toho ještě hodně zahodili a dost pochytal Filip Moudrý, gólman Borku. Nad hřištěm vše sledoval pilot známého větroně Blaník, po kterém mají domácí jméno klubu a zvědavý byl i Jan Tleskač, který též představil své letadlo a z výšky symbolicky zamával. To bylo první dějství nevídané domácí pohody.

Všichni čekali, že se zápas bude v druhé půli dohrávat, ale domácí hráči byli proti. Vše začal František Funda již po dvou minutách, kdy vsítil hostům nepopulárního bůra. Strunkovičtí nebyli namlsáni a jeli dál, aby Adam Kadlec, třikrát Roman Žurek, Michal Honomichl, pro kterého to byl první gól za Blaník, a opět Ondřej Kochma, uzavřel účet na počtu jedenáct.

Svatý Martin byl spokojen, neboť on sice jedenáctého listopadu do Strunkovic na bílém koni nepřijel, ale připravil pro ně na druhý den jedenáct dárečků pro hosty z Borku.

Rozhodcovská trojice Martin Smola, Ondřej Brodský a Jan Černý neměli v zápase žádnou práci, neboť se hrálo slušně, delegát svazu Josef Vrzal asi mnoho poznámek nezaznamenal.  

Podzimní část I. A třídy (skupiny A) skončila. Přichází zimní přestávka, po které domácí zajíždí na horkou půdu Plané u Českých Budějovic, ve 14. kole, neb první se bude hrát jako poslední.

„Nyní dáme klukům volno, aby zrehabilitovali, dali se po náročném podzimu dohromady a po vánočním období přijde první trénink. Musím poděkovat našim divákům za to, v jak hojném počtu na nás chodili doma i venku a za to, jak nás podporovali. Byli naším dvanáctým hráčem a moc si toho vážíme,“ řekl po utkání do mikrofonu přímo na hrací ploše trenér Blaníku Václav Beneš.

Na závěr podotknu, že Strunkovičtí zakončili sezónu s náskokem devíti bodů a bez porážky. Za celý podzim ztratili jen za nerozhodné výsledky ve Vimperku a ve Vodňanech. Celek má našlápnuto, ale jak víme, zajíci se sčítají po honu. Za mne je tým Blaníku favorit číslo 1 pro postup do krajského přeboru.

TJ Blaník Strunkovice - FK Borek 11:0 (4:0)

Góly: 31., 74., 79. a 88. R. Žurek, 20. a 64. Kadlec, 34. a 90. Kochma, 17. Páník, 47. Funda, 81. Honomichl. Rozhodčí: Smola – Brodský, Černý. Bez karet. Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama