Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice zakončily nepovedený podzim výhrou s Vimperkem

 
úterý, 14. listopadu 2023, 10:11

Prachatice – V sobotním dopoledni čekali v Prachaticích třaskavé derby s Vimperkem a příjezd svatého Martina. Ani jedno se nekonalo. Třaskavé to bylo kdysi dávno a pamětníci se shodli, že je to tak šest, sedm let kdy bylo poslední derby s nábojem. To sobotní mělo sice přízvisko derby, ale do třaskavosti bylo daleko a před svatomartinským obědem se podávalo průměrné menu se dvěma knedlíky.

Trojice rozhodčích Pavel Votava, Nikola Průchová, Jiří Jarolím přivedla na plochu oba soupeře, aby v 10.15 hodin zápas začal. Od úvodních minut to vypadalo dobře. Vimperští byli první, kdo zahrozil, ale mladý Matyáš Osvald v brance domácích zasáhl včas. Neproměněnou šancí se přidali i domácí.

Hráči Tatranu byli víc na míči a to se jim vyplatilo, když již v osmé minutě šli Horákem do vedení. Rychlá branka jako by domácím uškodila. Prachatičtí sice měli územní převahu, ale obrana Vimperských již byla konsolidovaná a dobře chytal Formánek. Tlak domácích nepřišel. Podnikali výpady zejména po křídlech a chtěli Vimperským zatápět centry z těchto prostor, ale to na hosty neplatilo. Ti po čtvrthodině srovnali krok a herně byli fotbalovější, ale na obou stranách chyběla střelba a prachatická mírná územní převaha nebyla nic platná.

Od dvacáté minuty přece jen domácí zvýšili snahu jít do vápna, snažili se o překonání Formánka častou střelbou, jenže častá byla, ale neefektivní. Vimperští byli v obraně srovnaní a podnikali nebezpečné výpady, jenže po šestnáctku a mladého Osvalda moc neprověřili. Prachatičtí dojížděli na koncovku, kdy schopnost zakončit u mnohých skončila buď kličkou navíc, slabou střelou a neschopnost řešení v soubojích jeden na jednoho. Průměrný poločas skončil lépe pro domácí, ale bylo to s varovným prstem.

Druhý poločas moc fotbalu nenabídl. Hrálo se od vápna k vápnu bez střel a tak diváci reptali, jednak na to co hráči obou týmů předvádí a též na to, že by se rádi rozehřáli pohlednou akcí. Bylo toho hodně málo, prachatičtí byli sice víc na míči, měli územní převahu, ale Formánka začali ohrožovat až po dvaceti minutách. Tatran přidal, víc střílel a znovu přišla hra na brejky, ale stále bez efektu. Koncovka zkrátka byla žalostná, když ani souboje tváří v tvář s gólmanem Formánkem prohráli Horák i Rauscher, vypadalo to, že to skončí, jak dala osmá minuta.

Vimperští se k první vážné střele dostali až ke konci utkání, ale Kolouškova utažená rána šla nad břevno. Až přišla 81. minuta a z hrany ofsajdu vyběhl domácí Brom, rozhodčí Jarolím tuto akci vyhodnotil jako správnou a sám Brom dal domácím pojistku, když poslal míč kolem bezmocného Formánka do sítě. Hostující hráči i diváci se po této akci zlobili, že se jednalo o ofsajd a na asistenta rozhodčího Jarolíma spílali ještě po zápase. Branka byla uznána a domácí získali jistotu ke třem bodům. Průměrný zápas dostal ještě dvě minuty nastavení a domácí se radovali ze třech vydřených bodů.

FK Tatran Prachatice - Šumavan Vimperk 2:0 (1:0)

Góly: 8. Horák, 81. Brom. Rozhodčí: Votava - Průchová, Jarolím. ŽK: 3:2. ČK: 1:0 (86. Brom). Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama