Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hlavičky Václava Páníka rozhodly derby Strunkovic s Prachaticemi

 
úterý, 3. října 2023, 10:58

Strunkovice – Okresní derby přineslo kvalitní podávanou. Uskutečnilo se po dlouhých letech a pro hostující Tatran v úplně jiné pozici. U strunkovického letiště se zaplnilo parkoviště, pomalu nebylo kde zaparkovat. O první říjnové neděli zavítalo na fotbal přes tři sta diváků.

Oba celky se na zápas důsledně připravili, ale Prachatičtí museli kvůli zraněním řešit některé posty, když do týmu zasahala zranění a tak do branky musel nastoupit Matyáš Osvald a prošel křtem ohněm velmi dobře.

Prachatičtí dřeli a celý první poločas a byli domácím zdatným soupeřem. Strunkovičtí hráli svou nátlakovou hru, ale i hosté věděli, že největší nebezpečí hrozí od Romana Žurka a tak si ho přebírali. Strunkovičtí si v Mexiko aréně  vytvořili víc nebezpečných příležitosti, ale koncovka je zradila, hosté dobře bránili a Osvald v brance hostí podržel dobrými zákroky. Poločas skončil bez branek a zřejmě a to odpovídalo poměru sil na hřišti.

Druhá polovina začala lépe pro domácí. Ti hned z prvního útoku ukázali, že s výsledkem nejsou spokojeni a zahrozili. Střela R. Žurka šla nad břevno a odstartovala tlak domácích. Ve 49. minutě již zahřmělo, po centru do šestnáctky vyskočil nejvýš Václav Páník a hlavou překonal Osvalda.

Pro Tatran docela sprcha. Strunkovičtí se uklidnili a ovládli hru. Hosté, ne že by se netlačili před branku Vojtíška, ale ten neměl moc práce, neboť perfektní obrana hodně odvrátila, co na něj šlo, to pochytal. Největší problém Prachatických byla střelba. Pálili ze střední vzdálenosti a do vápna se dostávali jen po rohových kopech, a to bylo málo.

Domácí trenér Beneš zareagoval na hlídání Žurka a vyžadoval po hráčích změnu stylu. Když to nešlo přes R. Žurka, hrálo se kolektivně a do vápna na Páníka, který byl nebezpečný a zaměstnával soupeřovu obranu.

Kompaktní domácí kontrolovali hru, drželi míč a přenášeli hru ze strany na stranu a to stačilo. Jak plynuly minuty, ubývalo sil a domácí jich měli víc. V 69. minutě zahrávali domácí rohový kop a signál zakončil Páník opět hlavou na zadní tyč a svým druhým gólem rozhodl o bodech pro Blaník. Páník, který již koketoval s ukončením hráčské kariéry, na podzim ukazuje velmi dobrou formu a pro Blaník je dobře, že své rozhodnutí ještě přehodnotil.

Utkání se již dohrálo v klidu a Blaník v čele tabulky nakročil do pětibodového trháku. U Prachatic panuje po první polovině podzimu zklamání. Opět ztratily a propadly se na desáté místo.

TJ Blaník Strunkovice - FK Tatran Prachatice 2:0 (0:0)

Góly: 49. a 69. Páník. Rozhodčí: Vejčík - Valeš, Kotnauer. ŽK: 1:4. Diváků: 300.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama