Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V sousedském derby si body pravidelně odvážejí hosté. Kaplice podlehla Dolnímu Dvořišti

 
pátek, 29. září 2023, 16:26

Kaplice – Ve sváteční čtvrteční den si Kapličtí s Dolním Dvořištěm předehráli poslední třinácté kolo, které se mělo hrát až téměř v polovině listopadu. Zástupci oddílů se však domluvili, že zápas předehrají v tento termín, kdy by měl být lepší terén pro hráče a lepší počasí pro diváky. Vše vyšlo na jedničku. Za slunečného počasí si cestu na derby našly více jak čtyři stovky diváků.

Do domácí sestavy se po minulé absenci vrátili Česák s Gutheisem, chyběl pro změnu distancovaný gólman František Říha. Ke změnám došlo i v základní jedenáctce hostů, kdy oproti nepovedenému střetnutí s Blatnou nastoupili od začátku Ondřej Kouba, Pecha, Tíchý a Michael Tesař.

Hosté byli v úvodu aktivnější, první střelecký pokus Urazila postrádal razanci a přesnost a skončil daleko vedle brány. V šesté minutě mezi tři tyče poslal tečovaný pokus hostující Pecha, ale střela nemohla gólmana Schneidera překvapit. Skóre se přesto nedlouho poté měnilo. Ve čtrnácté minutě Kapličtí z první šance šli do vedení. Dan Pál přesnou kolmicí nastartoval Jakuba Česáka, který sám proti gólmanu Jirkalovi nezaváhal – 1:0.

Bohužel pro domácí, opakovala se situace z loňského domácího střetnutí, kdy velice záhy o svůj jednogólový náskok přišli. V sedmnácté minutě v šestnáctce při vysokém balónu soupeře zaváhal bránící Ješina a jeho chybu zužitkoval hostující kapitán Šimon Štifter, který přehodil brankáře Schneidera – 1:1. Za další tři minuty už hosté dokonce vedli. Po rohovém kopu z pravé strany si na zadní tyči přetažený centr zpracoval Štifter, přesným centrem posadil míč na hlavu Marka Urazila, kterým nikým neatakovaný pohodlně skóroval – 1:2.

Poté se hra odehrávala dlouhé minuty převážně mezi šestnáctkami ve středu hřiště bez větších příležitostí před jednom či druhou brankou. Kapličtí se snažili být fotbalový, ale naráželi na důrazné hosty, kteří bojovali o každý metr hřiště. Blízko vyrovnání byli Kapličtí krátce před odchodem do kabin, kdy z pravé strany pronikl do vápna Pastier, po jeho přízemním centru měl gól na noze Gutheis, trefil však jen bránícího soupeře a dorážka Pulce neměla potřebnou kvalitu. Do kabin tak odcházeli o gól spokojenější hosté.

Vyrovnaný stav vydržel jen čtyři minuty

Co se domácím nepovedlo v závěru poločasu, povedlo se jim v nástupu do dějství druhého. Po čtyřech minutách hry pláchnul hostující obraně Jakub Česák a podobným zakončením jako v první půli překonal vybíhajícího brankáře Jirkala – 2:2.

Po gólu byli ale aktivnější hosté. Štifter hlavičkoval mimo a chvíli po něm těsně minula vzdálenější tyč přízemní křížná střela Urazila. V 53. minutě už ovšem hosté znovu vedli. Po standardní situaci a další chybě v obranné činnosti se míč dostal k volnému Radimu Tíchýmu, který tvrdou ranou prostřelil gólmana Schneidera – 2:3.

Po hodině hry na druhé straně mířil nad branku domácí kapitán Pulec. V 64. minutě měl vyrovnání na kopačce Česák, který se dobře zorientoval v šestnáctce soupeře, ale proti střele po zemi dokázal Jirkal zakročit. Poté měli v krátkém sledu domácí výhodu dvou trestných kopů z velmi dobrých střelecký pozic. Gutheis poslal míč do rukavic připraveného Jirkala a stejně dopadl o několik minut později se svým přízemním pokusem i Pulec. Hosté trestali, když dokázali ke gólu využít další trestuhodnou hrubici Spartakovců. Kuchař hlavou zahrával malou domů, byla však nepovedená a Marek Urazil pohodlně skóroval – 2:4.

V 84. minutě po kolmé přihrávce mířil k hostující brance střídající Daniel, bránící Rozhoň jej přistrčil a došlo tak k nezaviněnému střetu s vybíhajícím gólmanem Jirkalem, který po střetu zůstal bezvládně ležet. Utkání bylo na téměř více jak dvacet minut přerušeno a čekalo se na příjezd záchranné služby. Poté co si hráče převzali záchranáři, následoval potlesk zaplněného stadionu a všichni do jednoho přejí brankáři brzké uzdravení.

Po dlouhém přerušení měli Kapličtí výhodu trestného kopu proti střídajícímu brankáři Poselovi, ten však při střele Gutheise zasahovat nemusel. Dohrávané minuty se odehrávaly za platonické převahy domácích hráčů, kteří se snažili zápas ještě zdramatizovat, ale hosté si závěr zkušeně pohlídali. Ve vzájemných duelech těchto dvou týmů, tak dál platí, že vítězí hostující mužstvo.   

TJ Spartak Kaplice – FK Dolní Dvořiště 2:4 (1:2)

Branky: 14. a 49. Česák – 20. a 74. Urazil, 17. Štifter, 53. Tíchý. Rozhodčí: Vejčík – Kovařík, Šíma. ŽK: 2:6 (Čutka, Vávra - as. trenéra – Kubík, Urazil, Rozhoň, Micák, Tíchý, Bršťák - trenér). Diváků: 420.

Kaplice: Schneider – Pastier (68. Kuchař), Ješina (46. Nowak), Čutka, Vaniš - Gutheis, Pál (82. J. Smolen), M. Pulec, Divoký - Fučík (62. Daniel), Česák.

D. Dvořiště: Jirkal (85. Posel) – O. Kouba (28. Kuzma), Rozhoň, Aibl - Pecha (46. Mavrodiev), Mich. Tesař, Tíchý, Štifter, Micák - Kubík (62. Krenauer), Urazil (90. Doucha).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama