Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk stvrdil stoprocentní domácí bilanci s Borkem

 
úterý, 26. září 2023, 14:16

Vimperk – Domácí Šumavan přivítal Borek a po prohře ve Vodňanech si potřeboval spravit chuť. Jenže hosté se představili jako velmi silný tým, který zejména v prvním poločase hráče ze Šumavy trápil.

Vimperští hráli opatrně a velmi nervózně, jako by stále měli v hlavách prohru z Vodňan. Hosté to rychle vycítili a udeřili z prvního rohového kopu Houšky přetaženého přes celou branku až nakonec propadl za záda Jakuba Formánka. Pro domácí šok. V první půlhodině se hledali.  Hosté byli nebezpeční a přišly i další šance, ale Formánek byl již nepropustný a obrana se rovněž srovnala. Domácí konečně srovnávali hru a ve 27. minutě Rod po šikovné přihrávce vyrovnal.

Vimperské gól uklidnil a začali přebírat otěže utkání. Hosté z konce jihočeské metropole se však nedali a jak mohli, vyráželi k nebezpečným kontrům, jenže v koncovce měli smůlu, anebo je vychytal J. Formánek. Zlom nastal ve 41 minutě, kdy Vimperští zásluhou Jana Formánka šli do vedení. Trefa do šatny se ukázala jako rozhodující a v zápase byla vítěznou.

Druhý poločas začal velkým tlakem Boreckých, kteří se v týdnu posílili o Tomáše Křiváčka z Hluboké, První pětiminutovka se odehrála před brankou domácích a Jakub Formánek se hodně otáčel. Obránci před ním kupili chyby a v této fázi je brankář podržel, za již překonaným Formánkem hasil z brankové čáry Žofka.

Domácí se vymanili z tlaku a z první rychlé kombinace, na jejímž konci byl Koloušek, který prokázal své střelecké umění, se dostali do dvoubrankového vedení. Borku zasadili rozhodující úder.

Vimperští s dvougólovým náskokem v kapse začali v pohodě kontrolovat míč a přidali Málkem a Kolouškem, který docílil hattricku, další branky. Za hosty ještě upravili na konečnou podobu Kříženecký a Kocina, což svědčí o tom, že hosté bojovali až do konce. Vimperští nakonec prokázali zkušenost a rovněž napomohlo vyloučení hostujícího Endlichera v 77. minutě.

Zápas to byl celkově průměrný, ve kterém Vimperští prokázali sílu týmu i psychickou odolnost, což je velmi důležité pro další průběh soutěže.

Lukáš Sýs, trenér vimperského Šumavanu, k utkání poznamenal: „Po minulém utkání, kdy nám to hrubě nevyšlo ve Vodňanech, jsme doma přivítali nováčka z Borku. Do utkání jsme nevstoupili úplně nejlépe, když jsme prohrávali po rohu 0:1. Síla našeho týmu se ukázala ještě v prvním poločase, když jsme utkání otočili a do kabin se šlo o poločasu za stavu 2:1. Ve druhém poločase jsme až na pár momentů měli hru pod kontrolou a přidali jsme ještě další čtyři branky. Soupeř dohrával po dvou žlutých kartách v deseti, ale i přesto nám dokázal vstřelit ještě dva góly. Mrzí mě, že jsme v závěru utkání inkasovali, nedokážeme udržet koncentraci, ale tentokrát nás to tolik mrzet nemusí. V utkání se blýskl hattrickem náš nejlepší střelec Tomáš Koloušek, pěkný výkon předvedl i Ondra Rod a Tomáš Žofka. Jsem rád, že jsme se po minulém týdnu dokázali zvednout a věřím, že přetrhneme příští týden šňůru venkovních porážek a budeme už konečně bodovat i venku.“

Vedoucí týmu FK Borek Radek Kolouch komentoval krutou porážku: „Herně to šlo, ale chyby v obraně nás srážely a zkušený tým domácích to potrestal. Máme hodně zraněných zejména obránců a to se projevilo. Vimperští mají mladý běhavý tým, ukázal kvalitu zejména ve hře dopředu,“ uvedl po porážce 3:6 ve Vimperku.

FK Borek se během dvou sezon probojoval z okresu až do I. A třídy. Cílem nováčka je udržet soutěž i pro příští ročník. „Do soutěže jsme se po postupu z I. B třídy dostali hned po roce. Co se týče A třídy, tak je to pro nás velký skok a nyní odpovím na závěrečnou část. Chceme se udržet, už z toho hlediska, že máme šikovnou mládež a tato soutěž je ideální pro růst mladých fotbalistů. My si toho nesmírně vážíme a stejně jako našich fanoušků, kteří za námi jezdí a doma na nás chodí v hojném počtu. Za to jim moc děkujeme. I to je důvod, proč chceme soutěž udržet,“ nastínil předsezonní plány Kolouch, který vidí mezi I. A a I. B třídou velký výkonnostní rozdíl. „Hodně týmů v A třídě sází na mladé běhavé hráče a ti již fotbalově prověří. B třída je o něco slabší, i když naše skupina byla náročná. Celky z předních míst měly kvalitu, ale některé týmy byly úrovní lepší okresní přebor,“ míní borecký vedoucí Radek Kolouch.

Šumavan Vimperk - FK Borek 6:3 (2:1)

Góly: 53., 80. a 90. Koloušek, 27. Rod, 41. Jan Formánek, 72. Málek - 8. Houška, 76. Kříženecký, 85. Kocina. Rozhodčí: Pravda – Trkovský, Brodský. ŽK: 1:3. ČK: 0:1 (77. Endlicher). Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama