Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Páteční předehrávka gól nepřinesla, Kaplice remizovala s Planou

 
úterý, 26. září 2023, 07:45

Kaplice – Po třech výhrách v řadě hostili Kapličtí v dalším střetnutí soupeře z Plané. Před vlastními fanoušky chtěli zabodovat naplno. Trenér Ginzel nemohl dodržet nepsané pravidlo, že vítězná sestava se nemění, neboť neměl k dispozici Česáka s Gutheisem. Naopak poprvé v sezóně se do kaplického dresu oblékl Čutka. Hosté udělali oproti minulému střetnutí jednu změnu v sestavě, když exblatenského Šejvara nahradil v základní sestavě zkušený Lengyel.

V prvním poločase příliš brankových příležitostí k vidění nebylo. Míč měli častěji na svých kopačkách Spartakovci, kteří se snažili prokombinovat do šancí. Soupeř byl stažený do obranného bloku, který organizovalo zkušené duo Roman Lengyel - Tomáš Pintér. Spoléhali se pak na rychlé brejky, při kterých chtěli využít především rychlonohého Šteyera, ale k nim se prakticky nedostávali, a když ano, nevyřešili je zdárného konce.

I když šance nepřecházely, nedá se říct, že by to byla nějaká nelíbivá kopaná, bylo to fotbalové, jen hold ty šance diváci neviděli. Komplikace pro Kaplické nastala v osmnácté minutě, kdy musel hřiště opustit kvůli zranění Divoký.

Domácí měli největší možnost až v devětatřicáté minutě, kdy se dostali do rychlého protiútoku. Fučík posunul míč Danielovi, který pronikl do šestnáctky, k zakončení se neodhodlal, zpětnou přihrávkou posunul míč nabíhajícímu Vanišovi, který však pálil nad branku Plané. Z hostující strany stojí za zmínku snad až poslední minutu první půle, kdy se ke střele zpoza vápna dostal Lacko, tvrdá rána skončila rovněž nad břevnem kaplické svatyně. Do kabin se tedy odcházelo za nezměněného bezbrankového stavu.

Po změně stran bylo před oběma brankami více vzrušení. Po třech minutách hry zahrávali domácí rohový kop, po centru Vaniše hlavičkoval mimo bránu Gondek. Na druhé straně mohl skóre otevřít Kořínek, když v rozehrávce chybovali Gondek s Říhou, hostující hráč zakončil přes padajícího domácího brankáře, ale míč směřující do brány stihl odvrátit Gondek.

Pak měli Kapličtí výhodu standardní situaci z levé strany. K míči se postavil Pulec, pokusil se hostujícího gólmana překvapit, když míč kroutil do brány, ale Jakub Hotový dokázal jeho pokus vyrazit.

Krátce po uplynutí první poloviny druhého dějství při kontru Plané vyběhl za šestnáctku domácí gólman Říha, hostující hráč jej při pokusu překonat míčem trefil, rozhodně se nejednalo a aktivní hru rukou, ale dle hlavního arbitra se o ruku jednalo a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta a předčasný odchod do kabin. Do brány tak musel poprvé v sezóně Filip Schneider, který v sestavě nahradil Fučíka.

Hosté měli výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. Pešek poslal míč pouze nad bránu Spartaku. Skóre se neměnilo. Střídající kaplický gólman svůj tým podržel o pár minut později, kdy se ke střele z hranice velkého vápna dostal Lacko, tvrdou ránu dokázal Schneider vyboxovat. Spartakovci sice hráli oslabeni o jednoho hráče v poli, ale rozhodně nesložili zbraně a byli aktivní.

V 84. minutě se ke střele dostal Vaniš, tečovaná rána minula plánskou branku. V nastaveném čase Pulec parádní kolmou přihrávkou nastartoval rozběhnutého Pastiera, který se řítil prakticky sám na branku, na hranici velkého vápna však přišel podařený obraný skluz a z gólovky byl jen roh. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou. K vidění ale bylo zajímavé střetnutí.

Domácí podali týmový výkon, i v oslabení se snažili být aktivní. V útočné fázi se jim v tomto zápase nevedlo, možná i díky absencím Gutheise a Česáka. Hosté v prvním poločase v obranném bloku pozorně bránili. Nebezpečnější byli po změně stran, ale ani oni se nedokázali v koncovce prosadit.

TJ Spartak Kaplice – SK Planá 0:0

Rozhodčí: Ct. Novotný – Votava, Valeš. ŽK: 0:3 (Janák, Kitzler, Pajerský). ČK: 1:0 (68. F. Říha). Diváků: 207.

Kaplice: F. Říha – Pastier, Ješina, Gondek (77. J. Smolen), Vaniš - Divoký (18. Kuchař), Pál (86. N. Popov), Nowak, M. Pulec - Fučík (69. Schneider), Daniel (63. Čutka).

Planá: J. Hotový – O. Hotový, Lengyel (46. Pajerský), T. Pintér (43. Cimerhanzl), Lacko - Janák (83. Plojhar), Kitzler (74. Lexa), Kořínek, Pešek - Carda, Šteyer (57. Jánošík).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama