Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby u Blanice rozhodl Píchův gól v nastavení první půle

 
úterý, 19. září 2023, 16:27

Strunkovice nad Blanicí – Domácí Blaník hostil ve šlágru kola I. A třídy v okresním derby nedalekou Čkyni. Pikantní na souboji bylo to, že hrál první a druhý tým tabulky a čekal se tuhý boj. Rozhodcovskou trojku Karel Barva, Aneta Hanzlíková Nikolaj Dimitrov i delegáta Jana Hanzala čekala těžká šichta.

Od úvodních minut bylo vidět, že oba celky se na sebe dobře připravily. Obrany byly zajištěné, boj o každý míč a zejména první čtvrthodinka uprostřed hřiště. Šancí málo a střely z dálky oba gólmany neprověřily.

Domácí měli první velkou šanci až po této době a gólman Drnek bravurně Žurka vychytal a začal jejich mini souboj v zápase. Hrálo se dál a Čkyňstí získávali převahu. Byli odvážnější a začali se tlačit před domácího gólmana Vojtíška. Hosté měli šance, ale Pešla a zejména Bujoka vychytal skvěle právě Vojtíšek a tak se hrálo dál v tempu a bez gólů.

V polovině poločasu přišla pauza na osvěžení a Strunkovickým přišla vhod. Hosté i po ní získávali herní převahu, ale domácí jim nic nedarovali, když to nešlo přes Žurka, tak velký zápas hrál Pícha, ale ani on na Drnka nevyzrál.

Po půlhodině se dostal za obranu Žurek, byl faulován a sudí Barva neváhal a ukázal na pokutový kop. Míč si připravil sám faulovaný Žurek, který v tomto utkání neměl svůj den, což potvrdil i střelou z puntíku penalty. Tu neproměnil a dal vyniknout Drnka, který ho vychytal. Pro domácí zlom, toho ale hosté nevyužili. Dostávali častěji k míči, ale domácí přitvrdili, a poněvadž ani Čkyňstí se nenechali, byl závěr jiskřivý.

Během tohoto času sáhl několikrát arbitr Barva pro kartonek žluté barvy na obě strany a jeho rázná domluva pro Žurka i Bujoka byla platná. Poločas se chýlil ke konci. Hlavní rozhodčí nastavuje o dvě minuty a v tomto čase se domácí dostali na dostřel branky Drnka a Pícha táhlou střelou přes celou branku hosty zaskočil a poslal Strunkovické do vedení.

To bylo rozhodující i pro druhý poločas. Začal opět opatrně a zejména ztratil efekt výborné hry. Domácí vědomi si byť malého náskoku začali hrát úsporně, ale žádný autobus.  Krátké nahrávky a být u každého míče a vysunuli presink, který dělal hostům problémy. Boj to byl zajímavý místy tvrdý, ale zejména na hráčích od Volyňky bylo vidět, že gól do šatny jim vzala hodně větru z plachet.

Hodně soubojů a také minizápas Žurek proti Drnkovi nabýval na intenzitě. Domácí útočník čkyňskou jedničku ani z jedné ze čtyř vynikajících pozic neprostřelil. Drnek dál čaroval a poradil si i s pokusy Bujoka a Děda. Na druhé straně se zaskvěl Vojtíšek, když vytáhl utaženou střelu Děda z 25 metrů nad břevno. Závěr se již dohrával, domácí měli míč pod kontrolou a své vedení udrželi.

Utkání splnilo jistě očekávání dvou stovek diváků. Sympatické bylo, že hráči obou týmů po ukončení zápasu poděkovali svým divákům. Musím vyzdvihnout hostující bubeníky, kteří opět hnali své chlapce vpřed. Hostující celek tentokrát narazil na kompaktně a velmi dobře připraveného soupeře, který bude opět bojovat o postup. Na druhou stranu Čkyňští potvrdili, že tak vysoko letos nejsou náhodou a domácí dokonale prověřili.

TJ Blaník Strunkovice - SK Čkyně 1:0 (1:0)

Gól: 45. (+1) Pícha. Rozhodčí: Barva – Dimitrov, Hanzlíková. ŽK: 3:5. Diváků: 200.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama