Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FK Borek se historicky poprvé představí v I. A třídě

 
čtvrtek, 17. srpna 2023, 18:32

Borek – Už samotný postup do I. B třídy v sezoně 2021/22 byl pro FK Borek největším klubovým úspěchem. V D skupině krajské soutěže skončil jako nováček druhý hned za Novou Včelnicí a nakonec se na něj usmálo štěstí a administrativně se posunul na uvolněné místo v I. A třídě.

Činovník klubu a trenér v jedné osobě Stanislav Bryx přiznává, že postup do A třídy už je tak trochu nad plán. Říká, že je odměnou pro všechny, kteří momentálně dělají pro borecký fotbal maximum, ať už na hřišti nebo mimo něj. „Po vydařeném podzimu v I. B třídě jsme v koutku duše věřili, že by to mohlo vyjít a nakonec nám štěstí přálo,“ říká Bryx.

Borečtí přivítali, že ve své skupině poznali týmy z jindřichohradeckého okresu, zásadní výkonnostní rozdíl oproti okresnímu přeboru na Českobudějovicku však Bryx nezaznamenal.

V I. A třídě očekává trenér Borku zase o kus lepší kvalitu soupeřů s většími zkušenostmi z vyšších soutěží než je 1. A třída. Na mysli má hlavně Tatran Prachatice, Vodňany nebo Kaplici. „Do zápasů druhé nejvyšší krajské soutěže půjdeme s respektem, ale určitě budeme dělat maximum pro to, abychom A třídu v prvním roce udrželi,“ říká k plánům před startem nové sezóny Bryx.

Rozhodující bude, aby hráči byli zdraví, fotbal je bavil a dávali mu všichni všechno. Z Hluboké Borek získal brankáře Filipa Moudrého. Z Nové Vsi přišli Michal Žoček a Jiří Beneš, z Humpolce dorazil ještě Daniel Kříženecký. „Z dlouhodobého hlediska je cílem klubu získávat hráče z vlastních řad a i z tohoto důvodu jsme letos dali šanci našim mladíkům vyzkoušet si krajskou 1. A třídu,“ vysvětluje Stanislav Bryx.

Vedení klubu se daří přivádět nové hráče, přestože v okolí krajského města je konkurenčních týmů víc než dost. Lákadlem pro ně je především dobrá parta na Borku a kamarádské vztahy, dále kvalitní zázemí i podpora od partnerů klubu. „My zase od hráčů vyžadujeme, aby chodili na tréninky a zápasy, a aby fotbalu obětovali maximum,“ dodává Stanislav Bryx.

Přípravu mají Borečtí úspěšně za sebou a v sobotu 19. srpna je čeká první mistrovské utkání doma se Čkyní. „I touto cestou zveme všechny fanoušky fotbalu na tento náš první historický zápas v 1. A třídě. Důležité bude, jak zvládneme začátek,“ říká na závěr trenér Borku Stanislav Bryx.     

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Borek
 


 
Reklama