Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští fotbalisté si poradili s oslabeným celkem Lišova

 
úterý, 6. června 2023, 09:56

Chýnov - Po výhře 2:0 nad Lišovem si Chýnovští upevnili v tabulce druhé místo za postupujícími Třeběticemi.

Před začátkem utkání byli před zaplněnou tribunou odměněni krásným pohárem, diplomem a velmi pěknými medailemi mladší žáci Chýnov/Ml. Vožice spolu se svými trenéry Pilíkem a Buřičem za vítězství v krajské I. A třídě skup. B v letošním soutěžním ročníku. Ceny jim předávali Richard Florián, člen komise mládeže KFS, a Miroslav Mládek, předseda FC Chýnov.

Domácí fotbalisté začali na tradičně opět skvěle připravené hrací ploše náporem a již v 10. minutě se dostal k zakončení F. Zadražil, ale jeho pohotovou střelu vykopával za již překonaným Dejčmarem z prázdné branky J. Kándl. Ve 12. minutě se dostali k ohrožení domácí branky i lišovští fotbalisté, ale nebezpečnou střelu M. Šachla zlikvidovala u své pravé tyče domácí opora v brance a kapitán týmu Průša.

Ve 23. minutě se již ale skóre měnilo, když se prosadil v pokutovém území hostí domácí útočník Král, který prostřelil před sebou vše, co mu stálo v cestě a dostal domácí celek do vedení 1:0. O pět minut později pak neproměnil svou další šanci F. Zadražil, když z otočky těsně minul lišovskou branku, a do konce první půle se pak hrálo převážně ve středu hřiště a bez gólových příležitostí.

Ve druhých pětačtyřiceti minutách se pak již projevila větší kvalita chýnovského celku a vyložených šancí před lišovskou brankou pomalu přibývalo. Nejprve ve 48. minutě nastřelil z dvaceti metrů břevno Dejčmarovy branky krásnou střelou Mládek a v 53. minutě šel sám na branku Vl. Hruška, ale trefil jen padajícího lišovského brankáře.

V 68. minutě se dostali k zakončení i hosté, ale hlavička Koláčka se mezi tři tyče po dobře zahraném rohovém kopu nevešla. V 70. minutě pak šel zcela sám na gólmana po ideální přihrávce od střídajícího Petrů také domácí kanonýr Král, ale rovněž neuspěl a trefil jen nohy hostujícího brankáře.

A tak se zápas dohrával za jednobrankového vedení domácích a pojistku na tři body dal chýnovským až v 90. minutě střídající Štrouf, když se trefil z úhlu přímo mezi nohy vyběhnuvšího Dejčmara a upravil na konečných a zasloužených 2:0.

Domácí hráči pak po zápase poděkovali svým věrným příznivcům - převážná většina z nich se na tento zápas přesunula z tradiční chýnovské pouti - za jejich celoroční přízeň, neboť utkání s Lišovam bylo již posledním utkáním této sezóny na domácím hřišti.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova)"Dnes jsem spokojený s vítězstvím. Měli jsme ve druhém poločase řadu gólových šancí, ale v koncovce se nám dnes moc nedařilo. V prvním poločase jsme kazili i jednoduché přihrávky, ale nakonec jsme získali všechny tři body po zásluze a chci říct, že i v krajské I. A třídě se každá výhra cení."

Jiří Beneda (trenér Lišova)"V té sestavě, v jaké jsme do Chýnova dnes přijeli, jsme nakonec uhráli přijatelný výsledek. Chyběla nám z různých důvodů ze základu hned pětice hráčů, jejichž neúčast musela být samozřejmě na naší hře znát. Nastoupili jsme s dorostenci a s hráči B-týmu, přesto jsme až do konce utkání drželi dobrý výsledek. Domácí nás však nakonec přehráli svou kvalitou a k výhře jim blahopřeji."

FC Chýnov - SK Lišov 2:0 (1:0)

Góly: 23. Král, 90. Štrouf. Rozhodčí: Brych - Mráz, Handšuh. ŽK: 4:3 (Mareš, Petrů, Havlík, Král - J. Kándl, Dejčmar, Burda). Rohové kopy: 5:1. Diváků: 110. 

Chýnov: Průša – Mareš, Doubrava (46. Petrů), Rytíř, Rabiňák – Vl. Hruška (73. Štrouf), Mládek (62. J. Hruška), Václ. Hruška, Kavka (62. Havlík) – F. Zadražil, Král, (86. Lhoták). Trenér Petr Holota.

Lišov: Dejčmar – Shýbal, Filip (35. Burda), J. Kandl, Koláček – Hlaváč, Fiktus, Kroutil (56. Račák), Brtna – Matěj Šachl (79. Michal Šachl), Faktor. Trenér: Beneda

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama