Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplici se v přípravě daří, tentokrát se přesvědčil Čtyrák

 
úterý, 15. března 2022, 10:30

Kaplice - V sobotu odpoledne v dalším přípravném střetnutí hostilo kaplické áčko na vlastním hřišti soupeře z jihočeské metropole. Se Čtyřmi Dvory se Spartakovci utkali i v rámci letní přípravy, kdy zvítězili na hřišti soupeře 5:2.

Oba dva trenéři se při skládání sestav museli vypořádat s řadou omluvenek. Přesto se zápas odehrál, přece jenom hráči už se na zápas na přírodní trávě těšili.

A od úvodu byli aktivnější Kapličtí fotbalisté. Poprvé vážněji zahrozili v minutě desáté, kdy po Lesňákově přihrávce zakončoval zpoza šestnáctky Gutheis, ale gólman Hučík míč stačil z pod břevna vytáhnout na roh. Po čtvrthodině hry došlo na souboj stejných hráčů. Ze dvaceti metrů napřáhl k ráně Gutheis, nepříjemnou střelu dokázal Hučík vykopnout nohou. O chvíli později Gutheis přesnou kolmicí vyslal do úniku Lesňáka, ten se z levé strany dostal až před brankáře, ale střela na přední tyč prolétla podél celé brány mimo.

Hosté se příliš do zakončení nedostávali. Až v 21. minutě pokoušel štěstěnu Dubský, ale Schneider si jeho pokus pohlídal.

V polovině první půle Divoký kolmicí oslovil Pastiera, ten se řítil sám na brankáře, ale Hučíka přízemní střelou překonat nedokázal. Další tutovou příležitost si domácí vypracovali ve 28. minutě střetnutí. Divoký tentokráte narýsoval přihrávku na Lesňáka, i on se dostal až před soupeřova brankáře, jenomže Hučík znovu svůj tým výrazně podržel.

Po půlhodině hry musel čelit dalšímu nájezdu Lesňáka, jeho v tomto případě uvolnil dlouhým balónem gólman Schneider, kaplický útočník střelou na bližší tyč rozvlnil pouze boční síť.

Kaplickým se v tomto zápase v koncovce nedařilo. Výborně chytal brankář Michal Hučík a v nejednom případě měli Spartakovci též střeleckou mušku poněkud vychýlenou. Ve 39. minutě se z levé strany protáhl do vápna Lesňák, na zadní tyči svou přesnou přihrávkou našel zcela osamoceného Daniela, ten však ve stoprocentní příležitosti míče do prázdné brány nenasměroval.

V samotném závěru první půle pak nejprve pálil nad bránu hostů Kuchař a krátce na to odkop soupeře zachytali Vaniš hlavou, čímž vyslal Lesňáka, ten v tomto případě obešel i brankáře Hučíka, ale z úhlu se jeho křížný pokus mezi tři tyče nevešel.

Místo toho, aby Spartakovci po prvním poločase vedli o tři čtyři branky, svítilo na ukazateli skóre bezbrankové.

I první gólovku druhého dějství měli Kapličtí fotbalisté. Po pěkné kombinační akci se ve vápně dostal k míči Lesňák, zpětnou přihrávkou předložil míč Divokému, ten však Hučíka prostřelit nedokázal.

O chvíli později mohli jít naopak do vedení hosté. Za vápnem se k odraženému míči dostal Řepa, povedená střela se však svezla po břevně.

V dalších minutách to byli zase pro změnu Spartakovi, kdo byl aktivnější. Po Kuchařově sklepnutí hlavou pálil nad bránu Gutheis. V 56. minutě Vaniš rychlou rozehrávkou trestného kopu vyslal do úprku Lesňáka, ten byl ve vápně zastaven Pechou nedovoleně a pískala se penalta. Na bílý bod si míč postavil Petr Gutheis a nezaváhal – 1:0.

Časomíra ukrojila jen čtyři minuty, když Schneider poslal balón za hostující obranu, Lesňák pronikl do vápna, byl faulován brankářem Hučíkem a další penalta byla na světě. K jejímu provedení se postavil Jiří Divoký, na jehož střelu si sice Hučík sáhnul, ale změně skóre zabránit nedokázal – 2:0.

V polovině druhého dějství měl zase hostující brankář pro změnu štěstí. Na konci kombinace Divokého s Lesňákem byl zakončující Gutheis a hosty zachránilo břevno.

První opravdu gólovou příležitost si hosté vypracovali až v 69. minutě zápasu. Z pravé strany centroval Hofmann, gól měl na hlavě Komberec, ale Schneider gólovou hlavičku za svá záda nepustil. Vzápětí pálil zpoza vápna nebezpečně Matušek, ale přízemní rána minula pravou tyč.

V dalším průběhu měli další tři tutovky Spartakovci. V 72. minutě se probil středem Štrbačka, po jeho průniku měl gól na noze Daniel, mířil však jen do vyběhnutého Hučíka. O čtyři minuty později po Pastierově přesné zpětné přihrávce pálil po zemi mimo Gutheis. A deset minut před koncem přihrával znovu Pastier, Lesňák znovu v koncovce ztroskotal na Hučíkovi.

A přišel trest. V 85. minutě se umístěnou střelou k pravé tyči prezentoval po průnikové přihrávce Tomáš Dubský2:1.

I zbývající minuty zápasu byly zajímavé. Běžela 87. minuta, Daniel s Pastierem připravili gólovou pozici Lesňákovi, tomu však v tomto zápase nebylo souzeno. Hučík zasahovat nemusel. A prakticky z protiútoku mohli hosté trestat, v gólové pozici se ocitl Váňa, ale jeho zakončení postrádalo větší razanci i přesnost a střídající gólman Bílý neměl problém míč lapit.

V devadesáté minutě byl kaplický brankář naopak u zrodu gólové akce svého týmu. Po jeho dlouhém výkopu Divoký našel Erika Pastiera, ten křížnou přihrávkou uvolnil na levé straně Lesňáka, jenž mu následně míč další křížnou nahrávkou vrátil ke druhé tyči a bylo to 3:1.

Zápas tak skončil zaslouženou výhrou Spartakovců, která vzhledem k počtu šancí měla být daleko výraznější.

TJ Spartak Kaplice – SK Čtyři Dvory 3:1 (0:0)

Branky: 56. Gutheis (pen.), 60. Divoký (pen.), 90. Pastier – 85. Dubský. Bez karet. Rozhodčí: Hladík – Bartůněk, Granec. Diváků: 70. 

Kaplice: Schneider – O. Říha, Aibl, Štrbačka, Kuchař, Daniel, Divoký, Gutheis, Vaniš, Pastier, Lesňák. Střídali: Nowak a F. Bílý.

Čtyři Dvory: Hučík – Matušek, Pecha, Váňa, Polesný, Čermák, Řepa, Pavlík, Komberec, Dubský, Hofmann. Střídali: Šíma a Zare.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama