Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaromír Plocek bude u týmu Vodňan pokračovat i na jaře

 
pátek, 11. února 2022, 20:52

Vodňany - U fotbalistů Vodňan bude i nadále pokračovat trenérské duo Petr Hrnčíř a Jaromír Plocek. Plocek měl přitom ve Vodňanech působit jen do konce podzimu, s klubem se ale domluvil na spolupráci i v jarní části sezony.

„Je to tak. I nadále budu vést tréninky a pan Hrnčíř je hlavním trenérem,“ potvrzuje Plocek, že u mužstva dál zůstává.

Trenér, který má zkušenosti s trénováním mládeže v českobudějovickém Dynamu, měl i jiné nabídky, nakonec se však rozhodl zůstat u týmu účastníka I.A třídy. „Vodňany mi vloni v létě nabídly práci a jsem jim za to vděčný. Klub mi vyšel vstříc a já mu to chci nyní vrátit,“ vysvětlil Jaromír Plocek, proč bude ve Vodňanech trénovat i nadále. S vedením je domluvený do léta.

Zimní přípravu odstartují ve Vodňanech až 18. února. „Vím, že jiné manšafty už trénují, což mě trochu překvapuje, protože soutěž začíná až za dlouho. My volíme pozdější začátek přípravy. Klukům jsem chtěl dát delší volno, aby si s rodinami užili jarní prázdniny a doléčili šrámy z podzimu,“ říká Plocek.

Do prvního mistrovského zápasu odehrají fotbalisté Vodňan čtyři přátelské zápasy. První je naplánován na 27. února s Třeboní. Dalšími soupeři Vodňan budou Čtyři Dvory, Hluboká nad Vltavou a Lokomotiva České Budějovice. Duel s Lokomotivou se bude hrát 19. března a půjde o generálku před prvním soutěžním zápasem. Ten odehrají Vodňanští o týden později v Lažištích, kde nastoupí proti domácímu béčku Prachatic.

V plánu mají Vodňany na začátku března i třídenní soustředění v Pištíně, během nějž si zahrají proti Hluboké nad Vltavou.

Trenér Plocek počítá s odchody dvou hráčů. Na testech jsou brankář Ondřej Kadlec a autor sedmi podzimních branek Tomáš Lorenc. „Oba dostali šanci chytit se ve vyšší soutěži a já jim to přeji. Měl by to být cíl každého fotbalisty. Tým potřebujeme omladit, takže bychom místo nich rádi přivedli dva mladé hráče. Jinak budou mít šanci prosadit se také další hráči stávajícího kádru," říká kouč.

Sám Plocek obul na podzim v několika utkáních kopačky a i nadále se udržuje v kondici. Doufá ale, že na jaře už na hřiště nebude muset. „Nerad bych nastupoval místo mladých. Pokud by nás bylo někdy málo, tak bych naskočil, bylo by to ale proti všemu. Člověk musí být soudný, už to není ono,“ usmívá se Jaromír Plocek.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama