Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor ulovil cenný skalp divizního Jindřichova Hradce

 
středa, 9. února 2022, 11:04

Borovany - První přípravný zápas sehráli fotbalisté Meteoru Tábor proti diviznímu celku, kterým byl Jindřichův Hradec. Utkání, které bylo rozděleno na tři části po třiceti minutách, se odehrálo v Borovanech na umělé trávě, kde bylo mužstvo od Vajgaru na soustředění.

Možná právě i z důvodu únavy hradeckých se zrodil velice překvapivý výsledek. První část nabídla vyrovnaný průběh. Meteor byl
sice trochu nebezpečnější v útočné fázi, ale na vyložené šance to bylo 1:1. Za Meteor mohl skórovat Sedláček, jenomže v úniku nepřekonal brankáře a to samé se nepovedlo ani útočníkovi soupeře, jehož nadvakrát vychytal Šedivý. Po třiceti minutách tak trval bezbrankový stav.

Druhou třetinu odstartovala rána do břevna meteorské brány. Stav se změnil až ve 42. minutě zásluhou Kollárika, který po přihrávce Lachouta přehodil vybíhajícího brankáře - 1:0. V 54. minutě se druhým gólem v zápase blýskl opět Kollárik, který poslal outsidera do dvoubrankového trháku - 2:0.

Ve třetí třetině měl více ze hry Jindřichův Hradec, ale branku vstřelit nedokázal i díky dobře chytajícímu Peterkovi, který v polovině zápasu vystřídal svého zkušenějšího kolegu. Meteor si tak na úvod přípravy po výborném výkonu celého týmu připsal cenný skalp silného soupeře.

Komentář trenéra Meteoru Tábor Jiřího Smetany: "Utkání pro nás bylo velkou výzvou, přece jen soupeř byl na naše poměry zvučného jména a nečekalo nás nic lehkého. Celkový dojem herního projevu z naší strany byl velmi kvalitní. Nevypustili jsme jediný souboj a vypracovali jsme si solidní počet vyložených šancí. Ty hradecké zlikvidovali oba brankaři Šedivý i Peterka. Hradečtí hráči ukázali velkou individuální kvalitu, ale v našem týmovém a kompaktním pojetím hry jsme jim nedovolili skórovat. Pro naše mladé hráče bylo toto utkání velkým krokem k nabírání herních zkušeností." 

FK Meteor Tábor - FK J. Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 42. a 54. Kollárik

Meteor Tábor: Šedivý - Štumfol, Pecka, Štrincl - Sedláček, Fiala, Široký, Syrovátka - Neruda - Kollárik, Lachout střídali: Peterka, Pípal Jan., Gantogtokh, Bat Erdene.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Meteor Tábor
 


 
Reklama