Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplický Lesňák dal Olešníku za poločas čtyři góly. Naskočil i domácí trenér Chlumecký

 
neděle, 6. února 2022, 10:09

Stará Hlína - K dalšímu přípravnému zápasu zavítali Kapličtí na umělou trávu do Staré Hlíny, kde poměřili své síly s dalším týmem z nejvyšší krajské soutěže. Po Jankovu si tentokráte zahráli s Olešníkem.

Olešnický trenér Chlumecký se při skládání sestavy musel vypořádat s řadou absencí. K dispozici měl pouze jedenáct hráčů a tak byl připraveni i on v případě nutnosti naskočit do hry. Kaplický lodivod Ginzel napočítal též několik absencí, kopačky ale obouvat nemusel.

Bezbrankový stav utkání vydržel pouze do šesté minuty. Standardní situaci od levé postranní čáry zahrával Gutheis, na centr si nejvýše naskočil Jakub Lesňák a hlavou překonal vybíhajícího brankáře Miřátského, který se na balón nedostal – 0:1.

Vzápětí mohlo být srovnáno, když se po akci z levé strany a přesné nahrávce svého spoluhráče dostal do zakončení Štěch, jeho pokusu stálo v cestě břevno kaplické svatyně. V minutě dvanácté zvonilo i na druhé straně. Rozehrávku soupeřových obránců vystihl Lesňák, pronikl do vápna, předložil míč Divokému, ale i on mířil pouze do břevna.

V dalším průběhu pak měli hráči Olešníka možnosti na smazání jednobrankového manka. V sedmnácté minutě zahrával rohový kop Szó, hlavičkoval Kalášek, Schneider ale míč z pod břevna vytáhl na rohový kop. V polovině prvního dějství se do míče opřel Hezoučký, rána zaplavala a Schneider měl co dělat, aby střelu vyrazil. Stoprocentní příležitost na vyrovnání se záhy naskytla dorážejícímu Maruškovi, ale kaplického brankáře překonat nedokázal.

Když neskóroval favorit, prosadili se gólově Spartakovci. Ve 26. minutě poslal Čutka přesný pas za obranu, Jakub Lesňák si to namířil do šestnáctky a přesným zakončením překonal Miřátského – 0:2. Po půlhodině hry už to bylo o tři góly. Divoký vysunul Jakuba Lesňáka, který pronikl z levé strany do vápna a z úhlu střelou na vzdálenější tyč završil svůj hattrick – 0:3.

Pak pokoušel střeleckou štěstěnu olešnický Hezoučký a jeho tečovaná rána skončila nad brankou Spartaku. Pět minut před přestávkou Divoký znovu nastartoval Jakuba Lesňáka, ten se do šestnáctky soupeře dostal zprava, pokus o nahrávku sice obránce zablokoval, ale následovala přízemní střela na zadní tyč a bylo to 0:4.

V samotném závěru prvního poločasu mohli snížit hráči Olešníka. Trestný kop z levé strany zahrával Hezoučký, k hlavičce se dostal Štěch, ale míč se pouze otřel o tyč.

Favorit se probudil po přestávce

V prvním poločase dávali góly Kapličtí, po změně stran zase Olešničtí.

Zhruba po deseti minutách hry musel na hřiště trenér Roman Chlumecký, jenž nahradil zraněného Tomáše Marušku.

V 58. minutě skončila nad brankou domácích tečovaná střela Vaniše. Vzápětí se gólu dočkal Olešník. Szó poslal dlouhý balón, u nějž byl dříve než vybíhající gólman Bílý Pavel Hezoučký, který pohodlně brankáře obešel a poslal míč do odkryté brány – 1:4.

Uběhly pouze tři minuty a už to bylo jen o dva góly. Šíma přihrávkou z levé strany našel v gólové pozici svého trenéra Romana Chlumeckého, který střelou po zemi snížil na 2:4.

Pak zase mohli skórovat hosté. Štěpánek vybojoval míč, našel nabíhajícího Pastiera, který však svou střelu mezi tři tyče nenasměroval. V polovině druhé půle zakončoval tvrdě olešnický Beko, Bílý ale jeho ránu vyrazil. Kaplický gólman si o několik minut později pohlídal i střelu Hezoučkého a čtvrthodinu před koncem po Šímově přihrávce vychytal v gólovce Matúše Beka.

Deset minut před koncem po Danielově přihrávce měl gól na svých kopačkách kaplický Pastier, v gólové pozici však pálil nepřesně a soupeř trestal. V 84. minutě se k provedení přímého kopu postavil Pavel Hezoučký a precizně provedenou technickou střelou pod břevno nížil na rozdíl jediné branky – 3:4.

Gólovou pojistku mohl hned v následující minutě přidat hostující Petr Gutheis, jenž vystihl rozehrávku soupeře, ale křížná střela po zemi minula branku. Miřátský zasahovat nemusel.

A tak v 87. minutě mohlo být srovnáno. Před vápnem dostal dostatek prostoru Dominik Štěch a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 4:4. Třetí tým krajského přeboru mohl zápas nakonec i vyhrát. V samotném závěru střetnutí zahrával rohový kop Szó, ale velký závar brankou neskončil. Přípravné střetnutí tak skončilo po divokém průběhu nerozhodně 4:4.

FK Olešník – TJ Spartak Kaplice 4:4 (0:4)

Branky: 59., 84. Hezoučký, 62. Chlumecký, 87. Štěch – 6., 26., 30., 40. Lesňák. Rozhodčí: Cigáň – Juráň, Šťastný. Bez karet. Diváků: 30.

Olešník: Miřátský – Tomek, Nygmet, Kalášek, Nýdl - Beko, Szó, Hezoučký, Štěch - Šíma, Maruška (55. Chlumecký).

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Čutka, Aibl, Daniel - Kuchař, Divoký, Gutheis, Vaniš - Pastier, Lesňák. Střídali: Pál, F. Štěpánek, O. Říha, Svoboda, F. Bílý.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama