Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor se postaral o překvapení. Vyhrál v Bernarticích

 
úterý, 4. září 2018, 09:21

Ke třetímu mistrovskému utkání 1. A třídy nastoupili Bernartičtí proti soupeři, s kterým nehrají příliš rádi. S Meteorem Tábor měli sice vyrovnanou bilanci, avšak herně jim prostě nesedí. To se potvrdilo i tentokrát.

Hosté od počátku velmi urputně a organizovaně bránili a domácí se celý první poločas dobývali do jejich obranné tvrze, avšak nepochodili. Druhý poločas jakoby hosté ožili a vyrukovali v podstatě odpočatí na unavené nájezdníky. Jejich brejky byly nebezpečné a nakonec v poslední minutě po jednom z nich zaznamenali gól a bylo vymalováno. Hosté díky své dokonalé taktice podpořené bojovným výkonem, skvělým brankářem a kopou štěstí, nakonec vyválčili cenné vítězství a bilance domácích s tímto soupeřem je již pasivní.       

Bernartičtí od prvních minut zatlačili hosty na jejich polovinu, kde naráželi na dobře organizovanou obranu v čele s vynikajícím stoperem Färberem, který stál v kritických situacích na správném místě a dokonale organizoval hru zadních řad. V 8. minutě po centru Pěchoty hlavičkoval tentokrát hrotový útočník Jakub Novák nad bránu. O dvě minuty později vytáhl svůj první vynikající zákrok brankář Klejna po střele Mrkáčka z třiceti metrů k tyči míč odvrátil na roh. Pěchota vystřelil v 19. minutě z úhlu a čekanický gólman míč u tyče zlikvidoval.

K prvnímu střeleckému pokusu na domácí bránu se po standardce dostali hosté až ve 26. minutě. Pípalův trestný kop z větší vzdálenosti bernartický brankář Tomáš Fučík chytil. O dvě minuty později po přihrávce Lorence zleva od brankové čáry nedosáhl na míč Včelák dobře blokovaný domácím bekem. Ve 32. minutě Kollárikovu střelu na zadní tyč vyboxoval bernartický gólman do pole. Na Staňkovu přihrávku do ohně z pravé strany v 35. minutě Novák nedosáhl.

Ve 39. minutě střela Včeláka levačkou skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Fotbalové představení první půle zakončil střelou ve 44. minutě Psohlavec, tu však spolehlivý gólman hostů Klejna zlikvidoval. Poločas tedy skončil bezbrankově.

Gól přišel až v 90. minutě

Ve druhém poločasu již nebyla převaha domácích tak markantní. Na to rychle zareagovali hosté a odvážněji opouštěli svou obrannou ulitu. Hra se vyrovnávala a hosté se zdáli být odpočatější, najednou aktivnější než domácí, kteří po dobývání hostující tvrze jaksi ztráceli sílu v tom pokračovat i ve druhém poločasu. V 56. minutě Kollárikova střela směřovala nad bránu. Následovala hluchá dvacetiminutovka osobních soubojů uprostřed hrací plochy bez vážnějšího ohrožení obou brán.

V 77. minutě vypálil Staněk vedle. O dvě minuty později prováděl Staněk trestný kop, jeho centrovaný míč našel v pokutovém území hostů na přední tyči Pěchotu, který však hlavičkou nemířil přesně a balón skončil vedle vzdálenější tyče. V 81. minutě zahrával z dobré vzdálenosti Staněk trestný kop a míč skončil nad bránou. Poslední desetiminutovka se hrála nahoru dolů, ale obě obrany ofenzivní hráče do šancí nepouštěli.

Když už se oba týmy smířily s tím, že utkání skončí asi zaslouženou dělbou bodu, náhle z čistého nebe udeřilo. V 90. minutě šikovně prohodil Maštalíř míč mezi poněkud rozhozené domácí beky na nabíhajícího robustního Miroslava Kromku, který střelou k zadní tyči nedal domácímu gólmanovi šanci na zákrok – 0:1.

Příští utkání odehrají Bernartice na hřišti Sokola Sezimovo Ústí neděli 9. 9. 2018. Začátek je stanoven na 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – FK Meteor Tábor 0:1 (0:0)        

Branka: 90. Miroslav Kromka. Rozhodčí: Radek Valeš – Petr Nedvěd, Petr Krejník. ŽK: 1:1 (14. Trantina – 77. Löffler). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec (46. Vít Herink), Mrkáček (85. Petr Kolář), Trantina, Tomáš Češka – Kukrál (62. Mára), Ťupa – Staněk, Kloboučník, Pěchota – Novák. Trenér Petr Vašíček.

Meteor Tábor: Petr Klejna – Jan Bartáček (K), Jakub Pípal, Färber, Josef Svatek – Maštalíř – Včelák (65. Švejda), Štumfol, Kollárik (77. Mir. Kromka), Löffler – Lorenc (86. Svorad). Trenér Pavel Břenda.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama