Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posila Táborska Martin Foltýn: Přestup vnímám jako posun vpřed

 
úterý, 20. června 2023, 20:26

Tábor – Poprvé za fotbalovou kariéru odjel 29letý stoper Martin Foltýn za novým angažmá skoro přes celou republiku. Stal se posilou druholigového FC Silon Táborsko. Jednání o jeho příchodu se trochu protáhla, protože Martin měl v Třinci, odkud přestoupil, ještě rok smlouvu.

„Čekal jsem, jak se to vyvine, zda se kluby dohodnou. Cítil jsem od trenéra Táborska Nádvorníka i ředitele Vozábala velký zájem. O to bylo pro mě jednoduší se sbalit a jet na druhý konec republiky. Jsem rád, že to vyšlo, že se vše dotáhlo a takhle to dopadlo,“ řekl zkušený obránce, který ocenil, že je v mužstvu Táborska od začátku přípravy a může se s novými spoluhráči postupně poznat v kabině i na hřišti.

Martin Foltýn kdysi začínal na postu ofenzivního záložníka a postupně se stahoval dozadu, až ho jednou trenér Třince František Straka v přípravě vyzkoušel na stoperu. „Už jsem se odtud nedostal. Na stoperu se cítím nejlépe,“ řekl muž, který přichází zacelit díru v obraně Táborska poté, co kariéru ukončila klubová legenda Jakub Navrátil. „To, že Kuba končí, jsem se dozvěděl na internetu z rozlučkového videa. Přestup do Táborska vnímám jako posun vpřed, cítím novou motivaci do další práce. Vynasnažím se, abych Jakuba nahradil a byl pro tým prospěšný,“ přeje si fotbalista, který má na svém kontě 31 prvoligových startů za Baník Ostrava.

„Do první ligy jsem poprvé nakoukl za trenéra Látala, debutoval jsem v Liberci, pak mi dali příležitosti trenéři Komňacký, Frňka, Svědík. Byl jsem mladý kluk, získal jsem cennou praxi. Druhá liga se liší tím, že je hodně soubojová, mladé týmy hodně běhají. V první lize je větší kvalita daná zkušenostmi. Na novou sezonu druhé ligy se musíme dobře připravit, abychom v ní v ničem zaostávali za ostatními. V pondělí večer jsem dorazil do Tábora, o kterém vím, že je to krásné město. Za úterý jsem stihl dva tréninky. Je vidět, že v Táborsku je výborný tým,“ vypráví první dojmy Martin Foltýn.

Z kabiny Táborska dobře zná Jiřího Kateřiňáka. Hrál s ním v Třinci. „Jirka je šikovný fotbalista, je silný v mezihře. Jsem rád, že je tu, mám to o to snazší,“ usmál se odchovanec Baníku Ostrava, který vyhlíží, až za ním do Tábora brzy přijede rodina. Malý synek má rok a osm měsíců.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC SILON Táborsko
 


 
Reklama