Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Naděje zhasly za čtvrt hodiny. Divizní lídr byl na síly Soběslavi

 
sobota, 21. října 2023, 20:48

Mariánské Lázně – Na hřišti vedoucího celku divize neměla Soběslav šanci. Spartaku se zápas na stadionu u Ferdinandova pramene nepovedl a domácí viktoriáni vyhráli přesvědčivě 3:0.

Mariánské Lázně vedou divizi, že by ale v klubu panovala pohodová atmosféra, o tom nemůže být vůbec řeč. V týdnu skončil u týmu hlavní trenér Aleš Zach a skončil také hlavní sponzor Robstav. I přes tyto problémy podal vedoucí celek tabulky pod zaskakujícím koučem Zemanem velmi dobrý výkon a soběslavský Spartak se z lázeňského města vracel s porážkou 0:3.

„Trochu jsme očekávali, že soupeř nastoupí v oslabené sestavě, to se ale nestalo a sportovně musím uznat, že jsme prohráli naprosto zaslouženě,“ smutně konstatoval soběslavský trenér Radek Hajič.

Domácí byli po všech stránkách lepším týmem a do dvoubrankového trháku se dostali ještě během úvodní čtvrthodiny. Góly Viktorie dali v 8. minutě Řezáč a pět minut nato Pěček.

Prvních dvacet minut Soběslavští zaspali, pak ale přece jenom srovnali s domácími krok a ještě do přestávky mohli vstřelit kontaktní gól. Coufal obešel i domácího gólmana, z velkého úhlu však balón nasměroval jen do tyče. „Bohužel to byla naše asi jediná možnost, kdy jsme mohli zažehnout plamínek naděje. Ve druhém poločase jsme dostali po nedůrazu ve středu hřiště ještě třetí gól a pak už se zápas spíš jen dohrával,“ uvedl zklamaný kouč.

Západočeši přehrávali Soběslavské nasazením v osobních soubojích a zápas měli pod kontrolou. „Nechci se pořád opakovat, musíme se ale vypořádávat s mnoha absencemi a náš kolektivní výkon nebyl na takové úrovni, abychom mohli proti tak kvalitnímu soupeři uspět. V předchozích zápasech jsme se mohli spolehnout alespoň na některé individuální výkony, tentokrát nám ale nevycházelo nic,“ řekl soběslavský kormidelník.

Trenér spartakovců věří v sílu domácího prostředí, doma ale Soběslav přivítá do konce podzimu přední divizní týmy Baník Sokolov a Petřín Plzeň. Mezitím čeká ji derby v Českém Krumlově. „Ve zbývajících třech zápasech bychom si přáli uhrát šest bodů. V zimě pak musíme kvalitně potrénovat a budeme doufat v uzdravení marodů,“ prozrazuje Radek Hajič plány na příští týdny.

FK Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 3:0 (2:0)

Góly: 8. Řezáč, 13. Pěček, 63. Renza.
Rozhodčí: Hanzal – Suchánek, Pašek.
ŽK: 0:1 (Coufal).
Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Dumbrovský, Boháč, Kubart, Hromada (70. Maršík) – Coufal (70. Větrovský), Hoffmann, Boucník (70. Dvořák), Vaněk – Vítovec, Pravda. Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama