Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradecký nováček oslabený o kanonýra Votavu obral divizního lídra

 
neděle, 1. října 2023, 21:37

Jindřichův Hradec – Mladíci od Vajgaru uhráli doma s vedoucími Mariánskými Lázněmi, ktré sedm kol po sobě nenašly přemožitele, jen bod za remízu 2:2, i ten má ale svoji váhu.

Mariánskolázeňští se totiž podle slov domácího trenéra Romana Lukáče představili jako nejsilnější soupeř, který v této sezóně u Vajgaru hrál. Domácím se navíc v týdnu zranili obránce Jonáš Madar a především pak nejlepší střelec soutěže Filip Votava, který zůstal jen mezi náhradníky. Aby toho nebylo málo, tak v průběhu prvního poločasu odstoupil kvůli zranění další bek Michal Rezek.

To už ale Jindřichův Hradec vedl 1:0, neboť deset minut předtím vypálil z rohu pokutového území Ondřej Praveček, hostující brankář jeho projektil nezkrotil a míč skončil v síti. Mariánské Lázně hrály aktivně,

Jindřichohradečtí ale pozorně bránili a své těsné vedení drželi až do 63. minuty. Pak se hosté konečně dočkali a z brejku zařídil vyrovnání Miroslav Peška.

Hradecký tým neměl hru ve své moci, přesto si dokázal vzít vedení zpátky. V 82. minutě rozjásal domácí publikum Michal Mischnik a gólem na 2:1 přiblížil svůj tým k zisku tří bodů.

Domácí však své vedení neudrželi a minutu před koncem vystřelil hostům zasloužený bod střídající Michal Drahorád. „Mariánské Lázně byly těžkým soupeřem. Hosté hráli velmi dobře, měli šance, my jsme ale vytěžili z minima maximum a za bod jsme rádi,“ zhodnotil utkání jindřichohradecký trenér Roman Lukáč.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FC Viktoria Mariánské Lázně 2:2 (1:0)

Góly: 22. Praveček, 82. M. Mischnik – 63. Peška, 89. Drahorád.
Rozhodčí: Kvaček – Klír, Schmeiser.
ŽK: 1:3 (Rejthar – Hinterholziner, Cinkanič, Peška).
Diváků: 200.

J. Hradec: Cettl – Rezek (34. Petr), Licehamr, Rejthar, Hauser – Praveček, Jaroš, R. Mischnik, M. Mischnik (92. Fical), Janák (90. Wölfl) – Waník. Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama