Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovičtí hráli v Plzni téměř sedmdesát minut proti deseti, přesto nebodovali

 
sobota, 30. září 2023, 20:00

Plzeň – Venku to fotbalistům Katovic v této sezóně nejde. Na půdě soupeřů nasbírali z pěti zápasů jen bod. V Plzni jim v pozměněné sestavě všechno hrálo do karet. Více než hodinu měli výhodu přesilovky, přesto se domů vraceli bez bodového zisku, když jen snížili tříbrankový náskok Petřína.

Katovičtí inkasovali rychlý gól už v 9. minutě utkání. Po standardní situaci se na 1:0 pro domácí trefil Jan Mudra. Hra se poté vyrovnala a srovnáno mohlo být brzy i ve skóre. Ve 25. minutě uháněl David Bálek sám na gólmana, domácí Michal Provod zatáhl za záchrannou brzdu jen za cenu faulu a musel předčasně do kabin. Výhodu jednoho muže v poli ale Katovičtí nevyužili. Do kloudné šance se nedostali, až v poslední minutě první půle trefili hosté D. Bálkem břevno.

Byli to naopak domácí, kteří hned po přestávce udeřili podruhé. Petr Bednář bezpečně proměnil penaltu a Petřín vedl 2:0. „V kabině jsme si o přestávce řekli, že musíme být trpěliví a že se pokusíme soupeře hrajícího v deseti lidech unavit. I po druhém obdrženém gólu jsme doufali, že máme dost času na to, bychom zabrali a zvedli se,“ kroutil hlavou kouč Katovic Luboš Vašica.

Jihočeši tak stále věřili v obrat, ale v 68. minutě domácí zahrávali rohový kop a Aleš Demeter z malého vápna zvýšil na 3:0. Až pak se konečně dostaly ke slovu i Katovice. Hosté se slepenými góly Přemka Sládka a Tomáše Janocha z pokutového kopu dostali sedm minut před koncem do hry.

Naděje Katovických však trvala jen dvě minuty. V 85. minutě hosté ztratili míč uprostřed hřiště a důrazný Martin Vanc vrátil Petřínu dvougólové vedení. Na výsledku 4:2 se ve zbývajícím čase už nic nezměnilo.

Katovičtí se domů vraceli zklamaní, zranění navíc utrpěli Lukáš Bálek (zlomený nos) a Jan Sigmund (zhmožděný kotník). „Byla to tragédie, venku neumíme hrát. Pokud nebudeme ochotni chodit do soubojů, nebudeme agresivnější, tak nebudeme vyhrávat. Po vyloučení domácího hráče nám přitom všechno hrálo do karet, zase jsme si to ale prohráli sami. Nejenže jsme prohráli, ještě jsme dostali nakopáno,“ zlobil se trenér Vašica.

SK Petřín Plzeň – SK Otava Katovice 4:2 (1:0)

Góly: 9. Mudra, 49. Bednář (pen.), 68. Demeter, 85. Vanc – 76. Sládek, 83. Janoch (pen.).
Rozhodčí: Popelka – Jakl, Hrivík.
ŽK: 3:2 (Suchý, Mudra, Flachs – Kostka, Brabec).
ČK: 1:0 (25. Provod).
Diváků: 100.

Katovice: Provazník – Sigmund (57. Motl), Kostka (46. Michal Kynkor), Janoch, Chylík (69. Hnídek) – Kotrba (69. Sládek), Kahuj – L. Bálek, Martin Kynkor, Brabec – D. Bálek (46. Souhrada). Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama