Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice porazily Rokycany 4:1. Výhru pečetil vypomáhající Kadula

 
sobota, 23. září 2023, 21:48

Katovice – Fotbalisté Katovic si po nepovedeném derby v Českém Krumlově z minulého týdne spravili doma chuť, když porazili Rokycany po zlepšeném výkonu ve druhé půli 4:1.

Utkání bylo pro Katovice podle trenéra Luboše Vašici velice důležité, což se projevilo na domácích hráčích zejména v prvním poločase. „Byla tam znát nervozita, z čehož pramenily nějaké nepřesnosti v naší hře,“ přiznal katovický kouč.

Katovicím se přesto podařilo vstřelit gól a ve 12. minutě do vedení. Lukáš Bálek si vyměnil míč s Přemkem Sládkem a střelou pod břevno otevřel skóre. Hra Katovic v prvním poločase nebyla optimální, vedení 1:0 nicméně přineslo domácím určité zklidnění a po přestávce nastalo zlepšení.

Petr Kotrba brzy přidal druhý gól a pak už to šlo jako po másle. „Hráli jsme na rychlé protiútoky, po nichž se nám povedlo třikrát skórovat. Ve druhém poločase jsme hráli opravdu dobře a s hrou jsem byl spokojený,“ uvedl trenér Vašica.

Na 2:0 zvyšoval v 74. minutě střídající Martin Souhrada, krátce na to se po přihrávce od Brabce prosadil pohotovou střelou bez přípravy Jindřich Kadula, který se překvapivě objevil od začátku druhé půle na trávníku. „Máme problémy s marodkou, a i když má Jindra sám nemocná kolena, šel nám pomoci. Viděl, v jaké se nacházíme situaci, a já jsem rád, že nám aspoň v části utkání vypomohl, i když vím, že ho teď budou kolena minimálně týden bolet,“ vysvětlil trenér Vašica zapojení Kaduly ve druhém poločase.

Až za rozhodnutého stavu v závěru zápasu polevili Katovičtí v koncentraci a dovolili soupeři skórovat. V 89. minutě přišel centr do vápna Katovic a domácí hráči jen přihlíželi, jak hostující Jan Procházka pohodlně snižil na 4:1. „Je škoda, že jsme neudrželi čisté konto, důležité jsou ale pro nás tři body,“ byl za výsledek rád Luboš Vašica.

SK Otava Katovice – FC Rokycany 4:1 (1:0)

Góly: 12. L. Bálek, 53. Kotrba, 74. Souhrada, 78. Kadula – 89. Procházka.
Rozhodčí: Hamouz – Beneš, Ježek.
ŽK: 1:1 (Brabec – Titl).
Diváků: 335.

Katovice: Švehla – Sigmund (65. Hnídek), Janoch, Michal Kynkor, Brabec – Kahuj (82. Kostka), Kotrba – L. Bálek, Sládek (46. Kadula), Motl – D. Bálek (70. Souhrada). Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama